bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Майдан вистояв ніч після наступу, проте «Беркут» продовжує штурмувати
11.12.2013

 За інформацією різних джерел, у ніч із 10 на 11 грудня 2013,  внутрішні війська почали наступ на Майдан.  Це відбулось о першій годині ночі. Під захистом силовиків комунальники почали  розбирати наметове містечко. Люди молилися, співали гімн України та закликали силовиків не виконувати злочинні накази. 



"Прямо зараз ВОНИ НАМАГАЮТЬСЯ ЗНИЩИТИ НАШ МАЙДАН. Сьогоднішній МАЙДАН - унікальне явище, аналогів якого не знає світова історія!
Ми постійно чуємо багато заяв зі сторони Європейської спільноти та Європейських політиків з ОБСЄ, Європарламенту та Ради Європи щодо підтримки громадян України, які вийшли на Майдан з мирним протестом та право українського народу на європейський шлях розвитку, і ми вам за це щиро вдячні. Але зараз настав час не слів, а конкретних дій. Якщо на Майдані, не дай Боже, проллється кров - це буде і на совісті тих, хто міг цьому завадити, але не зробив всього можливого.
Сподіваюсь бути почутою!", - дописала співачка та громадська активістка Руслана Лижичко на своїй сторінці фейсбуку цієї ночі.

"Вистояли! Інші підходять на підтримку. Беркут провокував, бив і травив газом мирних беззбройних людей. Але вистояли! Слава Богу!", - дописав зранку 11 грудня у своєму статусі активіст Максим Васін.

Як передає Радіо Свобода, в Міністерстві внутрішніх повідомили про затримання людей, але про кількість не повідомляють. «Працівниками міліції затримано декілька найбільш активних правопорушників, які чинили опір правоохоронцям», – заявляють у відомстві.

Станом на 4 ночі на Майдані Незалежності зібралося близько 15 тисяч людей, за оцінками народних депутатів. Їх кількість постійно збільшується. Політики, організатори, зірки закликають киян страйкувати і їхати на Майдан.

Наразі, "Бекрут" намагається взяти штурмом приміщення КМДА. Навколо - збіралися тисячі мітингувальників, всередині продовжує перебувати біля сотні людей. 

"Поки пауза в боях - викладаю перші враження. Бліцкріг влади не вдався. Ключові точки опору - КМДА, Майдан, Будинок Профсоюзів встояли. Кияни поступово підтягуються і створюють живий щит проти правоохоронців. На місцях відбувається тотальна мобілізація і всі їдуть на Київ. Звучать різкі міжнародні заяви та прямі погрози, щодо негайного застосування санкцій. Маємо повну інформаційну підтримку з боку всіх національних телеканалів (привіт лише УТ-1). На мою думку це означає, що олігархи, які зрозуміли, що стоять перед реальною загрозою санкцій - почали включатися та виступати проти Сім`ї. Здається, ситуація міняється на нашу користь. Тримаймося!", - пише біля 10-ї ранку у фейсбуці Віктор Таран

Тим часом, голова європейської дипломатії Кетрін Ештон, яка з вівторка перебуває в Україні заявила: 

"Я була серед вас на Майдані ввечері й мене вразила рішучість українців, які виступали за європейську перспективу країни", - зазначила Ештон. Владі не потрібно було діяти під прикриттям ночі, щоб розпочати спілкування з суспільством за допомогою міліції", - наголосила Кетрін Ештон.

"Діалог з політичними силами та суспільством і використання аргументів - це завжди краще, ніж аргумент сили", - підкреслила вона.

 

Читайте також:

Увага! Копіювання доступне лише для зареєстрованих користувачів порталу ГУРТРеєстрація займає менше однієї хвилини. 

Коментарі

Сумщенко Ірина   3789 днів тому   #  

А як ставитись до інтервью , де ошукані учасники майдану говорять про невиплачені кошти за участь у подіях на майдані? Де молодики кидають цеглу на "Беркут"- причому в необмеженій кількості? де люди іншого майдану висловлюють іншу думку щодо ЄС і куди пані Ештон не побажала з'явитися? Чому таке однобоке бачення проблеми?

  •   Пiдписатися на новi
Євгенія Кравченко   3788 днів тому   #  

Пані Ірино, а дайте, будь ласка, посилання на інтерв"ю про ошуканих майданівців!

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.