bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Дні благодійності на Євромайдані (АУДІО)
04.12.2013

Щорічно, у другу неділю грудня, в Україні відзначається День благоді́йництва, свято встановлено в Україні «…з метою утвердження принципів гуманізму і милосердя, сприяння розвитку благодійної діяльності та на підтримку ініціативи громадських організацій…». Із цього приводу, ми вирішили поцікавитися у людей, які принесли на євромайдан кошти, речі, продукти: для чого вони це роблять, чи здатні ми творити добро, чи обов'язкого українцям чекати майданів для вияву взаємодопоги та багато іншого. Результати ми записали аудіо-подкастом. 

ПРОСЛУХАТИ ПОВНІСТЮ:

 

Alternative content


скачати на Cpod.Co

Олександр, Київська область:

- Прийшов підтримати людей, бо вважаю, що це "кощунство" сидіти на дивані перед телевізором, коли тут люди мерзнуть, погода ж не дуже, ще почнуть хворіти. Тому треба щось піднести. Я приніс лимони, чаї, медикаменти. Ввважаю, що українці можуть творити добро, просто часто це в собі приховують - суспільство зараз таке, що це вважається немодним. Але людей таких багато і майдан це підтверджує.

Крістіна, м. Київ:

- Хочу допомогти тим мільйонам, які вийшли сьогодні. Коштами допомогаємо. Ми зібралися з друзями і колегами - хто скільки зміг. Ми тут на місцях, можемо постояти і повернутися в теплі квартири, а вони приїхали з далеку за ідею.

Ніна, м. Фастів:

- Сьогодні ми принесли речі. Моїй мамі 70 років. Вона зранку зібрала речі, шерстяні шкарпетки, светри всі підлатала. Холодно, все-таки. Ми не можемо тут ночувати поки що, але кошти і речі приносимо. 

Кирило, Луганська область:

- Я приніс продукти, воду, речі першої необхідності. Я агітую всіх колег на роботі, щоб кожен був тут і виявив свій громадянський обов'язок. Кожен рівняється на оточення. Мене оточують люди, які допомагають одне одному, іншим. Так мене виховали батьки...

Наталя, м. Київ:

- Сьогодні ми на майдані підтримати людей. Ми принесли з подругою поїсти, теплі речі. Вчора до 5 ранку ми були тут. Потім відпочили трохи і знову на майдан.

Священник Василь, м. Чернівці:

- Звичайно, українці здатні творити добро. Кияни одягнули нас, нагодували, те, що мав би зробити кожен християнин: голодного нагодувати, нагого вдягнути, спраглого напоїти. Кияни все це для нас зробили.

Священник Любомир, м. Чернівці:

- Немає більшої любові, як та, коли людина покладає душу свою за ближнього. Сьогодні люди прийшли, щоб підтримати одне одного, захистити цінності, правду.

Юрій, м. Біла Церква:

- Дружина побачила у ЗМІ, що потрібні саме рукавиці і головні убори. Тому я привіз цільову допомогу мітингувальникам - перш за все,  для тих, хто тут перебуває вночі та постійно тут мешкає. Треба підтримувати тих, хто робить більше, ніж ми. Хто жертвує своїм часом, часточкою життя заради змін. Українці здатні творити добро і радо це роблять. Майдан і є виявом такого добра. 

А наскільки часто Ви допомагаєте та підтримуєте інших?


                                                                                                Підготувала: Любов Єремічева

 Читайте також:

Увага! Копіювання доступне лише для зареєстрованих користувачів порталу ГУРТРеєстрація займає менше однієї хвилини. 

Контакти

  • https://gurt.org.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.