bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Мільйон людей вийшли на протест за європейські цінності (ФОТО, ВІДЕО)
02.12.2013

 1 грудня 2013 багатотисячна колона прихильників євроінтеграції та тих, хто обурений діями "Беркуту"  до мирних демонстрантів, вирушила із парку Шевченка до Майдану незалежності.

Відео: 



 

Різні джерела повідомляють, що  мітинг зібрав від 500 тисяч до мільйона людей. Плакати протестувальників рясніли різними написами: "Вставай, мила моя, вставай", "Хочу панду замість банди", "Євромайдан, я люблю тебе". 

Члени опозиції повідомили про організацію штабу національного спротиву у Будинку профспілок і КМДА та попередили про можливі провокації, закликаючи мітингувальників уважно слухати вказівки зі сцени і не втягуватися у можливі ініціативи окремих людей. Основна стратегія - залишатися на майдані до повної перемоги. Серед ключових вимог - владу у відставку. Опозиціонери також оголосили про початок страйку і закликали людей з регіонів вирушати зі своїх майданів до Києва. 

На Майдані незалежності почали встановлювати намети та сцену для виступів протестувальників. 

Більше фото

Разом із тим, за повідомленнями Радіо Свобода, біля адміністрації президента на вулиці Банковій невідомі в масках провокували сутички, закликаючи до штурму. Люди сформували живий ланцюг, щоб запобігти провокаціям.

Станом на ранок 2 грудня колона у складі 5-6 тисяч мітингувальників рушила до Кабміну. Близько сотні мітингувальників оточили установу живим ланцюгом. Центральний вхід в будівлю уряду перекритий. Решта активістів розпорошилась довкола.

Читайте також:

Фото: Любов Єремічева, Відео: Віталій Ніщименко

Увага! Копіювання доступне лише для зареєстрованих користувачів порталу ГУРТРеєстрація займає менше однієї хвилини. 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.