bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Євромайдан розігнали. Протест гуде! (ФОТО)
30.11.2013

Зранку в п'ятницю, 30 листопада 2013, "Беркут" жорстоко розігнав мітинг на Майдані незалежності у підтримку європейської інтеграції. Активісти знайшли прихисток у Михайлівському соборі. Наразі протестний мітинг повністю сконцентрувався на Михайліській площі. Сюди скликають усіх небайдужих із Майдану.



Свою підтримку протестувальникам висловлюють європейські дипломати і посли.  Зараз на площі більше 15 тисяч людей і їх кількість зростає. 

Микола Муренюк із Івано-Франківська мітингує із першого дня від початку євромайдану, чергував у "польовій кухні".  На Майдані три дні тому відзначив своє тридцятиліття. Також там провів всю минулу ніч. Зараз він активно допомагає потерпілим: 

"На нас напали. Їм, мабуть, був даний наказ просто змести все будь-якими методами. Їхня  мета була просто знести весь Майдан. Я бачив як вони змітали всіх - не важливо, хлопчик то був чи дівчинка, что то дитинка...Щоправда, дітей там не було, бо то була четверта ранку. Але якби була дитинка маленька, вони б не зупинились. Жорстокості такої не може бути. Якщо людині погано, вона на землі, то відійди від неї. Але ж ні, добивали навіть на землі. Вони копали всіх, і їм було "по барабану". Ми зараз перегрупувалися в Михайлівський собор. Бо ми ні від кого не втікаємо. Я тут буду стояти, поки не досягнемо того, чого хочемо. Моя думка така: тим, що нас прогнали, побили, вони собі гірше зробили. Вони підняли весь народ, -  самі себе, так би мовити, знищили. Бо ніяка влада, ніякий уряд не може бажати поганого своїм людям. Ніякий президент не дозволить так знущатися над своїми людьми". 

Мітингувальниця Тіна Пересунько:

"На місці постраждалих не могли бути ми, а мали бути ми. Тому їх кривду ми маємо переживати як особисту. Побили не тільки активістів, які чергували на Майдані, побили всіх нас, всю Україну, весь народ. Тому боліти має кожному. Не можна лишатися осторонь" .

БІЛЬШЕ ФОТО

1 грудня активісти планують ходу від пам'ятника Шевченка. Збір починається на 12.00 год. 

Читайте також:

Фото: Любов Єремічева

Увага! Копіювання доступне лише для зареєстрованих користувачів порталуГУРТРеєстрація займає менше однієї хвилини. 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.