bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Два мітинги: різні умови. Протест триває (фото, відео-факти)
03.12.2013

3 грудня 2013. Біля будівлі Верховної Ради відбувається мітинг на підтримку діючої влади, який охороняє міліція та "Беркут".  По іншу сторону огорожі - мітинг за відставку уряду і президента. Майдан Незалежності продовжує жити своїм життям, всередині барикад по всьому периметру. На Грушевського і прилеглих вулицях рух транспорту заблокований євромайданівцями. ГУРТ пропонує своїм читачам репортаж із місця подій.

На території Верховної Ради України, біля головного входу в будівлю - концерт на підтримку діючої влади. Лунає музика - "Тёмная ночь", час від часу виступають партійні лідери. Мітингувальники захищені внутрішніми військами, міліцією, "тітушками". Пройти іншим - неможливо.

По іншу сторону Верховної Ради - мітинг за відставку уряду і президента. Серед мітингувальників ГУРТ зустрів Євгена Бистрицького, виконавчого директора Міжнародного фонду "Відродження". Нагадаємо, фонд припинив співпрацю з владою декілька днів тому. Зокрема, у заяві фонду йдеться: "Після брутального розгону Євромайдану ми вважаємо співробітництво з Кабінетом Міністрів, Президентом та його Адміністрацією глибоко аморальним, а тому – неприйнятним. Всі представники Міжнародного фонду "Відродження" припиняють таке співробітництво".

За свідченнями медичного працівника, який працює на місці подій, чимало людей звертаються за допомогою. "В основному, скаржаться на проблеми підвищення тиску і болі у шлунку - майданівці самі знаєте як харчуються. Зранку двох хлопців побили "беркутівці". Одного з них доправлено в лікарню", - розповідають медики.  

Карет швидкої допомоги на центральних вулицях Києва чимало.

У особистій розмові правоохоронці кажуть: "Не хвилюйтеся, все буде добре". На запитання "Чи знаєте ви, що злочинні накази не можна виконувати?", відповідають: "Звісно,  знаємо. Ми тут, щоб захищати людей. Головне, щоб не було бійок".

Досі всі входи в Кабмін загороджені протестувальниками. Настрої в людей оптимістичні і бадьорі. Всі співають гімн, скандують революційні гасла.

Адміністрація Президента на Банковій  заблокована. Сюди нікого не пускають. Хоча кілька хлопців знайшли "шпарину" і грають у футбол. Ближче до входу в будівлю - декілька десятків бійців "Беркуту".

Тим часом, Майдан Незалежності продовжує жити своїм революційним життям. Він забарикадований з усіх сторін. На барикадах постійно чергують волонтери.Також є пункт, де збирають кошти, їжу, теплий одяг.

Нагадаємо, демонстранти контролюють будівлю КМДА, Федерацію профспілок України і колишній Жовтневий палац. Також вони встановили на Майдані намети для обігріву.

Єврейська громада висловила підтримку мирному мітингу, співаючи своїх національних релігійних пісень біля Кабінету Міністрів.

Люди слухають засідання Верховної Ради за допомогою радіо у автомобілях і сподіваються на краще.

Радіо Свобода повідомляє, що Верховна Рада не підтримала постанову про резолюцію недовіри Кабінету міністрів України. Рішення підтримали 186 народних депутатів, проти -  5, утрималося 12.

Опозиція закликає мітингувальників йти до Адміністрації Президента з вимогою  підписати указ про відставку уряду.

Протестувальники колонами рухаються на вулицю Банкову.

 
Підготували Любов Єремічева, Ярина Почтаренко

 

 Читайте також:

Увага! Копіювання доступне лише для зареєстрованих користувачів порталу ГУРТРеєстрація займає менше однієї хвилини. 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.