bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Підсумки року на PRоГОні
28.12.2011

На початку вересня ГУРТ утілив у життя ідею створення майданчику, на якому представники інститутів громадянського суспільства можуть відкрито розповідати про себе, ділитися успішними практиками, взаємодіяти. Він отримав символічну назву PRоГОн, тобто PR Громадських Організацій.

За чотири місяці вийшло чотирнадцять випусків PRоГОну, в яких читачі порталу ГУРТ могли (і можуть) дізнатися не тільки про діяльність ОГС, а й почерпнути думки пересічних українців про те, що вони знають про українські громадські організації  та чому вони не долучаються до них.

Також у PRоГОні «засвітилися» два непересічні українці - поет, перекладач, есеїст, громадський і політичний діяч – Володимир Цибулько та лідер гурту «Тартак» – Сашко Положинський.

Що ж нового розповіли PRоГОну будівельники громадянського суспільства України?

Святослав Павлюк, заступник виконавчого директора Фундації ПАУСІ, зізнався, що йому дуже подобається працювати з дітьми, адже це найбільш вдячна аудиторія

Як зареєструвати благодійний фонд? Розробити благодійну програму? Залучити ЗМІ до благодійної акції? Відповіді на ці питання шукайте в Другому випуску PRоГОну «УФБ: Не важливо, звідки гроші йдуть, важливо, куди їх вкладають»

У «Фонді «Європа ХХІ» на PRоГОн чекала приємна несподіванка - знайомство з попелястим котом на ймення Тінь, який є улюбленцем та постійним мешканцем офісу

Як вирує життя організацій громадянського суспільства на місцевому рівні, PRоГОну розповіли:

Виконавчий директор ІСАР "Єднання" Володимир Шейгус розкрив таємницю, як громадській організації стати успішною

У рамках PRоГОну ми також завітали до Всеукраїнської громадської організації «Ніхто крім нас», яку створили ветерани повітряно-десантних військ 345 окремого парашутно-десантного полку, що ніс службу в Обмеженому контингенті радянських військ в Афганістані. Як члени організації формують шанобливе ставлення в нашому суспільстві до звання ветерана, афганця, захисника, читайте за посиланням.

Чому українські жінки, які опинилися в складній життєвій ситуації (жертви домашнього насильства, ті, хто не може порозумітися з членами своєї родини, хто розлучається або хоче зберегти стосунки і сім’ю, хто просто заплутався та бажає розібратися в собі, хто шукає новий смисл свого життя, хто прагне бути успішним) не завжди готові звернутися за допомогою до кризових організацій, читайте в публікації учасниці проекту «Назустріч високим стандартам журналістики в громадському секторі України» Тетяни Гончарук «Центр у справах сім’ї та жінок: попереджуємо та викорінюємо насильство».

Як література, художнє слово, письменник спроможні порятувати суспільство від деградації, читайте в інтерв’ю з Віктором Барановим, головою Національної спілки письменників України.

У Новому 2012 році на PRоГОні Вас чекають ще більша кількість публікацій, нові обличчя, успішні практики, альтернативні погляди, цікаві та корисні ініціативи.

Від ГУРТа: Знаєте про відомі і маловідомі громадські організації, які часто залишаються непоміченими широкому загалу, або ж – небайдужих українців, які власними силами впроваджують суспільно-корисні ініціативи, пишіть про них у коментарях до цього повідомлення чи надсилайте інформацію на електронну скриньку [email protected] з поміткою PRоГОн.

Матеріал підготовлено учасницею проекту "Назустріч високим стандартам журналістики в громадському секторі України", який здійснюється Ресурсним центром ГУРТ в партнерстві з Центром волонтеріату "Добра Воля" за фінансової підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.