bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Як побороти відчай людям, які проживають на окупованих територіях
23.05.2014

ГУРТ продовжує рубрику, у якій прагне залучати користувачів до обговорення актуальних питань.

Cьогодні не стане новиною той факт, що  ситуація в країні потребує від людини особливої стійкості і витримки, аби не втратити контроль над собою та мати сили допомогти іншим. Ми запитали психологів - як бороти відчай людям, які проживають на окупованих територіях.

Людмила Горова, керівник Донецької обласної Ліги ділових і професійних жінок:



"Головне – не залишатись один на один зі страхом, відчаєм. Важливо знайти друзів, рідних, знайомих, колег і розмовляти  з ними по телефону, через Інтернет. Інколи важливо просто мати  людину, з якою можна поділитися, поговорити. Коли ми самі стикались з такими  емоціями, відчували їх на собі, ми звертались до колег з інших областей, які раніше перебували у подібному стані. Вони підтримували нас морально, пропонували допомогу на своїх територіях. Власний досвід життя також не дав нам впасти у паніку".

Пані Людмила зауважує, що ті, кому потрібна психологічна допомога, можуть звертатися в організацію за телефоном:

в денний час – (062) 334 20 43; увечері - (067) 620 67 19.

"Якщо є можливість приїхати, ми безпосередньо починаємо працювати з людиною, склавши індивідуальний план, враховуючи особливості людини", - додає Людмила Горова.

Своїми порадами ділиться також соціальний психолог Олег Покальчук:

"Людям, які проживають на окупованих територіях, потрібно менше драматизувати про свій стан. В усіх є вибір – якщо не подобається, можна зібрати валізи і поїхати, як робить більшість невдоволених. Варто не коритися природній жадібності, а зробити вибір – піклуватися про свої здобутки чи  залишитися живими. Не довіряйте чуткам. Не дозволяйте собі стати жертвою обставин, намагайтеся вести звичний спосіб життя і не жити в стані війни".

А як Вам вдається бути зібраним в складних ситуаціях? Що Ви можете порадити тим, хто перебуває в стресовому стані через непевну ситуацію в країні? Діліться своїми думками у коментарях!

Читайте та коментуйте також:

Ваша думка є важливою для розбудови громдянського суспільства!

Контакти

  • Ресурсний центр ГУРТ
  •  https://gurt.org.ua
  • (044) 296 1052
  •  [email protected]

Коментарі

Яків Рогалін   3644 дні тому   #  

Труднее всего молчать, когда тебя никто не спрашивает - не правда ли? Впрочем, на самом деле спрашивают, и довольно часто, поскольку ДГБФ "Доброта" переживает окаянные дни не в пугливом оцепенении. Исповедуя, проповедуем принцип: лучший способ приободрится - ободрить других. Т.о. удается не только весь май маяться на своем блоге постами, но и практически ежедневно привлекать пожертвования и оказывать помощь больницам, интернатам, детским домам etc. Причем делаем это в стиле ФАН, ибо слезы лечат, а смех исцеляет.

  •   Пiдписатися на новi
Віктор Оліфіров   3642 дні тому   #  

Людина має в земному житті виконувати свою місію, в ідеалі - під керуванням Творця. Якщо людина не цікавиться питанням: а яка ж моя місія, як найкраще її виконувати - у неї вже по життю буде невдоволення. В стані окупації - тим паче. Але якщо людина усвідомлює власну місію і виконує її - це значно полегшує її стан навіть в обмеженнях, створених окупаційною владою. Врешті, влада на виконання місії майже не впливає, окрім випадків безпосередньої загрози життю власному чи близьких, грабунку матеріальних статків, обмеженню прав землеволодіння або володіння нерухомістю тощо. Тримайтесь, земляки!

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.