bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Фотоконкурс "Україна: країна для кожного"


Бути байдужим, не розвиватися, закривати очі на проблеми суспільства?

Ресурсний центр ГУРТ доводить що можна бути іншим,кращим, людянішим, відкривати серце, дарувати радість, досягати успіху.

 

Завдяки ГУРТу я дізнався про фотоконкурс «УКРАЇНА: країна для кожного», який проводився Фондом Східна Європа, міжнародною телекомунікаційною компанією Telenor та за підтримки Національної спілки фотохудожників України. Метою конкурсу було привернути увагу суспільства до соціальних проблем громади, мотивувати людей активніше брати участь у житті місцевих громад.

Я вирішив взяти участь у конкурсі і надіслав свою фотороботу "Непереможна". Надзвичайно приємною звісткою стала перемогла в одній із номінацій конкурсу серед понад трьохсот робіт.

Виставка найкращих робіт всеукраїнського фотоконкурсу «Україна: країна для кожного» проходила у галереї «Боттега» у травні 2009 року.

Ресурсний центр ГУРТ висвітлював цю подію. Я вдячний ГУРТу за відкритість, інформативність, та допомогу віритиу свої сили.

Фотороботу "Непереможна" було знято у серпні 2008 року в с. Підманево на Волині. Героїня фотографії - 71-річна Марія Марківна Повх. Теплого серпневого дня автор разом з донькою вирушив на риболовлю. По дорозі вони побачили бабусю Марію, яка, зігнувши спину, повільно рухалась подвір'ям. Невблаганний час побілив її волосся та пригнув до землі.

Проте жінка взяла до рук косу і з нею прямувала на луку. Боже, як вона косила! З посмішкою на устах! Кожен помах гострого леза коси скошував не лише духмяне різнотрав'я, а й омолоджував її на декілька років. Вона допомагала своїм дітям та онукам, вона відчувала себе потрібною. Вона перемагала Час і Смерть. Вона - Непереможна.

Непереможна

 

Сергій Пустовіт, Полтава
cтарший викладач кафедри хімії та методики викладання хімії природничого факультету
Полтавського державного педагогічного університету імені В.Г. Короленка

Попередня історія                                                          Наступна історія



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.