bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Інформаційна кампанія за 5 днів: як у Житомирі закликають дотримуватися дистанції в умовах пандемії
03.04.2020

Як в умовах карантину розгорнути інформаційну кампанію з протидії поширенню коронавірусу та залучити до співпраці бізнес, органи місцевого самоврядування та міжнародних донорів, читайте в рецепті успіху від виконавчої директорки неурядової організації «Сучасний Формат» Жанни Соловйової із Житомира

***

Наша організація діє вже 13 років, прагнучи створити комфортні та безпечні умови проживання в громадах. Із початком пандемії ми не могли залишатися осторонь, оскільки питання безпеки ключове в нашій діяльності. На купівлю медобладнання та ліків не було ресурсів. Однак ми помітили, що в торгівельних закладах люди не дотримуються безпечної дистанції, а найбільший ризик поширення коронавірусу саме в місцях скупчення людей. Саме так виникла ідея розробити наліпки на підлогу, які можна розмістити в торгівельних залах, банках, аптеках.

Спершу я поспілкувалася із заступницею житомирського міського голови і запитала, чи вони планують робити щось подібне. З’ясувала, що зараз перед ними стоять важливіші питання: закупівлі масок та медичного обладнання. Однак вони з готовністю підтримали нашу ініціативу в комунікації з банками, аптеками й магазинами.

Ідея з’явилися в п’ятницю, 20 березня. Я сконтактувала із нашими партнерами з Програми розвитку ООН, які одразу підтримали цю ініціативу. Вже 26 березня ми роздавали наліпки: оперативно розробили дизайн, а міська рада поговорила з підприємцями. Фактично реалізація ініціативи від ідеї до втілення зайняла п’ять днів. Ми видали підприємцям понад 4000 наліпок. Після цього до нас почали телефонувати із різних областей України щодо наліпок, оскільки мережевий бізнес розповів про ініціативу колегам із інших регіонів. Ми проводимо моніторинг, і наліпки дійсно працюють.

Дотримуватися дистанції у місцях скупчення людей, щоб протистояти поширенню коронавірусу» – наліпки саме з таким закликом ми виготовили та поширили серед закладів Житомира.

Наклейки на підлозі біля кас допомагатимуть житомирянам дотримуватися безпечної дистанції у чергах крамниць, аптек, банків, медичних установ та інших закладів, які працюють під час карантину. В умовах, коли від коронавірусу не існує вакцини, сповільнити поширення вірусів допомагає соціальна дистанція. Аби запобігти зараженню, фахівці рекомендують дистанціюватися: уникати людних місць, до мінімуму звести пересування населеними пунктами, при можливості працювати з дому, а у місцях скупчення людей тримати дистанцію у два метри.

До ініціативи долучилися як маленькі крамнички, так і мережі магазинів, аптек і банків, а також приватні клініки. Чудово, якщо бізнеси підхоплять ідею. Ми плануємо й інші комунікаційні кампанії, спрямовані на запобігання поширенню вірусної інфекції. Для нас головне не виготовити наліпки і передати, а зробити людей відповідальнішими.

«ПРООН розробила стратегічну пропозицію для наших партнерів, щоб ми могли підтримати їх в моменти, які виникають через поширення коронавірусної інфекції. НУО «Сучасний Формат» запропонували ідею з інформаційними наліпками. Таке оперативне реагування дозволяє нам допомагати громадським організаціям у протидії поширенню інфекції. Ми вважаємо, що вони найкраще знають потреби на місцях. Ідея з наліпками сподобалася іншим НУО, з якими ми співпрацюємо. Вже 15 організацій звернулися з проханням надіслати їм такі наліпки. Начебто невелика громадська ініціатива, яка розпочалася в одному місці, буде масштабована на 15 областей», – розповіла керівниця групи проектів демократичного врядування ПРООН Олена Урсу.

Практично весь перший тираж розповсюдили за один день, втім представники бізнесу можуть отримати наліпки абсолютно безкоштовно, звернувшись до НУО «Сучасний Формат» (м. Житомир, майдан Перемоги 10, оф. 301) або до Житомирської міської ради (майдан Корольова, 4/2).

Матеріал підготовлений у межах кампанії боротьби з коронавірусом: «Фізичне дистанціювання. Соціальна згуртованість!». Якщо ви хочете поділитися історією успіху локальної ініціативи, що бореться з наслідками пандемії в громадах, будь ласка, напишіть нам на пошту info@gurt.org.ua.

Контакти

  • НУО «Сучасний Формат»
  • (097) 294-37-53
  • (0412) 46 10-86

Коментарі

Інна Бурдейна   1481 день тому   #  

МОЛОДЦІ!!!

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.