bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Розбудова мережі практиків самодопомоги в Україні: результати конференції
08.02.2021

25-26 січня 2021 року Ресурсний центр ГУРТ зібрав найактивніших учасників проєкту «Групи самодопомоги як каталізатор соціальних змін для згуртування громади» на конференції, присвяченій питанням розвитку мережі практиків ГСД в Україні.

Ця конференція стала фінальним заходом проєкту та логічним продовженням попередньої роботи, яка включала декілька послідовних етапів:

  • базові тренінги в трьох цільових регіонах (Донецька, Запорізька, Луганська області)
  • створення нових груп самодопомоги та активізація уже існуючих
  • поглиблений тренінг для практиків у Києві
  • проведення конкурсу ініціатив ГСД та їх реалізація.

Захід почався з презентаційної сесії, де були представлені найцікавіші реалізовані ініціативи та успішні кейси. У конференції брали участь не тільки безпосередні учасники проєкту, а й долучилися фахівці з різних організацій, котрі працюють у цій сфері та зацікавлені в обміні досвідом. Налагодженню професійних зв’язків та поглибленню комунікації сприяв формат, в якому ми працювали після презентацій – це був відкритий простір, одна з найефективніших технологій організації дискусії у великій групі. Головним питанням, над яким міркували учасники, було «Як нам розбудовувати мережу практиків самодопомоги в Україні?».

Напрацювання заходу зібрані в Книзі відкритого простору та доступні до ознайомлення для всіх, хто цікавиться цією темою.

Самодопомога як технологія соціальних змін довела свою ефективність у багатьох країнах світу. Створення Національної мережі практиків самодопомоги дозволить більш ефективно:

  • формулювати та просувати спільну позицію щодо найширшого застосування технології самодопомоги у різних сферах суспільного життя;
  • здійснювати обмін знаннями та кращими практиками на місцевому та національному рівнях;
  • популяризувати самодопомогу і залучати ресурси для створення осередків розвитку груп самодопомоги у громадах та обміну досвідом.

На конференції був підписаний Меморандумініціативи створення Національної мережі практиків самодопомоги, який є відкритим до приєднання.

Проєкт реалізується РЦ ГУРТ у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз, Європейський інвестиційний банк, Посольство США в Україні, а також уряди Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

Контакти

Коментарі

Ольга Кошельник   1100 днів тому   #  

Доброго дня ! Як можемо доєднатись до підписання Меморандуму ? Буду вдячна за відповідь.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.