bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Дві українські організації потрапили у фінал європейського конкурсу Meet and Code
26.12.2019

Дві українські організації потрапили до числа 12 фіналістів конкурсу в рамках ініціативи Meet and Code. Їх відібрали з понад 1200 організаторів подій у 25 країнах. Цього року переможців визначатимуть у таких категоріях: «Дівчата програмують», «Громада», «Кодинг для планети» та «Різноманіття». Нагадуємо, минулого року подія з України від БФ «Ветеран» перемогла у номінації «Різноманіття».

 

 

 


 

 

Фіналісти 2019 з України:

  • Громадська організація «I will» з подією «STEM girls with families», категорія «Дівчата програмують»
  • Запорізька обласна молодіжна організація глухих «Наше щасливе життя» з подією «Школа нечуючих кодерів», категорія «Різноманіття»

«Цього року ми обрали категорію «Дівчата програмують», тому що хочемо долучитися до руйнування стереотипів. Як правило, батьки дівчаток, обираючи додаткові заняття, надають перевагу «суто дівочим» справам, як танці чи спів. Саме тому, ми вирішили запросити на наші заходи учасниць із мамами чи бабусями, щоб не просто показати чи розказати про кодування, а дати їм спробувати сконструювати робота та написати код. Чи вдалося нам змінити сформовані стереотипи батьків про роль жінки, як особистості, в світі технологій? На глобальному рівні – ні, проте на локальному – так, бо 70% дівчат, які відвідали подію, стали слухачками наших курсів із програмування та робототехніки», – прокоментував голова ГО «I will» Володимир Котов.

Meet and Code – не лише про технології, але й про їхній потенціал для вирішення важливих соціальних питань.

«Проект «Школа нечуючих кодерів» насамперед про налагодження комунікації поміж чуючими та нечуючими однолітками, розвиток інклюзивності суспільства та соціалізацію кодерів із вадами слуху через активне кодування й обмін досвідом. Крім того, ми привертаємо увагу профільних компаній до такого кадрового та людського потенціалу. Весь проект й окремі його заходи вирішують такі проблеми, як доцільне та зрозуміле донесення профільної інформації нечуючими школярам та студентам у форматі ігрового та виставково-практичного комплексу активностей», – розповів голова організації ЗОМОГ «Наше щасливе життя» Олександр Кахай.

 

 

 

 

 

 

 Увесь список, визначений міжнародним журі, можна переглянути за посиланням. Вітаємо фіналістів та бажаємо успіху! Два представники від кожної організації із шорт-ліста відвідають дводенний завершальний захід, який відбудеться 13-15 березня 2020 року у Будапешті, де оберуть переможців. Організації, що обіймуть перші місця у категоріях, отримають винагороду в розмірі 2000 євро кожна.

Ініціатива Meet and Code розроблена Haus des Stiftens gGmb та проводиться за фінансування корпорації SAP, яка надає підтримку та забезпечує ресурсами неприбуткові організації. В Україні Meet and Code реалізується разом із Ресурсним центром ГУРТ, який є партнером Глобальної мережі TechSoup. В Україні TechSoup надає громадським та благодійним організаціям, а також публічним бібліотекам пільгове програмне забезпечення, технічні засоби та пропонує освітні програми.

Контакти

Коментарі

Марія Москаленко   1524 дні тому   #  

Крута інформація!

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.