bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Більше 1500 активних громадян склали символи своїх міст під час флеш-мобу «ІнФормуй свою громаду»
29.09.2015

У суботу, 26 вересня 2015 року, 11 обласних центрів України долучилися до флеш-мобу «ІнФормуй свою громаду», який ініціював Ресурсний центр ГУРТ у межах Тижня громадської участі, що тривав протягом 21-27 вересня в країнах Центральної та Східної Європи.

Під час флеш-мобу понад 1500 активних громадян із Києва, Харкова, Чернівців, Хмельницького, Івано-Франківська, Чернігова, Тернополя, Вінниці, Полтави, Кіровограда та Сєвєродонецька одночасно збирали символи своїх міст із безлічі фрагментів малюнка з метою привернення уваги та інформування українців про важливість участі кожного у розвитку своєї громади.

У Києві захід відбувався на Софійській площі і зібрав як суспільних активістів, представників громадських організацій, ініціатив та рухів, так і звичайних перехожих, яких об’єднала спільна ідея громадської участі. Жителі та гості міста збирали велетенський пазл із зображенням герба Києва.

«На тренінгах, де я працюю як тренер, намагаюся більше говорити про роль громадської участі в суспільних змінах. Тож, коли я почула про цю акцію, зрозуміла: обов’язково маю до неї приєднатися, аби отримати власний досвід такої спільної діяльності», – незалежний тренер Тетяна Литвинова.

«Участь громадян у формуванні нової України є дуже важливою. Хоча багато хто й надалі думає, що зміни можливі тільки завдяки виборам. Подібні акції в черговий раз показують важливість громадської участі. Якщо ми цікавитимемося життям навколо і розвиватимемо свою громаду, разом зможемо збудувати нову країну», – координатор Громадського сектору Євромайдану Олег Слабоспицький.

«Флеш-моб вийшов дійсно цікавим та веселим. Подібні акції, в першу чергу, об’єднують. Сьогодні тут зібралися дуже різні організації, і це чудово. А те, що ми, представники кримської діаспори, збираємо символ Києва, на мою думку, взагалі дуже важливо, бо ми дійсно є членами цієї громади і впливаємо на її життя зсередини, й в усіх нас є спільний шанс зробити нашу громаду сильнішою», – прес-аташе ГО «Кримська діаспора» Тетяна Гузік

Глобальний тиждень громадської участі – це низка заходів, спрямованих на привернення уваги до важливої ролі представницької демократії, до проведення якого за попередні роки приєдналося більше 200 громадських організацій із Центральної та Східної Європи.

У межах Тижня громадської участі лідери місцевих громад та громадських організацій, які зіштовхуються з реальними локальними проблемами і мають успішний досвід їх вирішення, збираються разом, щоб обмінятися своїм баченням розвитку громад.

Медіа-звіти з інших міст-учасників флеш-мобу дивіться за посиланнями нижче:

Ресурсний центр ГУРТ висловлює щиру подяку за допомогу в проведенні флеш-мобу «ІнФормуй свою громаду» регіональним співорганізаторам, зокрема: ГО «Фонд «Професійний розвиток Харкова» (м. Харків), ГО «Гідність Буковини» (Чернівці), Подільському центру «Гендерна Рада» (м. Хмельницький), ГО «MART» (м. Чернігів), ГО «Файне місто» (м. Тернопіль), ГО «Центр Поділля-Соціум» (м. Вінниця), Молодіжному рухові «Headway UA» (м. Івано-Франківськ), ГО «Молодіжне громадське об’єднання «Центр» (м. Кіровоград), Полтавській філії Суспільної Служби України (м. Полтава), ГО «Кризовий медіа центр «Сіверський Донець» (м. Сєвєродонецьк).

Контакти

Коментарі

Марія Пелипенко   3124 дні тому   #  

Я вважаю, що захід вдався на славу! Я була учасником флеш-мобу у м. Києві, де до участі залучилися діти - це було дуже весело, а головне символічно: важливість участі у діяльності громади варто розвивати/виховувати з дитинства. Я, беручи участь у флеш-мобі, підтвердила свій внесок у розвиток громади, а надалі, ще більш інтенсивно буду цим займатися. Дякую організааторам ГУРТа за організований захід!

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.