bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

ГУРТом у Новий 2014 рік! Підбірка найцікавішого за попередній рік
31.12.2013

Шановні користувачі порталу, редакція ГУРТа щиро вітає Вас із Новим 2014 роком!

У цьому році разом із Вами ми продовжимо працювати над побудовою свідомої та успішної України, де громадянське суспільство гарантує гідність, впевненість та довіру поміж громадянами на місцевому та національному рівнях.

Зичимо ефективності, віри, нових, суттєвих перемог, які змінять країну і нас із Вами на краще! 

Пропонуємо підбірку матеріалів, які, на думку редакції, виявилися найцікавішими у 2013 році! Більшість із них отримали значну кількість переглядів чи коментарів, активно поширювалися Вами у соціальних мережах. Усі вони - про яскравих, успішних та мудрих людей, а також про щирі та корисні ініціативи. 

ГУРТ поспілкувався із Блаженнішим Любомиром Гузаром, главою Української греко-католицької церкви у 2005-2011 роках, духовним лідером для тисяч українців. Ми поговорили про громадянське суспільство, молодь, цінності, актуальні для сучасного суспільства, і навіть про сенс життя.

Громада Старої Збур'ївки вже майже десять років утримує шерифа – інспектора сільської ради, виходить на суботники та захищає свою територію від посягань можновладців. Про інновацію «шерифства», менталітет громади та інші її особливості ГУРТ спілкувався із сільським головою Віктором Маруняком у форматі PRоГОну. Авторка цих рядків була приємно вражена принциповістю та ентузіазмом керманича громади.

Леонід Каденюк - перший космонавт України, Герой України, кандидат технічних наук, член правління Українського Молодіжного Аерокосмічного Об’єднання «Сузiр’я» до Дня Незалежності України поділився своїм унікальним досвідом перебування в космосі в складі міжнародного екіпажу на американському космічному кораблі «Колумбія» з 19 листопада до 5 грудня 1997 року та розповів ГУРТу в рамках PRоГОну про свою громадську діяльність у галузі популяризації знань про космос.

Анжеліка Рудницька – Заслужена артистка України, телеведуча, автор легендарної музичної програми “Територія А”, художниця, громадський діяч та ініціатор численних мистецьких подій. Про українську культуру та напрями роботи Центру фольклору та етнографії вона розповіли ГУРТу в рамках PRоГОну.

Пропонуємо вам інтерв'ю із «Живя.ком» – унікальним на території України проектом, що допомагає талановитим гуртам не загубитися у світі шоу-бізнесу.

Ми поспілкувались з Іреною Карпою, відомою українською письменницею, співачкою, журналісткою, телеведучою та ще й громадською активісткою, яка поділилась своїми думками стосовно громадської активності, в тому числі діячів культури, проблем у громадських організаціях, врядування і волонтерства.

Віктор Бронюк, лідер гурту «ТІК», харизматичний, успішний та небайдужий до суспільних перетворень. ГУРТ поспілкувався із ним у форматі PRоГОну та дізнався більше про його громадську діяльність.

У Європі перші заклади «швидкої їжі» з’явилися ще у 80-х роках минулого століття, і швидко завоювали там великі армії прихильників, але й не менші – ворогів. Про це - у випуску PRоГОну.

Дмитро Хозін – один з організаторів першого в Україні політико-економічного квесту К12, що протягом 3 років працює в місті Дніпропетровськ. Організація - приклад того, як декілька людей можуть зібрати навколо себе молодь задля соціально-політичних змін у своєму місті, підтримати малий та середній бізнес, та, не багато і не мало, стати мером одного з найбільших міст України. Усе це - у форматі гри!

Роман Акбаш є кореспондентом газети «Правда» і, за сумісництвом, головним організатором незвичайних екскурсій по Запоріжжю. Вони відрізняються відвідуванням куточків міста, які не входять в маршрути стандартних екскурсій, висвітленням цікавих фактів та місць, невідомих широкому загалу, розкриттю місцевих таємниць оповитих безліччю легенд та... відсутністю плати.

У соціальній мережі Фейсбук не одна сотня груп діє за прикладом неурядових організацій. Спільноту «Польові дослідження» вирізняє науковий підхід до захисту прав україномовних киян: щоб привернути їх увагу до певних підприємств і заохотити керівників інших враховувати потреби україномовних споживачів, «Польові дослідження» готують та оприлюднюють рейтинги таких підприємств.

Одне із ключових понять Євромайдану - самоорганізація. У форматі PRоГОну, ГУРТ поспілкувався з активістами та волонтерами майдану. Як відбувається розподілення обов`язків, хто і за що відповідає, чому важливо проявляти ініціативу та який це дає результат, читайте у матеріалі.


Тож, у 2013 році нам вдалося поспілкуватися із багатьма свідомими, успішними, відомими людьми. Крім уже згаданих, також були матеріали із Сашком ЛірникомРосавою, Петром Гончаром. Ми збільшили кількість власних матеріалів, які розповідали про актуальне і корисне, знайомили із ефективними, проте не дуже відомими ініціативами, переносили нас у різні куточки України. Зокрема, випустили у світ 48 інтерв'ю у форматі PRоГОн. Наприкінці року ми додали можливість не тільки читати, але й чути наших співбесідників завдяки добрим партнерам із Каналу громадського подкастингу. Також команда порталу працювала над вдосконаленням головної сторінки. 

У листопаді ми започаткували практику "місячників", які мали на меті глибше висвітлювати суспільно важливі теми. Вже до кінця року вийшли: місяць врядування  та місяць волонтерства. Ми були і залишаємося з Вами на Євромайдані



Це лише частинка із того, що ми готували для Вас у 2013 році. Поділіться у коментарях, що Вам запам'яталося найбільше, а також розкажіть, які матеріали Ви очікуєте від нас у 2014! Щиро дякуємо, що залишаєтесь із нами!

З повагою, Ваша редакція порталу ГУРТ


Над матеріалом працювали: Любов Єремічева,
Ярина Почтаренко, Віталій Ніщименко (ілюстрації) 


Увага! Копіювання доступне лише для зареєстрованих користувачів порталу 
ГУРТРеєстрація займає менше однієї хвилини. 

Контакти

Коментарі

Євгенія Кравченко   3762 дні тому   #  

яка гарна ялинка!

  •   Пiдписатися на новi
Любов Єремічева   3762 дні тому   #  

дещо відрізняється від ялинки на Майдані, але по духу і за цінностями - така ж! Дякую Віталію та Ярині за співтворчість!

  •   Пiдписатися на новi
Станіслав Шумлянський   3752 дні тому   #  

Ми також раді співпраці й вашим матеріалам на сайті! У цьому році будемо розвиватися далі! ;-)

  •   Пiдписатися на новi
Любов Єремічева   3752 дні тому   #  

Дякуємо, Станіславе, за співпрацю! І, звісно, попереду ще багато свіжих подкастів та ідей!

  •   Пiдписатися на новi
Вікторія Алєксєєнко   3747 днів тому   #  

З Новим роком! З Новими Ідеями! Я дуже пишаюся тим, що маю причетність до ГУРТа. Вдячна за високу оцінку моєї волонтерської діяльності, за першість у конкурсі "Волонтер року 2012". Це надихає на нові ідеї, вимагає нових підходів і змін у громадській діяльності в глибинці України. Дякую!!!

  •   Пiдписатися на новi
Любов Єремічева   3747 днів тому   #  

І ми Вам, Вікторіє, дякуємо за причетність до ГУРТа та за Вашу активність!

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.