bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

10 матеріалів, які варто прочитати напередодні Ярмарку
04.11.2011

17 листопада 2011 року відбудеться IV Національний ярмарок інституційного розвитку, який дасть змогу організаціям громадянського суспільства не лише дізнатися більше про послуги з організаційного розвитку, а й взяти участь в експертних дискусіях та унікальних майстер-класах за участю світових і українських експертів – Любов Паливоди, Роланда Ковача, Джо Тьопфера, Ірини Фурсман, Василя Полуйка та ін.

Для того, щоби брати активну участь у заходах, вести діалог на рівні з іншими та свідомо скористатися всіма можливостями, які пропонує Ярмарок, пропонуємо добірку матеріалів, яка, сподіваємось, допоможе Вам не загубитися серед низки майстерень, а обрати ту, яка справді буде найкориснішою для інституційного розвитку Вашої організації.

ПРОЗОРІСТЬ ОГС

Питання прозорості для третього сектору України навряд колись утратить свою актуальність, адже, як стверджує директор ГО «Енергія миру» Тетяна Суханова, саме в темі прозорості закладені основи розвитку організацій громадянського суспільства. Що собою являє термін «прозорість»? Як організація може стати справді прозорою? Чому саме організації вигідно бути прозорою? З чого починається і де закінчується прозорість ГО? Відповіді на ці та інші питання шукайте в публікації «В Харкові відбувся Ярмарок інституційного розвитку. Наступний - національний (відео/фото)».


МОЖЛИВОСТІ ДЛЯ РОЗВИТКУ

Роланд Ковач

На Ярмарку 30 провайдерів презентують свої послуги з організаційного розвитку. Один із них – проект «Об’єднуємося заради реформ» (UNITER). 

Директор проекту, Роланд Ковач, розповість про здобутки та перспективи ваучерної системи проекту «Об’єднуємося заради реформ» (UNITER).

Щоб краще зрозуміти, як ваша організація може скористатися можливостями ваучера, читайте інтерв’ю з паном Роландом за посиланням.

 

СПРОМОЖНІСТЬ

Любов Паливода

Любов Паливода, президент творчого центру ТЦК, проведе на Ярмарку експертну дискусію «Бачення ролі та стратегія розвитку громадянського суспільства в Україні».

Більше довідатися про пані Паливоду, а також дізнатися про деякі секрети фандрейзингу можна з публікації, яка вийшла у "Воротах к донору " у рубриці  «Гуру фандрейзингу».

 

 

ІННОВАЦІЙНІ ТЕХНІКИ

Цього року на Національному Ярмарку можна буде також зустріти міжнародних експертів з Німеччини, США та Білорусі. 

Джо Тьопфер

Першою родзинкою Ярмарку можна сміливо вважати майстер-клас німецького консультанта Джо Тьопфера на тему «Інтерактивна організація - інвестиція в ефективність».

Звідки походить термін «інтерактивна організація» і власне що це за тип організації читайте в інтерв’ю з Джо Тьопфером.

 ПСИХОЛОГІЯ ЗМІН

Василь ПолуйкоЗ презентацією «Як українська ментальність заважає інституційній спроможності і що з цим робити» на Ярмарку виступить Василь Полуйко, президент Західноукраїнського ресурсного центру. Щоб краще зрозуміти суть питання, читайте блог пана Василя, наша ж рекомендація – це запис під інтригуючою назвою 4,36%. Слідкуйте за новинками у блогах, адже Василь Полуйко планує  потішити читачів ГУРТа свіжаком, із якого учасники Ярмарку зможуть почерпнути чимало корисного.

ДОНОРИ І ГРОШІ

Девід Хелмер

Як правильно просити гроші? Чому можуть відмовляти потенційні благодійники?

Чи можна виміряти ефективність благодійної допомоги? Про це та багато іншого читайте в матеріалі «По той бік благодійності: інтерв’ю з Девідом Хелмером».

Девід – власник компанії Helmer Inc і філантроп, який також підтримує українські громадські організації. У Ярмарку у Вас буде можливість поспілуватись з пані Наталією Мазур, Директором з розвитку програми соціальної корпоративної відповідальності компанії Helmer Inc.

Василина Дибайло, Директор Партнерства "Кожній дитині"  пише про те, як бути надзвичайно відвертими та чесними з донорами, а саме радить «5 типових «неправд», які треба припинити казати донорам». За підсумками жовтня, ця стаття зібрала більше 1000 переглядів та найбільше коментарів. Якщо Вам є що сказати у напрямку розвитку дискусії навколо цієї теми, залиште будь ласка, свій коментар до цієї статті.

ГУРУ

Гарісон ОуенВідповідь на питання: «Що мають робити організації, щоб бути ефективними», шукайте в ексклюзивному інтерв’ю з Гарісоном Оуеном.

Гарісон - консультант з організаційного розвитку, який працював як в малих селах, так і з великими бізнес-компаніями та ОГС.

Його головним завданням було допомагати організаціям змінювати світ.

 

СВІДОМА УЧАСТЬ У ЯРМАРКУ

Тарас Тимчук у своєму блозі пише про нову пропозицію учасникам Національного ярмарку інституційного розвитку сплатити добровільний фінансовий внесок, а також відповідає на питання: «Який може бути внесок, якщо Ярмарок фінансує донор!?» і «Куди будуть спрямовані кошти від внесків?».

У своєму блогозаписі “Синдром учасника” Алла Журавель порушує питання щодо якості учасників заходів, які дають нові можливості для змін, думання, розвитку організаціям громадянського суспільства та особистісного розвитку. Приєднуйтеся до дискусії, завдяки якій читачі ГУРТа шукають відповідь на питання: «Як знайти та ідентифікувати якісного учасника і який він має бути?».

КОМУНІКАЦІЯ В ГРОМАДСЬКОМУ СЕКТОРІ

Богдана Стельмах

Одним із механізмів підвищення організаційної спроможності громадських організацій – інформаційний напрям у діяльності ОГС.

У статті Богдани Стельмах «PR-діяльність громадських організацій: спостереження та рекомендації» Ви дізнаєтеся про те, на скільки ефективна та потрібна організації PR-діяльність.

Доки ОГС не усвідомить, що інформаційна кампанія – невіддільна складова її діяльності, жодної мови про успішність бути не може - пише пані Богдана.

 

Хочете знати більше? Читайте ширшу підбірку публікацій з інституційного розвитку https://gurt.org.ua/capacity/publications/

Натхнення та до зустрічі на Ярмарку:)!

Матеріал підготовлений у рамках проекту «Інвестуймо в інституційну спроможність громадянського суспільства», який реалізується Ресурсним центром ГУРТ у межах проекту «Об’єднуємося заради реформ (UNITER)», що фінансується Агентством США з Міжнародного Розвитку (USAID) та здійснюється Pact Inc.

Коментарі

Кушнір Тарас   4561 день тому   #  

https://www.youtube.com/watch?v=LxHdzGDazXg&feature=related

  •   Пiдписатися на новi
Богдан Маслич   4561 день тому   #  

Тарасе :) жостко ти з нами :) тільки от я не пойняв: ми наче й не "більшовики", наче нікого й не лікуємо (марна справа :), совок і його медіа щиро не любимо :) за що ж ти нас так?

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4561 день тому   #  

https://www.youtube.com/watch?v=XDp8VWXt3G4&feature=related

  •   Пiдписатися на новi
Богдан Маслич   4561 день тому   #  

:) Тарасе, можеш, коли хочеш :) після такого: може "поучавствуєш" власним внеском у КАСУ СПРОМОЖНОСТІ ;)

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4561 день тому   #  

- а це про любов.... до вас...

https://www.youtube.com/watch?v=dtlZ3lyeFOk

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4561 день тому   #  

... ненаю що таке "каса спроможності" - але я готовий на любе і різне... в межах своїх поглядів та здорового глузду...
"любой кіпіш, кроме голодовки"...

  •   Пiдписатися на новi
Богдан Маслич   4561 день тому   #  

Дякую за любов :) КАСА СПРОМОЖНОСТІ - почитай матеріали, до яких ти додаєш відео коментарі :) як це не парадоксально - не все чтиво в нашій країні можна називати "совєтськими газетами" як у "собачому серці" :)

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4561 день тому   #  

... проччитав про КАСУ СПРОМОЖНОСТІ.. - моя думка така:
- тих хто готовий надто мало...
У цій ініціативі є свої "+" та є "-"...
вважаю що у своїй більшості я/ми/ви/вони - не готові до такого... буду радий довідатися про перебіг даної ініціативи...

  •   Пiдписатися на новi
Богдан Маслич   4561 день тому   #  

Тарасе, дякую за щирість! СПОСТЕРЕЖЕННЯ - це часто перший крок до АКТИВНОЇ УЧАСТІ :) особисто я впевнений - з КАСОЮ СПРОМОЖНОСТІ все вийде, і приказка про перший млинець буде недоречною...

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.