bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс грантів за напрямом «Посилення соціальної згуртованості»
18.05.2020

Ресурсний центр ГУРТ за фінансування Програми ООН із відновлення та розбудови миру запрошує зацікавлені організації до участі в конкурсі грантів «Посилення соціальної згуртованості в цільових громадах Донецької, Запорізької та Луганської областей». Дедлайн для подання проєктних пропозицій – 23:59 3 червня 2020 р.

Громадські або благодійні організації, що подаватимуть проєктні пропозиції за цим Конкурсом, мають відповідати таким вимогам:

  • - бути офіційно зареєстрованими зі статусом юридичної особи;
  • - бути офіційно зареєстрованими зі статусом юридичної особи на території цільових пілотних громад та/або здійснювати свою діяльність на їх території в межах спільної ініціативи УВКБ ООН та ПРООН, що передбачатимуть заходи, спрямовані на перехід громад від гуманітарної допомоги до сталого розвитку (Humanitarian – Development Nexus);
  • - мати статус неприбуткової або благодійної організації (коди неприбутковості 0032, 0034, 0036, 0038, 0039 або 0048);
  • - мати досвід роботи від одного року;
  • - мати підтверджений досвід впровадження щонайменше одного проєкту (для організацій, що претендують на фінансування у розмірі до 216 000 гривень) або двох проєктів (для організацій, що претендують на більше фінансування) на території цільових областей конкурсу та звітування за ними;
  • - мати відповідних фахівців та персонал проєкту для його реалізації (керівник проєкту, фінансовий спеціаліст /бухгалтер та інших фахівців відповідно до потреб проєкту). У випадку, якщо залучення фахівців передбачається лише за умови підтримки проєктної пропозиції, описова заявка має містити ключові вимоги, що висуватимуться до кожного з фахівців, передбаченого проєктом (профільна освіта, досвід роботи, тощо).

Проєкти, які будуть реалізовуватися за кошти цього грантового конкурсу, повинні реалізовуватися на території цільових громад, а саме:

  • - 19 цільових громад Донецької області: майбутня Добропільська ОТГ, майбутня Дружківська ОТГ, Покровськ, Мирноград, Слов’янськ, Сіверська ОТГ, Соледарська ОТГ, Новгородське, Світлодарськ, Мангушський р-н, майбутня Волноваська ОТГ, Вугледарська ОТГ, майбутня Сартанська ОТГ, Великоновосілківський р-н, Красногорівка/Мар’їнка, Авдіївка, Ольгинка, Очеретине, Краматорськ*;
  • - 9 цільових громад Запорізької області: Бердянськ, громади Бердянського р-ну, Мелітополь, громади Мелітопольського р-ну (Новенська ОТГ, Семенівська ОТГ), Приазовська ОТГ, Приморська ОТГ, Кирилівська ОТГ, Якимівська ОТГ;
  • - 20 цільових громад Луганської області: Лозно-Олександрівська ОТГ, Привільська ОТГ, Троїцька ОТГ, Нижньодуванська ОТГ, Біловодська ОТГ, Попасна, Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Кремінна, Красноріченська ОТГ, Міловський, Станично-Луганський, Новоайдарський райони, Золоте, Щастя, Трьохізбенка, Гірське, Широкий, Красна Талівка, Біловодська ОТГ.

Проєкти в межах спільної ініціативи УВКБ ООН та ПРООН, що передбачатимуть заходи, спрямовані на перехід громад від гуманітарної допомоги до сталого розвитку  (Humanitarian – Development Nexus) мають реалізовуватися на території таких цільових громад:

  • - 5 цільових громад Донецької області: майбутня Сартанська ОТГ, Красногорівка, Мар’їнка, Авдіївка, Новгородське;
  • - 2 цільові громади Луганської області: Станиця Луганська, Трьохізбенка.

Запропонований термін впровадження проєктних пропозицій може складати до 6 місяців. Проєкти, які отримають фінансування у межах цього конкурсу грантів, повинні розпочатися з 1 липня 2020 року та завершитися до 31 грудня 2020 року.

Як виняток, проєктні заявки, що спрямовані на досягнення системних змін у громадах, включають довготермінові завдання із адвокації, передбачають залучення декількох громад до вирішення спільних проблем, термін проєкту може бути продовженим до 12 місяців. Рішення щодо кожної такої заявки прийматиметься Комісією з огляду на системність пропонованого впливу та спроможність громадської організації досягнути заявлених очікуваних результатів.

Очікується, що отримані проєктні пропозиції будуть профінансовані у розмірі від 162 000 до 405 000 гривень для проєктів, що не включають інвестиції в розвиток інфраструктури, та у розмірі від 162 000 до 540 000 гривень для проєктів, що включають інвестиції в розвиток інфраструктури. Проєктні пропозиції організацій із досвідом втілення одного донорського проєкту можуть бути профінансовані у розмірі від 162 000 до 216 000 гривень.

ПОРЯДОК ПОДАННЯ ПРОЄКТНИХ ПРОПОЗИЦІЙ

Заявки на участь у цьому конкурсі грантів (проєктні пропозиції) складаються із:

1) короткої аплікаційної форми, заповненої онлайн за посиланням, що містить основні відомості про організацію та проєктну пропозицію;

2) запиту про надання інформації від ОГС / НУО, який обов’язково має бути наданий із аплікаційним пакетом;

3) повної аплікаційної форми (заповненої у форматі MS Word), в якій описано організаційний план та план впровадження проєкту (*.docx/*.doc);

4) фінансової пропозиції (запропонований бюджет у форматі Excel);

5) відсканованих копій таких документів (*.pdf або *.jpg):

  • - свідоцтво про реєстрацію або витяг
  • - довідка з податкової інспекції про внесення організації до Реєстру неприбуткових організацій з зазначенням коду неприбутковості.

Для проєктів, у яких передбачено співфінансування:

6) лист підтримки від установи-партнера, яка надає співфінансування із зазначенням суми співфінансування.

Для проєктів, що містять у собі інфраструктурну складову:

7) проєктно-кошторисна документація / кошторисна документація запропонованого проєкту (або будь-яка інша документація, відповідно до якої прораховано фінансову пропозицію);

8) лист підтримки від установ-партнерів, що виділяють кошти для співфінансування проєктної пропозиції;

9) лист підтримки щодо експлуатації та технічної підтримки проєкту після його завершення від балансоутримувача.

Організації, що подають проєктні пропозиції, повинні заповнити коротку аплікаційну форму онлайн (пункт 1), а також подати повний аплікаційний пакет (пункти 2-6), зазначений вище, за електронною адресою [email protected] із темою повідомлення: «UN_RPP_3_2020_23: Соціальна згуртованість».

Повний аплікаційний пакет повинен бути поданий до 23:59 3 червня 2020 року. Аплікаційний пакет (пункти 2-6) повинен бути надісланий одним листом у архіві (*.rar) розмір якого не має перевищувати 20 Mb.

Для надання відповідей на запитання, які можуть виникнути під час підготовки проєктних пропозицій за цим Конкурсом, буде проведено одну онлайн-консультацію, що відбудеться 26 травня 2020 року об 11:00.

Для того, щоб зареєструватися для участі в онлайн-консультації, будь ласка, до 11:00 25 травня 2020 року заповніть форму за посиланням. Після завершення дедлайну Вам надійде повідомлення із лінком і подальшими інструкціями. Відповіді на найпоширеніші запитання від учасників також будуть опубліковані за посиланням.

Повний текст запрошення до участі в цьому конкурсі грантів можна переглянути за посиланням або в прикріпленому файлі нижче. Будь ласка, детально ознайомтеся із цим документом перед поданням проєктних пропозицій.

*За громадою «Краматорськ» прийматимуться лише проєктні заявки, що направлені на підтримку ініціатив, спрямованих на поширення ідеї відповідального татівства, важливості ролі татів у розвитку й вихованні дітей, формування партнерських відносин у сім’ях та рівномірного розподілу домашніх обов'язків, з метою подолання гендерних стереотипів та запобігання гендерно зумовленого й домашнього насильства в громадах. Проєкти інших цільових спрямувань за цією громадою прийматися не будуть.

Конкурс грантів «Посилення соціальної згуртованості в цільових громадах Донецької, Запорізької та Луганської областей» адмініструється Ресурсним центром ГУРТ за фінансування Програми ООН із відновлення та розбудови миру. Фінансування в межах конкурсу грантів буде надано за підтримки Європейського Союзу, урядів Данії, Швеції та Швейцарії.

Контакти

Коментарі

Римма Коновалова   1429 днів тому   #  

Можлива участь Слов'янського району?

  •   Пiдписатися на новi
Катерина Полякова   1429 днів тому   #  

Добрий день!

За цим напрямом ми працюємо із вичерпним переліком цільових громад, які вказані в оголошенні. Якщо Ваш населений пункт не входить до цього переліку, на жаль, Ваша пропозиція буде відхилена.

З повагою,
Катерина

  •   Пiдписатися на новi
Римма Коновалова   1428 днів тому   #  

Дякуємо

  •   Пiдписатися на новi
Наталя Токаренко   1423 дні тому   #  

Добрий день! До молоді яка вікова категорія відноситься?

  •   Пiдписатися на новi
Катерина Полякова   1422 дні тому   #  

Добрий день! Відповідно до офіційного визначення ООН поняття «молодь» охоплює осіб віком від 15 до 24 років.

  •   Пiдписатися на новi
Стешенко Богдан   1418 днів тому   #  

Доброго дня. Хто має бути, чи може бути відповідальним дорослим і чи потрібен він, якщо вік 15+ (14+)?

  •   Пiдписатися на новi
Катерина Полякова   1418 днів тому   #  

Добрий день! Це може бути, наприклад, вчитель або батьки. Детальніші інструкції щодо особливостей звітування за проєктами, орієнтованими на неповнолітніх, будуть надані організаціями, які отримають фінансування.

  •   Пiдписатися на новi
Олексій Зюзін   1396 днів тому   #  

Добрий день
Підкажіть будь ласка, на коли заплановано засідання конкурсної комісії?

  •   Пiдписатися на новi
Катерина Полякова   1395 днів тому   #  

Добрий день! Засідання конкурсної комісії вже відбулося. Всі апліканти отримають інформацію щодо подальших кроків до кінця цього робочого тижня.

  •   Пiдписатися на новi
Олександр Солдатенко   1392 дні тому   #  

Доброго Вам дня. Підскажіть будь ласка, коли ми отримаємо інформацію по проекту який ми подали? Тема Татівство. Чи взагалі буде якась відповідь?

  •   Пiдписатися на новi
Катерина Полякова   1389 днів тому   #  

Олександре, добрий день! Усі організації-апліканти отримали листи із інформацією про підсумки конкурсу на ел. скриньки, вказані під час подання проектних пропозицій.

  •   Пiдписатися на новi
Олександр Солдатенко   1389 днів тому   #  

Дякую Вам за вашу відповідь. Отримав листа. Нажаль нас не підтримали. Шкода.

  •   Пiдписатися на новi
Катерина Полякова   1389 днів тому   #  

За 2-3 тижні ми оголошуватимемо нову хвилю грантових конкурсів. Запрошуємо подаватися!

  •   Пiдписатися на новi
Олександр Солдатенко   1389 днів тому   #  

Дуже Вам дякую за інформацію!) Дуже б хотілось все ж таки розпочати напрямок соціальної роботи Відповідальне Татівство) У нас на Сході це дуже актуально та важливо!
Дай Боже, напишимо ще раз)

  •   Пiдписатися на новi
Юлія Амеліна   1388 днів тому   #  

Добрий день. Якби ще знати причину відмови, які помилки в заяві, щоб можна було їх виправити, та подавати проект на наступний конкурс, чи все вірно, але були більш цікаві проекти, хоча б якийсь коментар. ГО "Збережемо наш край". Дякуємо.

  •   Пiдписатися на новi
Катерина Полякова   1388 днів тому   #  

Юліє, добрий день! Як правило, ми не надаємо коментарі стосовно проектних пропозицій, які не були рекомендовані до підтримки конкурсною комісією. Однак, якщо у Вас залишилися запитання, можете написати на скриньку [email protected]

  •   Пiдписатися на новi
Юлія Амеліна   1387 днів тому   #  

Зрозуміли, дякуємо.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.