bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Як культурна та історична спадщина можуть стати засобом розвитку громади
03.10.2012

Володимир Купрій10 жовтня 2012 року на порталі ГУРТ відбудеться он-лайн дискусія з Володимиром Купрієм, виконавчим директором ТЦК.

Під час он-лайн дискусії Володимир Купрій разом із користувачами порталу ГУРТ шукатимуть відповідь на питання Як культурна та історична спадщина можуть стати засобом розвитку громади та дізнаються більше про грантовий конкурс “Новий подих культури: спадщина, наповнена життям мистецтва”.

Час: 15:00 - 15:40

 

Запитання до Володимира або ваш погляд щодо теми онлайн-дискусії, будь ласка, ставте в коментарях до цього повідомлення.

Захід відбудеться в рамках проекту «Рівні можливості для національних меншин та вразливих груп в реалізації культурних прав: багатство у різноманітті», що впроваджується Ресурсним центром ГУРТ за підтримки Європейського Союзу.

Коментарі

Тарас Хомич   4210 днів тому   #  

Пане, Володимире, чому Ваш конкурс обмежився лише півднем України? Чому до конкурсу недопущені організації Центральної та Західної України?

  •   Пiдписатися на новi
іван дереш   4210 днів тому   #  

Шановний пане Володимире! Я без зілісті хочу сказати, що національні меншини в м. хмельницькому якщо не процвітають, то кожної неділі заявляють про свою діяльність, чого не скажеш про громаду українців міста Хмельницького.Злиденне існування, без надання коштів та приміщень для роботи. Зате великі суми і просторі будинки для єврейської,польської,російської та інших громад.Хороший хоровий колектив пенсіонерів немає приміщення!

  •   Пiдписатися на новi
Сумщенко Ірина   4210 днів тому   #  

Доброго дня!!!Дісно, прикро, що Східна Україна поза конкурсом. Але щиро бажаємо нашим колегам з Півдня-успіхів! Як же історична та культурна спадщина можуть стати засобом розвитку громади? Панове, 1--спільно відновлюючи пам'ятки культури громада не лише гуртується, але й відновлює власну гідність і розуміння того, самого- ніхто, крім мене..А залучення потім туристів до відвідування цих пам'яток згодом додасть і коштів у гаманець цієї громади;2-про фольклорні ансамблі-народ гуртується в них спочатку поспівати, але потім виникає бажання приймати участь у концертах, поїздках в сусідні села- йде реалізація власної необхідності суспільству. Влаштування виставок вишивок, поробок, старовини повірте, викликає захоплення не лише в організаторів, а й в усіх відвідувачів..Все вище вказане стає платформою для розвитку сільского туризму-бо проведення свят а потім і фестивальчиків приведе і туристів, які захочуть залишитись на нічліг, похарчуватись,придбати сувенір. А сільський туризм, як відомо- один з важливих рушіїв соціально-економічного розвиткусільскої громади. Звичайно, це схема. І, звичайно,потрібен лідер і команда однодумців щоб так і було. Але це вже інша тема))Ось така моя думка

  •   Пiдписатися на новi
Наталья Суминова   4209 днів тому   #  

Ирина, спасибо! Поддерживаю каждое слово Вашего комментария. Очень жаль, что к участию пригласили только один регион. Тема очень интересная и совсем непонятно, по каким критериям организаторы выбрали такой формат. На юге больше исторических памятников? Если Вы в теме, пожалуйста, поделитесь опытом работы в этом направлении. Как двигать проект и привлечь участие городских властей? Спасибо заранее за ответ.

  •   Пiдписатися на новi
Марущак Ілля   4210 днів тому   #  

Доброго дня, пане Володимире.
Цікавить питання участі всеукраїнських організацій, які працюють і на півдні також. За умов реалізації проектів у визначених регіонах, звичайно.

  •   Пiдписатися на новi
Михайло Михайлович   4210 днів тому   #  

Доброго дня, пане Володимире.
Дуже цікава тема. Прошу не акцентувати на національній чи ргіональній приналежності. Краще поговорити про культурний, інтелектуальний рівень наших співгромадян. Як змінити на краще ситуацію яка склалася.
Дякую.

  •   Пiдписатися на новi
Олег Деренюга   4209 днів тому   #  

Добрый день!
Могли бы вы привести примеры успешных украинских кампаний по территоральному брендингу, продвижению городов? Мне кажется, что это тесно связано с историческим бэкграундом и культурным наследием регионов.
----
Олег Деренюга, ГО "МІСТО 2050" (Николаев), [email protected], misto2050.org

  •   Пiдписатися на новi
Наталья Суминова   4209 днів тому   #  

Уважаемый Владимир,
что Вы можете конкретно посоветовать организациям, которые не могут принять участие в проекте из-за региональных ограничений? Куда им можно обратиться за практической помощью (информационной, правовой, финансовой) для реализации своих проектов? Спасибо заранее.

  •   Пiдписатися на новi
Олекса Стасевич   4209 днів тому   #  

Пане Володимире, уточніть, будь ласка, чи передбачає конкурс “Новий подих культури: спадщина, наповнена життям мистецтва” співпрацю лише з офіційно зареєстрованими музеями (державними, приватними, муніципальними)? Також, хотілось би дізнатись, чи може взяти участь у конкурсі міжнародна громадська організація, зареєстрована в Україні. Дякую наперед.

  •   Пiдписатися на новi
Віталій Повх   4209 днів тому   #  

Добрый день, Владимер!
А планируется ли расширение проекта на всю территорию Украины? И могут ли МГО принять активное участие в проекте?
Спасибо за компитентные ответы.

  •   Пiдписатися на новi
Юрій Горкун   4209 днів тому   #  

Безперечно! Може і повинна! Приміром про наше містечко "накопано" - дивовижно багато матеріалу. Але бачу що це лише фундамент для подальших пошуків та досліджень. На жаль ця важлива інформація в конфлікті з сучасним станом речей в державі. Поки що цих мільонів та мільярдів - не бачать... А пошуковець - без куска хліба. Чи є інші думки?!!

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.