bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс “Новий подих культури: спадщина, наповнена життям мистецтва”
13.09.2012

Проект "Новий подих культури: спадщина, наповнена життям мистецтва", що фінансується Європейським Союзом, оголошує конкурс проектних заявок для отримання гранту.

Запрошуються до участі у конкурсі громадські/благодійні організації з АР Крим, Миколаївської, Одеської, Херсонської областей та м. Севастополя.

Мета конкурсу – сприяти реалізації партнерських ініціатив музеїв та неурядових організацій, спрямованих на пошук та втілення нових (інноваційних) форм презентації та популяризації традиційної спадщини, залучення до музеїв місцевої громади, активізацію співпраці музеїв з творчими групами.

Пріоритетними під час конкурсного відбору будуть проектні заявки, які передбачають:

  • Тісну співпрацю громадської організації чи благодійного фонду з музеєм;
  • Пошук нових (інноваційних) форм презентації та популяризації традиційної культурної/історичної спадщини. Вітаються креативні ідеї;
  • Розробку та реалізацію сучасних мистецьких та культурних проектів на основі традиційної культурної/історичної спадщини;
  • Залучення місцевої громади до музею не лише у якості глядачів, але й активних учасників, ініціаторів та співорганізаторів акцій, фестивалів, творчих та клубних заходів як у музеї, так і в громаді, якщо такі заходи сприяють популяризації культурної/історичної спадщини.
  •  Нові форми роботи з цільовими групами населення (дорослі, діти, люди з обмеженими можливостями, молодь і т.п.).

Мінімальна сума гранту, на яку може претендувати організація-пошукач – 20000 грн.

Максимальна сума гранту, на яку може претендувати організація-пошукач – 100000 грн.

Сума гранту повинна становити не більше 90% всіх необхідних витрат, передбачених бюджетом проекту. Решта 10% витрат організація-пошукач повинна профінансувати за рахунок коштів, залучених з інших джерел (окрім грантових програм, фінансованих Європейським Союзом).

Брати участь у конкурсі проектних заявок і відповідно бути пошукачем грантів можуть громадські/благодійні організації, які:

  • зареєстровані та здійснюють свою діяльність на території АР Крим, Миколаївської, Одеської, Херсонської областей та м. Севастополь;
  • є неприбутковими організаціями (мають код неприбутковості 005 або 006) і внесенні до Реєстру неприбуткових організацій та установ
  • мають можливість і здатні залучити додаткове фінансування для реалізації свого проекту.

Останній термін подання проектних пропозицій – 17:00 10 грудня 2012 року. Проектна діяльність не повинна розпочинатися раніше 1 березня 2013 року. Загальна тривалість проекту не може бути більшої, ніж 6 місяців.

Контакти

Коментарі

Наталья Суминова   4231 день тому   #  

Хочу уточнить, участниками могут быть только организации АРКрим, Миколаївської, Одеської, Херсонської областей та м. Севастополя?

  •   Пiдписатися на новi
Володимир Купрій   4231 день тому   #  

Так, учасниками конкурсу можуть бути ОГС, які зареєстровані в названих регіонах.

  •   Пiдписатися на новi
Наталья Суминова   4230 днів тому   #  

А в Донецке планируется такой конкурс?

  •   Пiдписатися на новi
Володимир Купрій   4230 днів тому   #  

Ні, Донецька область в цьому проекті не є цільовою.

  •   Пiдписатися на новi
Bолодимир Любивий   4215 днів тому   #  

Жаль, що ми не зможемо взяти участь у конкурсі! Кочубеївщина занедбана...
Фоторепортаж «Сільський променад. Ярославець…», промоуція набутого міжнародного молодіжного досвіду в селах району. Крок ІІ. (09.10.12): https://www.facebook.com/media/set/?set=a.472625306116173.109411.100001061245962&type=1

  •   Пiдписатися на новi
Андрей Кавунець   4215 днів тому   #  

Вітаю!
Чи можливе розширення географії проекту хоча б в наступних етапах? (В першу чергу цікавить рідна Вінниччина)
І взагалі - чомусь мало проектів для Центральної України... :(

  •   Пiдписатися на новi
Володимир Купрій   4215 днів тому   #  

Андрію, на жаль, Вінничина не входить в цільові області. Але цей грантовий конкурс відбувається в межах проекту, що був підтриманий ЄС за програмою розвитку культури Східного партнерства. Тобто кожна українська НУО могла написати свій власний проект для своєї області. Тому давайте тримати контакт і готувати проектні ідеї для наступного конкурсу за цією Європрограмою

  •   Пiдписатися на новi
Наталья Суминова   4214 днів тому   #  

Владимир, очень жаль, что Ваш проект ограничен несколькими областями. Как видите, есть много желающих, т.е. это проблема многих регионов Украины. Есть ли заявки от в.у. областей? И как будут разворачиваться события, если будет недостаточное количество заявок? "Поделитесь" с другими областями, или?

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.