bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Як громадським організаціям отримувати державні гранти по-чесному (відео)
01.11.2011

2 листопада 2011 р. на порталі ГУРТ відбудеться веб-конференція з координатором проектів УНЦПД, експертом з питань державної фінансової підтримки ІГС Анастасією Красносільською на тему „Як громадським організаціям отримувати державні гранти по-чесному?”

Під час веб-конференції буде презентовано новий порядок проведення конкурсу для державної фінансової підтримки громадських організацій згідно Постанови КМУ від 12.10.2011 № 1049 „Про затвердження Порядку проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених громадськими організаціями та творчими спілками для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка”.

 Ви дізнаєтесь:

  • Як розподілятимуть державну фінансову підтримку для громадських організацій із 2012 року
  • Що дасть моніторинг діяльності громадських організацій, який фінансується за рахунок бюджетних коштів
  • Як громадськість може контролювати проведення конкурсів
  • Як громадським організаціям отримувати більше бюджетних коштів за прозорішими процедурами.

Адреса веб-конференції: gurt.org.ua/webconferences/

Час: 15:00 - 16:00

Запитання до Анастасії щодо теми веб-конференції, будь ласка, ставте в коментарях до цього повідомлення

Веб-конференція відбудеться у рамках проекту «Інвестуймо в інституційну спроможність громадянського суспільства», який реалізується Ресурсним центром ГУРТ у межах проекту «Об’єднуємося заради реформ (UNITER)», що фінансується Агентством США з Міжнародного Розвитку (USAID) та здійснюється Pact Inc.

Коментарі

Богдан Маслич   4571 день тому   #  

Анастасіє, у мене два питання. Перше: хто, на Вашу думку, з магічного трикутника "влада-донори-ГО" має бути лідером і взяти на себе відповідальність за появу дійсно цивілізованої системи державного фінансування суспільно корисної діяльності ГО?

  •   Пiдписатися на новi
Богдан Маслич   4571 день тому   #  

Друге: УНЦПД активно включене в процеси реформування нормативної бази діяльності ГО в Україні. чи зустрічались Ви з випадками, коли вплив на те, що і як треба "реформувати" чинили донори, відповідно до "своїх планів", які базувались на їх застарілих та нерелевантних дослідженнях, рекомендаціях, уявленнях? якщо такі прикрі випадки траплялись, яким чином в такій складній ситуації донорського НАДО Ваша організація намагалась забезпечити адекватність процесів "реформування"?

  •   Пiдписатися на новi
Анна Чайковська   4568 днів тому   #  

В мене таке питання: Як розподілятимуть державну фінансову підтримку для громадських організацій, які є близькими до політичних партій чи їх керівниками є лідери політичних партій, гром організацій, які очолюють держслужбовціі з партії, що при владі, з 2012 року? Адже ні для кого не секрет, що є багато організацій сателітів політичних партій. Чи передбачається фінансування політичної діяльності через громадські організації?

  •   Пiдписатися на новi
Анна Чайковська   4568 днів тому   #  

Як буде відбуватися сам "РАСПИЛ" коштів з державного бюджету? Як буде враховано конфлікт інтересів? Розподіл коштів між родичами, кумами, зацікавленими особами,тощо. Хто це буде контролювати? І як громадськість може це контролювати, з 2012 року?

  •   Пiдписатися на новi
Валерія Ясна   4567 днів тому   #  

Анастасіє, маю декілька запитань: 1) які органи влади проводитимуть конкурси і хто зможе брати у них участь? 2) як постанова КМУ №1049 застосовуватиметься на місцевому рівні? 3) чи отримають громадські організації перспективу отримувати більше державної підтримки?

  •   Пiдписатися на новi
Анна Чайковська   4567 днів тому   #  

Якщо в Положенні про конкурс (розподіл держ коштів) якісь моменти не прописані, то це така можливість для корупційних дій.І це можна виправити - внести зміни.
А якщо в Положенні чітко прописано якийсь момент і цей пункт порушується. Як кваліфікуються такі дії? І чи це враховано при розподілі держ підтримки в 2012р. Приклад. В Положенні прописано:"п.7.3.4. До складу Експертної комісії не можуть входити представники громадських організацій, проекти яких подані на конкурс." Однак,фактично членами експертної комісії є представники ІГС, які приймають участь у конкурсі. І це вже не конфлікт інтересів, а пряме порушення РОЗПОДІЛУ фін підтримки. Як з цим буде?

  •   Пiдписатися на новi
Пилип Литвинов   4566 днів тому   #  

Веб-конференція вже на ГУРТі: https://gurt.org.ua/webconferences/

  •   Пiдписатися на новi
Анна Чайковська   4566 днів тому   #  

Дякую, Анастасія за інформацію про Постанову 1049 і перспективи її втілення в життя.

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4563 дні тому   #  

мені це нагадує рибака та мотоцикліста з відео...

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QPZpJ2Rh2q8

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4563 дні тому   #  

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QPZpJ2Rh2q8

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.