bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Офіс Ради Європи шукає спеціалістів для медіа моніторингу
03.12.2018

На період з січня по березень та з серпня по жовтень 2019 року Офіс Ради Європи в Україні шукає спеціалістів для медіа моніторингу під час виборів. ВАЖЛИВО! Для всіх спеціалістів - обов'язкова участь у тренінгу 10-14 грудня 2018 року у м. Києві

ЧОМУ? У 2019 році в Україні відбуватимуться вибори Президента та народних депутатів України. Вкрай важливо забезпечити організацію і проведення чесних та прозорих виборів, а також забезпечити можливість для громадян зробити поінформований та усвідомлений вибір. Невід’ємною складовою будь-якого виборчого процесу є інформування виборців про виборчий процес та процедури, кандидатів та партій, перебіг виборчої кампанії, а також здійснення контролю як уповноваженими державними органами, так і громадськістю за дотриманням правил передвиборчої агітації.   

З цією метою експертами Ради Європи було розроблено методологію моніторингу засобів масової інформації (ЗМІ) на предмет висвітлення ними виборчого процесу та дотримання журналістських стандартів і стандартів висвітлення виборчого процесу, а також положень діючого національного виборчого законодавства. Зазначена методологія розроблена для застосування громадськими організаціями, які здійснюють або хочуть здійснювати моніторинг ЗМІ під час виборчого процесу.

КОЛИ? Моніторинг триватиме у період з січня по березень та з серпня по жовтень 2019 року.

ЯК? Планується, що моніторинг здійснюватиметься незалежними громадськими експертами/спеціалістами у партнерстві з Комісією журналістської етики та Незалежною медійною радою та за підтримки Ради Європи.  Після тренінгу  буде проведений конкурс для відбору спеціалістів з медіа моніторингу, які будуть працювати на оплачуваній основі.

НАВІЩО? Очікується, що результати моніторингу у подальшому допоможуть удосконалити виборче законодавство та практику, а також допоможуть сприяти розвитку саморегулювання у журналістському середовищі.

КОГО ШУКАЄМО? Активних громадян, що мають досвід спостереження за виборчим процесом та/або досвід моніторингу засобів масової інформації поза та/або під час виборчого процесу.

ВАЖЛИВО! Якщо Ви бажаєте взяти участь у проведенні моніторингу ЗМІ під час виборчого процесу у 2019 році, Вам необхідно пройти тренінг щодо проведення моніторингу відповідно до розробленої методології, який буде проведено експертами Ради Європи у період з 10 по 14 грудня 2018 року у Києві.

Для того, щоб стати учасниками тренінгу, необхідно до 6 грудня 2018 року заповнити реєстраційну онлайн-форму.

Витрати, пов’язані з участю у тренінгу (відшкодування проїзду, проживання та харчування) забезпечується в рамках проектів Ради Європи «Підтримка прозорості, інклюзивності та чесності виборчої практики в Україні» та «Зміцнення свободи медіа, доступу до інформації та посилення системи Суспільного мовлення в Україні», що впроваджуються в рамках Плану дій Ради Європи на 2018 – 2021 роки.

Підтвердження участі у тренінгу буде надіслано на електронну пошту, вказану при реєстрації, до 6 грудня 2018 року.

Контакти

Коментарі

Тетяна Шамрай   1963 дні тому   #  

Гугл-форма за посиланням goo.gl/EXLGJF

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.