bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Тренер з ведення випадку чутливого туберкульозу
18.08.2011

Міжнародний благодійний фонд «Організація оптимальних технологій в сфері охорони здоров’я» є представником міжнародної неприбуткової організації РАТН в Україні. Організація РАТН – провідна міжнародна організація, яка розробляє та впроваджує новаторські способи вирішення проблем в галузі охорони здоров’я, беручи до уваги особливості кожної країни.

РАТН співпрацює з численними партнерами у державному та приватному секторах, щоб розширити доступ до сучасних стратегій та технологій в охороні здоров’я, які змінюють спосіб мислення та поведінку людей.

Діяльність РАТН направлена на покращення здоров’я та добробуту людей в усьому світі.

Загальна інформація про проект

Міжнародний благодійний фонд «Організація оптимальних технологій в сфері охорони здоров’я» (далі РАТН) в рамках суб-грантової угоди з основним реципієнтом Глобального фонду – Благодійним фондом «Розвиток України» виконує Програму «Зменшення тягаря туберкульозу в Україні» за кошти Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією («Програма»).

PATH є основним партнером в реалізації стратегії підготовки кадрів в рамках Програми. Начальна програма спрямована на сприяння переорієнтації системи охорони здоров’я України на застосування сучасних економічно-ефективних методів контролю туберкульозу (ТБ) з використанням комплексного підходу до ведення випадку ТБ.

Навчальна програма РАТН спрямована на:

  • удосконалення знань щодо мети та завдань Загальнодержавної програми протидії захворюванню на туберкульоз в Україні;
  • удосконалення знань щодо сучасних підходів для забезпечення реалізації стратегії лікування ТБ під безпосереднім наглядом (DOTS) на основі міжнародних стандартів, заснованих на рекомендованій ВООЗ стратегії «Зупинимо туберкульоз» (STOP TB);
  • покращення навичок з практичного застосування алгоритмів для надання високоякісних послуг з контролю ТБ, включаючи лабораторне підтвердження наявності туберкульозу, удосконалені методи лікування і точний аналіз результатів лікування туберкульозу;
  • підвищення кваліфікації з питань організації лікування під безпосереднім наглядом на стаціонарному та амбулаторному етапі лікування ТБ та ефективного подальшого ведення хворих на туберкульоз.

Зокрема, в рамках Програми передбачається проведення навчальних тренінгів з питань ведення випадку ТБ для спеціалістів протитуберкульозної служби (фтизіатрів та психологів), які забезпечують стаціонарне лікування в протитуберкульозних лікарнях, а також районних фтизіатрів та медичних сестер, які надають послуги на амбулаторному етапі лікування ТБ. РАТН оголошує відкритий конкурс серед тренерів з ведення випадку чутливого туберкульозу в рамках стратегії ДОТС.

Тренери повинні мати можливість проводити три - чотириденні тренінги з відривом від основної роботи, за необхідності з виїздом в інший регіон України для проведення тренінгу.

Мета та предмет конкурсу

Метою конкурсу є відбір тренерів для проведення тренінгів, що проводитиме Організатор конкурсу в період з вересня 2011 р. по грудень 2012 р. Предметом конкурсу є конкурсна заявка/резюме, яка супроводжується іншими документами, що підтверджують кваліфікацію та тренерський досвід конкурсанта.

Вимоги до учасників конкурсу

  • Закінчена вища медична або психологічна освіта.
  • Наявність вищої або першої кваліфікаційної категорії та/або ступінь кандидата чи доктора медичних наук.
  • Наявність сертифікату про те, що спеціаліст пройшов навчання по темі тренінгу (тренінги в міжнародних або національних тренінгових центрах, навчання в клінічній ординатурі, аспірантурі тощо).
  • Наявність сертифікату, що підтверджує участь у тренінгу для тренерів (ТДТ) (перевагою є підтвердження кваліфікації тренера за темою тренінгу).
  • Досвід проведення семінарів/тренінгів в якості тренера за темою тренінгу впродовж останніх трьох років.

Учасник конкурсу має підтвердити кваліфікацію та відповідність встановленим критеріям відбору тренерів документально (копіями відповідних документів, дипломів, сертифікатів).

Додатково можуть бути надані рекомендації та відгуки про роботу в якості тренера. До участі в конкурсі допускаються особи, що відповідають усім зазначеним вимогам.

Обсяг робіт Протягом вересня 2011 р. – грудня 2012 р. згідно з затвердженим тренінговим планом планується провести 12 чотириденних тренінгів для лікарів-фтизіатрів та психологів, які працюють в протитуберкульозних лікарнях, та 12 триденних тренінгів для районних фтизіатрів та медичних сестер, які надають послуги на амбулаторному етапі лікування ТБ, в регіонах України, задіяних в реалізації 1-ої фази Програми.

Кількість учасників тренінгу – 25-30 слухачів.

Час проведення – з 9.00 до 18.00 у робочі дні. Тренінги проводитимуться двома тренерами у команді. Організатор конкурсу забезпечує матеріально-технічний супровід навчальних тренінгів та надає затверджені тренінгові матеріали, зокрема, програму тренінгу, навчальні модулі, презентації, до- та післятренінгові анкети з оцінки якості знань учасників, анкети оцінки тренінгу тощо).

По завершенню тренінгу не пізніше п’яти (5) робочих днів тренер має подати звіт про проведений тренінг, складений за затвердженим форматом, оригінали до- та післятренінгових анкет та анкет оцінки тренінгу, фінальний список учасників тренінгу, список щоденного відвідування тренінгу за підписами учасників.

Оплата послуг

Передбачається фіксована оплата послуг тренера згідно з укладеною угодою між РАТН та тренером, яка сплачується після отримання та затвердження РАТН акту приймання – передачі наданих послуг та звіту про тренінг з додатковою документацією на паперових та електронних носіях.

Визначення кандидатів-переможців конкурсу

Для визначення кандидатів-переможців конкурсу буде створено комісію, яка проведе оцінку кожного кандидата та обере переможців, які відповідають встановленим критеріям. Документи для участі у конкурсі мають бути надіслані електронною поштою на електронну адресу: [email protected] або поштою за адресою: м. Київ, 01033, вул. Шота Руставели, 25 Б, Організація РАТН.

! Кінцевий термін подання заявок/резюме на конкурс – 31 серпня 2011 р., 17:00.

Заявки, які надійдуть пізніше зазначеного терміну, до розгляду не приймаються.

До участі у конкурсі допускаються лише заявки/резюме, які повністю відповідають умовам конкурсу.

Відповідність поданих заявок умовам конкурсу Організатор конкурсу визначає, виходячи з мети, цілей та завдань конкурсу.

Організатор конкурсу подає на затвердження список переможців конкурсу основному реципієнту Глобального фонду – Благодійному фонду «Розвиток України». Рішення Організатора конкурсу є остаточним та оскарженню не підлягає. Причини відмови у відборі в якості тренера не повідомляються та не обґрунтовуються. Після затвердження, Організатор конкурсу укладає угоди з переможцями конкурсу на проведення тренінгів згідно із затвердженим тренінговим планом.

Організатор конкурсу не несе відповідальності за роботу пошти України, за будь-які поштові помилки, внаслідок яких заявка/резюме учасників конкурсу не надійшли/надійшли із запізненням, були загублені чи пошкоджені; у випадку виникнення форс-мажорних обставин.

Організатор конкурсу не несе відповідальності за неможливість контакту з учасником конкурсу, якщо будь-яка інформація про учасника конкурсу повідомлена неправильно.

Учасник несе особисту відповідальність за достовірність наданої ним інформації. Участю у конкурсі учасник безумовно погоджується з усіма умовами конкурсу та бере на себе зобов’язання їх належно виконувати.

Бажаємо Вам успіху!

Коментарі

Кушнір Тарас   4624 дні тому   #  

- мені цікаво чи проводилося дослідження/опитування на тему: преважна більшість носіїв ТБ - це особи які зловживали/зловживають алкоголем? точніше алкоголіки або з алкогольних родин...?

- а може Ваш Фонд таке дослідження проведе?

  •   Пiдписатися на новi
Андрій Прохоров   4619 днів тому   #  

Конкурс подовжено до 31 серпня 2011 року.

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4619 днів тому   #  

... невже не поступило жодної заявки?

- а може в черговий раз невдалий вибір пріоритетів? та послідовності...

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.