bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Місце зустрічі змінити неможна, або як Гурт допоміг згуртуватись


Історія успіху про теяк громадські організації та експерти познайомились та об'єднали зусилля для виконання проекту за допомогою інформаційного ресурсу в мережі Інтернет.

Де шукати партнерів?

Ключовим фактором успіху будь-якого проекту є фаховий рівень експертів, залучених до його реалізації. А коли плануєш зробити те, чого досі не робив, помилка з вибором партнерів проекту може обернутись суцільним провалом. Отже, виконуючи проект спрямований на створення інформаційних центрів з надання адміністративних послуг громадська організація мала організувати для посадовців ознайомчий візит до міста, де можна навчитись якісно надавати послуги громадянам.

Не зважаючи на те, що ми знали куди слід їхати за досвідом, ми жодної гадки не мали як організувати візит в орган влади міста, в якому немає жодного знайомого. Крім того, недостатньо просто приїхати та подивитись на красу будівлі міськвиконкому, треба було організувати для делегації з Луганщини справжню екскурсію із зануренням у робочі процеси працівників управлінь та відділів, що надають громадянам адміністративні послуги. Отже благо що хтось придумав Інтернет!

Гугл допоможе (заспокоїли ми самих себе) та почали вбивати в пошукову строчку Гугла строчки "Громадські організації Бердянська". Але ми помилились, Гугл не допоміг. Усі знайдені контакти не відповідали. Та і взагалі пошукові результати не давали уяви з ким тобі доведеться мати справу. 

Питай та тобі нададуть відповідь

Гугл це насправді добре, але він не дає рекомендації, отже пораду слід питати там де гуртуються порАдні люди. Такий ГУРТожиток досвідчених людей знаходиться за адресою https://gurt.org.ua

То ми вирішили спитати в ГУРТа ...

Як виявилось, це дуже легко підготувати та розмістити в новинах ГУРТу оголошення з текстом "Шукаємо партнера в Бердянську". Майже тиждень минув з дати розміщення оголошення, а ніхто не відгукнувся. Але яке нас очікувало здивування на вихідних, коли в іншому місті, після громадського заходу до мене випадково підійшов хлопець та спитавши моє ім'я сказав: "Я з Бердянську, я бачив ваше повідомлення на ГУРТі, планував завтра написати е-мейла, навіть якби ми сьогодні не зустрілись".

Далі тривала розмова про проект ПРООН "Розвиток громадянського суспільства", про те, що ми вже пообіцяли держслужбовцям Свердловська та Сєвєродонецька показати контакт-центр Бердянського міськвиконкому, та ще й організувати спілкування з керівництвом міста та працівниками Центру муніципальних послуг, а як виконати обіцянку і гадки не маємо. Після короткої розмови з Віктором Цукановим ми повертались додому з впевненістю, що подорож до Бердянську не лише здійснена, а й відбудеться на вищому рівні. Та ми не помилились, поїздка була успішною. Усі делегати з Луганщини (а до складу делегації входили дуже вимогливі посадовці) залишились задоволені, та прихопили додому масу цікавих спогадів та корисної інформації.

Але це не все... 

В наступній історії ми розповімо про те, що ж саме делегати побачили в Бердянську та як використали отриманий досвід в своєму місті.

Про організацію

Агентство стійкого розвитку Луганського регіону – це недержавна неприбуткова громадська організація, яка була створена в 2006 році групою експертів, що більш ніж 10 років працюють в напрямку запровадження національних реформ на місцевому рівні.

Попередня історія                                                          Наступна історія



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.