bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Youth Matters 2.0: як молодь Боярки «прокачала» свої професійні навички
29.01.2020

У новому році знайомимо вас із рецептами успіху соціальних ініціатив для вразливих категорій населення, підтриманих Ресурсним центром ГУРТ у межах проекту «Простір громадських ініціатив Боярки» за фінансування Всесвітньої єврейської допомоги. У матеріалі читайте про досягнення YMCA Boyarka та учасників їхньої ініціативи Youth Matters.

***

Цьогоріч ми вдруге реалізували проєкт Youth Matters 2.0, покликаний сприяти професійному розвитку молоді Боярки. Оскільки школу професійного розвитку проводили вже вдруге, швидко набрали групу учасників – 18 людей. Дехто приєднався із сусідніх населених пунктів (Юрівка, Малютянка, Київ), що свідчить про ефективність проведеної промокампанії онлайн, адже більшість учасників дізналися про проєкт саме з соціальних мереж.

За п’ять днів молодь покращила навички з написання резюме, мотиваційних листів, публічних виступів, дізналася більше про роботу корпорацій і навички, необхідні для того, щоб знайти омріяну роботу.

YMCA Boyarka вдалося залучити до участі у проєкті понад 10 партнерів, серед яких представники державних установ, місцевого бізнесу та громадські активісти, які в останній день проєкту прийшли розповісти свої історії успіху та запросили охочих до себе на стажування. Крім того, гості проінформували про можливості для молоді, зокрема Українську академію лідерства та Українську школу волонтерства.

Неочікуваним результатом проєкту стало збільшення кількості днів практики, яка тривала від трьох днів до двох тижнів, що дало можливість учасниками якомога детальніше вивчити ту чи іншу професію і спробувати себе в ролі баристи, соціального працівника, вихователя, редактора відео, фотографа, піар-менеджера тощо.

«Я в захваті від занять, присвячених бізнесу, саморозвитку, написанню мотиваційних листів та резюме. Для мене було важливо дізнатися більше про пошуки роботу та успішне проходження співбесід, адже під час канікул планувала шукати місце для підробітку», – зауважила одна із учасниць Софія Каленська.

Приємно відзначити, що зустріч з партнерами принесла ще один неочікуваний результат – волонтер YMCA Boyarka та фотограф проєкту знайшла роботу у PR-сфері завдяки знайомству з директором PR-агенції 2A Agency саме під час Youth Matters 2.0.

Важко одразу оцінити всі результати, адже ми досі дізнаємося про нові й нові історії успіху після Youth Matters 2018 року. Наприклад, одна з учасниць минулорічного проєкту стала проєктною менеджеркою YMCA Boyarka та була ко-тренером під час Youth Matters 2.0. Три учасники долучилися до реалізації школи цього року, одна людина знайшла роботу одразу після завершення проєкту, а ще одна – через півроку в одного з партнерів проєкту, який підтвердив, що участь у школі Youth Matters та волонтерство з YMCA Boyarka зіграли свою роль під час прийняття рішення про запрошення учасниці на посаду.

«Під час стажування я дізналася, як працює фото-редактор та монтаж відео. В інформаційно-аналітичному відділі робота кипить. Іноді треба швидко переключатися, бо інформація змінюється кожну хвилину, і тобі потрібно повідомити про це жителів міста. Не все так легко, як здається... Можливо, хтось думає, що зробити колаж, фото чи відео просто, але це не зовсім так. Коли в тебе є камера з невеликим запасом батареї і подія, яку треба зафіксувати, ти розумієш, що не буде іншої можливості, тож треба діяти тут і зараз. Не можна панікувати. Користуйся тим, що в тебе є, та йди до кінця. Наостанок хочу додати, що стажування було не тільки пізнавальним, але й із гумором», – поділилася враженнями від стажування в КП «Боярський інформаційний центр» Тетяна Левандовська.

Важливим досягненням для нашої команди є те, що до участі в проєкті вдалося залучити дев’ять представників вразливих категорій (50% від усіх учасників), а саме – ВПО, людей із інвалідністю, дітей учасників АТО та напівсиріт. Охоплення вразливих категорій було важливим не лише для проєкту Youth Matters 2.0, а й загалом для діяльності YMCA Boyarka, адже нашою метою є гармонійний розвиток молоді, надання їм нових можливостей, доступ до яких найчастіше закритий саме для вразливих категорій.

Також приємно відзначити, що подібні проєкти пробуджують зацікавленість молоді в громадській роботі. Четверо учасників Youth Matters 2.0 стали членами організації YMCA Boyarka та активно беруть участь у діяльності громадської організації.

Команда YMCA Boyarka тішиться з того, що проєкт мав успіх серед молоді, продовжує збирати історії успіху та готує продовження проєкту у 2020, маючи надію зробити його відкритим для учасників з інших областей України.

Рецепт успіху опублікований в межах проекту «Простір громадських ініціатив Боярки», що реалізовувався Ресурсним центром ГУРТ за підтримки Всесвітньої єврейської допомоги.

Контакти

Коментарі

Катерина Соловйова   1535 днів тому   #  

Цікавий та актуальний проект! Будемо раді співпраці у Луганській області)))

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.