bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Артем Герман: «Разом ми працюємо над підвищенням рівня математичної компетентності»
18.12.2019

ГУРТ розпочинає публікацію серії рецептів успіху від підприємців, які відвідали дводенні тренінги «Розпочни свій бізнес», що відбувалися в рамках проекту «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні», який здійснюється Міжнародною організацією праці у співпраці з Ресурсним центром ГУРТ за фінансування уряду Данії. Сьогодні читайте історію Артема Германа (34 роки, м. Київ), який перетворив своє захоплення на справу життя.

***

У моєму освітньому центрі  «Математика+» діти мають можливість вивчати математику, готуватися до державної підсумкової атестації, зовнішнього незалежного оцінювання, відвідувати заняття з логіки.

 У дитинстві математика була улюбленим предметом, а зараз вона стала хобі й справою мого життя. Все почалося з розмови із донькою. Якось вона запитала, чи подобається мені те, чим я займаюся. Я відповів, що так, мені подобається викладати для дітей і дорослих, а от усі ці папери, обмеження, режим роботи і зарплата – не дуже. Наступна її фраза мене здивувала своєю простотою і мудрістю, особливо для її років. Дослівно: «То зміни все, ти ж не дерево, це воно не може. Відкрий свою школу!». Ця історія стала поштовхом для заснування власної справи.

А потім консультації, розрахунки, пошук приміщення і далі за списком. Раптом до моєї стрічки у Facebook потрапив пост про можливість відвідати тренінг «Розпочни свій бізнес». Реєструюся, отримую запрошення, їду.

Для мене було несподівано опинитися серед людей із інших сфер діяльності, почути їхні ідеї, як втілені, так і ті, що тільки планують впровадити. Мій перший висновок – пробувати точно варто. Досвідчені тренери «перевернули» мислення і підхід до справи. Поради, приклади, припущення, ситуації, які ми обговорювали, програвали і накладали на свої бізнес-ідеї стимулювали рухатися далі. Після тренінгу прийшло розуміння собівартості послуги.

Моя справа приносить як матеріальне, так і емоційне задоволення. Учням подобаються заняття. Принаймні я так думаю, якщо вони досі зі мною (посміхається). Разом ми працюємо над підвищенням рівня математичної компетентності і не тільки.

Успішно складені ДПА, ЗНО, написані контрольні не можуть не тішити. Нещодавно опубліковані результати PISA-2018, на жаль, свідчать про невисокі успіхи українських учнів із математичної грамотності, тому робота мого центру спрямована на підвищення її рівня у сучасних школярів.

Під час перетворення хобі на власну справу, звісно, зіштовхувався з труднощами. Здебільшого це стосувалося невиконання домовленостей з боку замовника та партнерів.

Мій рецепт успіху в тому, що у кожного є свої переваги. В ідеалі робота має бути хобі (тим, чим приємно/цікаво займатися). А ще варто себе цінувати, приділяти достатньо часу розрахункам (математика рулить) і пам’ятати, що людина – не дерево!

Контакти

Коментарі

Ігор Алексєєв   1581 день тому   #  

Надзвичайно радію, коли читаю!
"робота має бути хобі (тим, чим приємно/цікаво займатися)" - ось ця ідея, найактивніше популяризована та досліджена Григорієм Сковородою, є найважливішою для розвитку усієї людської цивілізації.
Не сумніваюся, що школа пана Артема дає дітям багато не тільки у сфері математики. Найголовніше, що може дати школа - самовизначення, профорієнтацію, самопізнання. Тобто розуміння, що є твоїм індивідуальним шляхом до щастя, а що - навпаки.

  •   Пiдписатися на новi
Алекс Мирзоян   1581 день тому   #  

Wszystkiego najlepszego z okazji Świąt Bożego Narodzenia. Dużo uśmiechu, siły i wytrwałości w dążeniu do celu, sukcesów w pracy, tylko słonecznych dni, przyjaźni, miłości i wielu buziaków, i aby ten Nowy Rok był dla Ciebie najlepszym...

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.