bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Рекрутинг донорів крові за допомогою ІКТ: рецепт успіху ВМГО «Асоціація молодих донорів України»
26.11.2016

ВМГО “Асоціація молодих донорів України” займається популяризацією безоплатної донорської крові в Україні з 2007 року. На сьогодні організація виконує 7 різних проектів. Та скільки б ми не робили активностей, результати діяльності були далеким від наших цілей.

Діяльність будь-якої громадської організації пов’язана зі спілкуванням з великою кількістю людей, волонтерів, активістів. У випадку, коли організація працює в декількох містах або в усій країні, надзвичайно важливою є координація роботи її членів. Автоматизація можливих процесів = економія часу та коштів.

Лише за допомогою ІТ рішення ми об'єднали всіх донорів, реципієнтів, лікарні та центри крові в одному місті. Тепер це автоматизована система рекрутингу донорів крові ДонорUA. Головна мета проекту - автоматизувати процеси, які дозволять швидко отримати допомогу - переливання крові або її компонентів. Ще два роки тому знайти донорів займало до 5 днів, сьогодні це 20 хвилин! Ми не стоїмо на місці, окрім того, що ми постійно розширюємо та поглиблюємо свою діяльність. 

Які підходи, методи та інструменти ми використовуємо?

1. Пошта, календар, онлайн зустрічі та їх запис для тих, хто не зміг взяти участь, файлосховище - все це забезпечується підпискою Office 365, яка надає доступ в тому числі до Skype for Business, OneDrive, Microsoft Teams. 

2. Facebook чати використовуються для швидкого вирішення задач. Проте вже йде процес переходу на Microsoft Teams, що надає більшу гнучкість управління.

3. ДонорUA.Бот вміє відповідати на запитання: чи можу я бути донором, маючи певні захворювання чи проблеми. Незабаром матимемо нові можливіості та функції. Бот дозволяє економити час на типові запитання на кшталт “у мене висока температура, чи можу бути донором”, чи “мені 17 років, чи можу я бути донором”. 

4. Вже доступний кабінет донора, кабінет регіонального координатора, кабінет всеукраїнського координатора, готується до запуску кабінет центру крові, що дозволить використовувати нашу систему центрам крові ефективніше.

5. Asana нами використовується для керування задачами.

6. Аналіз соціальних мереж дозволяє автоматично знаходити повідомлення про пошук донорів та потенційних донорів. 

Інструменти - це важлива складова, проте важливішим є бажання працювати ефективно, вивчати нові продукти та підходи. І тут можу сказати, що з командою нам пощастило - перехід на нові технології та інструменти проходить плавно і безболісно.

Ми відмічаємо ріст усіх ключових показників, запитів при тому, що розмір команди суттєво не збільшився - використання ІТ інструментів дозволяє раціонально планувати час та швидко реагувати на запити та пошту.

В нашій роботі, тобто турботі про наше суспільство, потрібно рухатися разом із інноваційними тенденціями. Інакше ми будемо заважати, а не допомагати. Складно і трішки страшно крокувати туди, де нічого не знаєш і все абсолютно нове. Та не страшно це робити з командою однодумців і з командою високо рівня спеціалістів.
Я не уявляю розвитку організаціі без автоматизованої системи рекрутингу донорів крові. На сьогодні реципієнт із телефону може подати заявку на пошук донорів і в рамках 20 хв після обробки заявки ми вже можемо йому допомогти.

Сьогодні донор чи будь-хто може отримати відповіді на всі свої запитання, лише скориставшись ДонорUA.Бот у фейсбуці чи в скайпі. І не потрібно їхати в лікарню і витрачати півдня.

Донори можуть похвалитися, що вони донори, і поділитися інформацією в соціальних мережах, написати історію свою донорства. Також цього року ми запускаємо пілотний проект для Центру крові. І в тестовому режимі покажемо на одній області, що використання ІТ інструментів - це наше майбутнє.

***

Рецепт успіху бере участь у конкурсі «ІКТ для підвищення ефективності ОГС», що оголосив Ресурсний центр ГУРТ. Ваші коментарі під цим матеріалом, додані до 11 грудня 2016 року включно, допоможуть його авторам перемогти.

Контакти

Коментарі

Вікторія Іванова   2701 день тому   #  

Далі буде ще прогресивніше)

  •   Пiдписатися на новi
Віталій Беднарчук   2701 день тому   #  

Той, хто ніколи не стикався з проблемою пошуку донорів може не зрозуміти важливість цього ресурсу. Але якщо Ви попадаєте з провінції, наприклад, в якусь обласну лікарню і лікарі Вам кажуть, що на завтра потрібна енна кількість донорів крові з такою то групою крові, то цей проект, в буквальному сенсі цього слова, - рятує життя.

  •   Пiдписатися на новi
Андрій Чудан   2699 днів тому   #  

Впевнений - це ще тільки початок. Навіть порівняно з минулим роком ДонорUA зробив не один крок вперед. Став (на своєму прикладі відчув) ще більш зручним у використанні для донорів. Тож всім небайдужим раджу слідкувати за проектом. Якщо бажаєте бути в курсі не тільки з приводу питань донорства, а навіть різноманітних для нашої держави інновацій, не пов'язаних з донорством - реєструйтеся) Можна і користь принести, і дізнатися багато нового. Команді скаж: "Народ - ви круті!")

  •   Пiдписатися на новi
Тимша Маріанна   2699 днів тому   #  

Цей проект має надзвичайно важливу цінність, оскільки дійсно допомагає рятувати життя і не одне, тому його розвиток має велике значення.

  •   Пiдписатися на новi
Новобранець Юлія   2699 днів тому   #  

Інновації та інтернет технології у соціальній сфері та охороні здоров'я - це нові рішення старих проблем

  •   Пiдписатися на новi
Іван Заричанський   2698 днів тому   #  

Є багато людей які б хотіли допомогти,здавши кров та не знають кому саме потрібна їхня допомога і чи можуть вони здати кров.Відповіді на ці та багато інших питань,що стосуються донорства,об'єднано саме в цьому проекті.

  •   Пiдписатися на новi
Естер Андріяко   2695 днів тому   #  

Хоч я теж учасник (для громадських колег), але щиро підтримую УСІХ інших і кажу усім вам, що ВИ - МОЛОДЦІ! Так тримати!

  •   Пiдписатися на новi
Наталия Рождественская   2694 дні тому   #  

Проект крутой. Рада быть участником )))

  •   Пiдписатися на новi
Владлена Концевич   2694 дні тому   #  

ДонорUA чудова платформа, що допомагає батькам хворого знайти швидко донорів та в потрібному місті. Дякуємо вам.

  •   Пiдписатися на новi
Тетяна Гніденко   2694 дні тому   #  

Чудово що у наш час інноваційних технологій прогрес дістався і до медичної галузі, цей ресурс полегшує реципієнту пошук донора)

  •   Пiдписатися на новi
Ксения Уманец   2694 дні тому   #  

Благодаря этому проекту сфера донорства стала однозначно на новый уровень

  •   Пiдписатися на новi
Чуприна Марія   2694 дні тому   #  

Проект-який просто необхідний!
Завдяки цьому проекту,будь-хто може отримати відповіді на свої запитання в цій ,дуже важливій, сфері,долучитися і допомагати рятувати життя,не витрачаючи при цьому багато зусиль і часу! Це дуже крутий і корисний проект!

  •   Пiдписатися на новi
Галина Дрипан   2694 дні тому   #  

Минулого року - моя сестра втратила велику кількість крові,і ми шукали людей,щоб врятувати і зберегти її життя!!!
До того я знала,що бути донором - це важливо,але тепер я усвідомлюю,на скільки Важливим є цей проект,і скільки людей можна врятувати.
Проект,що рятує життя .

  •   Пiдписатися на новi
Дідківська Наталія   2692 дні тому   #  

Я неодноразово зверталася до ДонорUA і мені допомагали.Система працює!Реально крутий проект!
Дякую,що ви є!

  •   Пiдписатися на новi
Руденко Ірина    2688 днів тому   #  

Я дякую Donor.Ua від себе особисто, за можливість допомагати іншим, а також від усіх людей, які мало не щодня дякують мені. Дякую!

  •   Пiдписатися на новi
Естер Андріяко   2676 днів тому   #  

Вітаю! Так тримати!
Зичу усього найкращого!
з повагою,
:)

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.