bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Тамара Колесник: «У будь-якій справі найважливішим є натхнення»
10.08.2015

Портал ГУРТ презентує наступну історію успіху підприємниці, підтриманої Ресурсним центром ГУРТ у 2014-2015 рр. Цього разу читайте про Тамару Колесник, котра брала участь у проекті «Розвиток жіночого підприємництва в Україні», що впроваджувався за фінансової підтримки Всесвітньої єврейської допомоги. Детальніше про досягнення Тамари читайте нижче. 

***

Про те, що геніальне – у простому, кажемо часто й мимохідь, не завжди усвідомлюючи глибину цієї думки. А осягаємо її зазвичай через буденні, як ми гадаємо, речі – у знайомстві з людьми, які творять мистецтво. Саме таким неповторним даром володіє митець, а нещодавно іконописець Тамара Колесник із міста Іллінці, що на Вінниччині. Її художні роботи – портрети, сюжетні картини, пейзажі зі старовинними будівлями і намоленими храмами рідного міста – закарбовуються у пам’яті глибокою чуттєвістю і душевністю.

Зараз пані Тамара навчається в школі іконопису в Києві, де розпочала малювати ікони, використовуючи канонічний стиль письма, темпера, акварель, масло. За плечима художниці дві освіти: перша – педагогічна (вчитель математики і інформатики), друга – менеджмент організації. Тамара пропрацювала 10 років у школі та ще 6 років у банку, однак маючи дві освіти, які не пов’язані з мистецтвом, Тетяна вирішила повернутися до художньої творчості.

Перша персональна виставка картин майстрині відбулася у 2007 році у Вінницькому музеї народної творчості. Саме це дало можливість жінці повірити в себе і йти до мети. Тамара звільнилася з банку за власною ініціативою й пішла на біржу. Спеціалісти служби зайнятості розповіли, що жінка має шанс отримати одноразову виплату для своєї бізнес-справи, тому, не гаючи часу, вона склала бізнес-план і вирішила відвідати тренінги, які проводив Ресурсний центру ГУРТ у межах проекту «Розвиток жіночого підприємництва в Україні» за фінансової підтримки Всесвітньої єврейської допомоги. На них Тамара детально пропрацювала свій бізнес-план і отримала інформацію, як правильно діяти в обраному нею напрямку. Відразу після першого тренінгу вона подала документи на реєстрацію себе як приватного підприємця.

Тамара створює картини на замовлення. І хоча замовлення бувають не так часто, як хотілося б, вона вже має постійних клієнтів, котрі цінують майстерність художниці. За словами Тамари, кожен митець, створюючи картину, вкладає в неї частинку своєї душі. Для Тамари натхнення – це бути щасливою.

На сьогодні творчий доробок майстрині налічує більше сотні робіт. Її підприємницька діяльність проходить без особливих перешкод, адже на шляху художниці трапляються люди, котрі допомагають і підтримують. Тамара Колесник каже, що шлях від найманого працівника до підприємця складний, тому потрібно, не зважаючи на труднощі, втілювати свої мрії, наполегливо працювати й не забувати про пошуки натхнення.

Аудіо-версію історії успіху слухайте на ГУРТрадіо

Над історією успіху працювали учасники ГУРТрадіо Кемпу Роман Матвіюк, Леоніда Пономарьова, Крістіна Устименко

Хочете ефективніше розвивати свій бізнес? Користуйтеся Довідником підприємця на порталі ГУРТ

Проект «Розвиток жіночого підприємництва в Україні» покликаний допомогти реалізувати підприємницький потенціал та відкрити власну справу жінкам, активізувати ініціативи взаємодопомоги та зв’язки між підприємницями Вінницької, Житомирської, Полтавської, Черкаської та Чернігівської областей. Проект впроваджується Ресурсним центром ГУРТ за фінансової підтримки Всесвітньої Єврейської допомоги.

Контакти

Коментарі

Марта Приріз   3131 день тому   #  

Приємно бачити людей, які так щиро захоплені улюбленою справою!

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.