bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Інформаційні технології допомагають дітям розвиватися: рецепт успіху від Херсонської медіа-школи
24.11.2016

На базі дитячої обласної бібліотеки імені Дніпрової Чайки працює херсонська медіа-школа. За час її існування учні школи створили власне онлайн-телебачення, провели флешм-моб, виграли в кіноконкурсі та створюють власний посібник.

Перший тренінг медіа-школи відбувся навесні 2014 року. На початку навчального року медіа-школа почала працювати при міському учнівському парламенті на базі дитячої обласної бібліотеки.

На заняттях діти навчаються не тільки викладати контент у власні блоги, а ще вивчають проектний менеджмент.

Діти крок за кроком пізнають інформаційний простір Херсонщини та досліджують вплив різних новин на користувачів інтернету.

У жовтні 2014 року діти провели флеш-моб, який популяризує здоровий спосіб життя. В заході, що зібрав понад 300 людей, взяли участь спортивні та творчі колективи міста.

Під час заходу велася онлайн-трансляція, діти зняли власний короткометражний фільм, який посів перше місце в кінококнкурсі “25 кадр” від ХМІГ Кипяток.

Регулярно проходять онлайн-зустрічі з херсонськими журналістами, режисерами. Діти беруть участь у майстер-класах та транслюють іх в мережі.  Учні створили власне онлайн-телебачення, на разі існує шість випусків.

Школярі створюють посібник для блогера. Учні навчаються основам режисури, монтажу, постановки кадру, розкадровці. Учениця під час флеш-мобу в школі з нагоді 200-річчя Михайла Вербицького зняла та змонтувала відео, яке вона завантажила на власному каналі на Ютуб. За три тижні відео набрало понад 600 переглядів.


***

Рецепт успіху бере участь у конкурсі «ІКТ для підвищення ефективності ОГС», що оголосив Ресурсний центр ГУРТ. Ваші коментарі під цим матеріалом, додані до 11 грудня 2016 року включно, допоможуть його авторам перемогти.

Контакти

Коментарі

Наталя Дзюба   2696 днів тому   #  

Молодці! Подальших успіхів!

  •   Пiдписатися на новi
Естер Андріяко   2696 днів тому   #  

Хоч я теж учасник (для громадських колег), але щиро підтримую УСІХ інших і кажу усім вам, що ВИ - МОЛОДЦІ! Так тримати!

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.