bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Рецепт успіху: як громадою зробити ремонт у лікарні
30.01.2014

Історія страви:

Провідною проблемою української охорони здоров’я є недостатні обсяги фінансування з державних джерел. Селище Білоріченський Лутугинського району Луганської області не є винятком. Будівля поліклініки, що знаходиться на території селища, негайно потребує капітального ремонту. Пацієнти не можуть навіть зайти у приміщення лікарні через гнилу підлогу. Але білоріченська громада ніколи не стояла осторонь нагальних проблем. Тому у вересні 2012 року громадська організація «ШАНС» виступила ініціатором проведення ремонту підлоги у лікарні.

Інгредієнти:

На допомогу організації прийшли:

  • Волонтерський загін КЗ «Білоріченська ЗОШ І-ІІІ ступенів» та керівник музею, які виступили ініціаторами розповсюдження інформації щодо реалізації цього проекту. Вони провели роз’яснювальну роботу у громаді, а також випустили інформаційні буклети та листівки;
  • Підприємства, розташовані на території селища: ГОФ «Білоріченська» та шахта «Білоріченська», що  допомогли з доставкою будівельних матеріалів;
  • ГОФ «Білоріченська», cелищна рада, робітники лікарні, які  допомогли робочою силою;
  • Приватні підприємці, мешканці, які підтримали благодійними внесками.

Спосіб приготування:

Ідея ремонту виникла під час традиційного доброчинного заходу «Шаную тебе, моє рідне селище»,  яке відбувається щорічно восени у рамках діяльності громадської організації «ШАНС». Головним шеф – кухарем та ініціатором виступив голова громадської організації Шумілін В.Д.

Протягом недовгого часу, завдяки активній  діяльності волонтерського загону «Добродія» КЗ «Білоріченська ЗОШ І- ІІІ ступенів» та керівника селищного музею Чанаканової Н.П., з розповсюдження агітаційної інформації, на початку вересня 2012 року справу було розпочато. Велику допомогу у придбанні будівельних матеріалів надало керівництво горнозбагачувальної фабрики. Громада та приватні підприємці зібрали кошти у розмірі 5594 грн., які були використані на придбання 35,6 м2  кахлю, клею для плитки, ґрунтовки та шпалер.

Мешканці селища і працівники лікарні вирішили перекваліфікуватися на деякий час на будівельників - у  них це вийшло дуже добре та професійно. За два тижні активної співпраці справу було зроблено. Головний лікар селищної лікарні щиро подякував білоріченській громаді за «небайдужість та ініціативність». Він відзначив, що без згрунтованості  громади у вирішенні актуальних питань життєдіяльності селища, зрушень не буде. Лікар також закликав мешканців селища бути патріотами свого краю і ніколи не стояти осторонь від спільних проблем, адже білоріченці – це єдина команда, яка має спільну мету – розвиток рідного селища!

Реалізувавши дуже важливий проект, ініціативна група проголосила свій девіз: «Ми зібралися разом, аби діяти!».

Поради від шеф – кухаря:

  • Для втілення будь-якого проекту у життя, зберіть команду людей, які є ініціативними, активними, небайдужими, заповзятливими. Вони повинні щиро любити своє селище!
  • Складіть портфоліо проекту;
  • Визначте усі ресурси, які можуть бути задіяні при реалізації проекту;
  • Складіть бюджет та кошторис. І вперед  до дій!

Коментарі від дегустаторів:

Почесний громадянин селища, заслужений вчитель України Бєлєнькій Соломон Єфимович:

- Коли люди самі приймають рішення, розробляють ті чи інші проекти, віднаходять стартові кошти, це свідчить, що вони є дійсними громадянами і патріотами своєї малої батьківщини! Проект, втілений у життя, показав небайдужість мешканців селища до загальних проблем. І це ще раз підтверджує той факт, що тільки рухаючись в одному напрямку, ми зможемо досягти результату!

Контакти шеф – кухарів:

Олена тел. 0505716908 e – mail: [email protected]

Олена тел. 0502607640    e – mail: [email protected]

Контакти

Коментарі

Олександр Кахай   3741 день тому   #  

- "плитка СТАТЕВА" - ?!?!
пані Олено, існують "кахлі" та "плитка для підлоги"
- "кошторис" , бо "смета" - це російське слово

  •   Пiдписатися на новi
Олена Антоненко   3740 днів тому   #  

Шановний пане Олександре, здається, конкурс має назву: "Рецепт успіху від громади", а не конкурс українського правопису!!!Але дякуємо за ретельний перегляд нашого матеріалу. З повагою, Олена.

  •   Пiдписатися на новi
Тичинська Тетяна   3736 днів тому   #  

Цікавий та корисний матеріал, але враження дещо зіпсоване.
Пані Олено, я згодна з паном Олександром! Виправте, будь ласка, помилки, або зверніться до модераторів Потралу із відповідним проханням. Звісно, це не конкурс правопису, але такі помилки смішні і ганебні водночас.
Саму статтю "лайкаю" як корисну.

  •   Пiдписатися на новi
Любов Єремічева   3736 днів тому   #  

Шановні друзі порталу, дякую Вам за уважність! Ми виправили на правах модераторів згадані помилки. Хочу зауважити, що зараз портал не бере на себе відповідальності за правопис матеріалів, доданих користувачами. Хоча, конкретно у цьому матеріалі, вже були здійснені деякі правки, зокрема, змінено назву. Ще раз дякую усім за уважність - це покращує нашу з Вами спільну справу! А рецепт успіху і справді цікавий і корисний! Дякую пані Олені за активність у цьому питанні!

  •   Пiдписатися на новi
Ігор Алексєєв   3733 дні тому   #  

Дуже дякую, новина чудова і приємно, що існують такі самоорґанізовувані громади, тим більше на Луганщині.
Втім зауважу, що "недостатні обсяги фінансування з державних джерел" треба робити достатніми - через боротьбу із корупцією у першу чергу.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.