bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Рецепт успіху: «Волонтерські мандри Україною»
24.12.2013

Волонтери руху “Твори добро, Україно!” розповідають свій рецепт успіху -  як мандрувати і волонтерувати одночасно. Вони побували уже в Полтавській, Сумській, Харківській, Херсонській, Миколаївський, Одеській, Донецькій області, де допомагали будувати еко-будинок, проводили майстер-класи,  обмінювалися досвідом, працювали з неповносправними дітьми та людьми, які потребують допомоги. Водночас, мандрівники знайомляться з містами України.

 

Історія страви

Історія  проекту дуже проста. Після чергового волонтерського зібрання дві людини, дивлячись один на одного, майже одночасно вигукнули:

- А чи не поїхати нам усім дружньою компанією у подорож?

- Замовимо автобус і вперед!

- А давайте об’їдемо всі обласні центри. При цьому не просто подорожувати, а будемо волонтерувати у цих містах?

- А як ми знайдемо тих, кому необхідна допомога?

- Дуже просто! Ми шукатимемо волонтерські організації в містах і будемо планувати спільні волонтерські акції.

Ось так в коридорі, протягом 7 хвилин, колективно народилася, сформулювалася і окреслилася ідея нашого туру.

На наступний день, 16 березня - з’явилась сторінка проекту у соціальній мережі.

Процес запущено!

Інгредієнти 

Ми - волонтери волонтерського руху “Твори добро, Україно!”. Збираємось на волонтерські посиденьки щочетверга і постійно щось плануємо, розробляємо, проводимо час цікаво, весело і корисно. Проект народився після однієї з таких зустрічей, тому ми самі стали і організаторами, і головними учасниками.

Одна людина, створивши групу в соціальній мережі,  запустила проект. Друга - розробила маршрут, налагодила контакти з волонтерами з інших міст, знайшла водія з автобусом. Ще одна - відповідає за організацію їжі й спорядження. Решта готували екскурсійну програму.

Через місцеві інтернет-сайти ми запрошували всіх охочих поїхати з нами в тур. Багато хто хотів, але з різних причин не у всіх вийшло. У підсумку поїхали наші волонтери.

Спосіб приготування 

Тур вдався! Все вийшло відмінно!

Волонтери, з якими ми познайомилися заочно, виявилися комунікабельними, чуйними, діловими, відповідальними. Все, що ми з ними напланували, все було виконано. Навіть більше!  Наприклад, у Полтаві нам провели тренінг, а в Сумах, на другий день перебування в місті, ми провели додатковий волонтерській захід.

Маршрут був обраний вдало. Переїзди між містами були не втомливі. Пейзажі мальовничі. Гарна музика додавала динамізму, а підготовлені факти про ті місця, куди ми прямували, надавали осмисленості подорожі.

Через спільні справи з жителями міст, які ми збиралися відвідувати, ми прагнули і краще пізнати саме місто. Ніхто краще не розповість про місто, як місцеві жителі, які  його люблять і  займають активну життєву позицію. Ми багато дізналися про організації цих міст,  їх специфіку. Багато почерпнули для себе, для волонтерської роботи. Подивилися, як живуть інтернати інших областей, лікарні, будинки малюка.

Тур вийшов насичений і цікавий. Єдиний недолік - це те, що не всі стоянки були чітко визначені заздалегідь. Адже, як виявилося, не у всіх містах можна швидко знайти зручне місце для ночівлі.

Контакти шеф-кухаря:

Як вже було сказано раніше, майже всі проекти ми робимо колективно і поділяємо обов’язки, але  основних координаторів проекту у нас двоє:

Ширіна Ольга: [email protected]; 068-453-87-90

Левченко Оксана: [email protected]; 063-359-77-11

Більше фото:

Волонтерський тур по Україні. Червень 2012

Волонтерський тур по Україні. Вересень 2012.

Волонтерський тур по Україні. Травень 2013.

Волонтерський тур по Україні. Листопад 2013.


Читайте більше
Місяць волонтерства на порталі ГУРТ: долучайтеся!

Увага! Копіювання доступне лише для зареєстрованих користувачів порталу ГУРТРеєстрація займає менше однієї хвилини.

Контакти

Коментарі

Брошняк Катерина   3772 дні тому   #  

дуже цікаво. влітку охоче так би поїздила

  •   Пiдписатися на новi
Віталій Смірнов   3738 днів тому   #  

дуже гарне доповнення до моїх планів на літо... хочемо з друзями зробити мандри на роверах... тепер ми це зробимо ще й з користю для інших. ;)

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.