bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Рецепт успіху “Танцюють всі”
11.01.2013

Історія страви

Не дивлячись на те, що Іванківський район Київської області один з найбільш постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи – він має свої надбання. Саме тут, 10 років потому, зародилася зразкова хореографічна студія «Л-Стиль». За порівняно недовгий період, вона неодноразово була лауреатом та дипломантом різних конкурсів та фестивалів. Школярам аплодували не тільки в Україні, а й в Угорщині, Болгарії, Німеччині, Чехії, Греції, Франції.

Вчитися танцю хочуть всі. Але як втілити в життя бажання сільських школярів?

Інгрідієнти

За вирішення цього питання взялися районна громадська організація «Центр розвитку громади» та хореографічна студія «Л-Стиль». Проект «Розвиток творчого потенціалу підростаючого покоління» ставив за мету сприяння творчій самоорганізації дітей та молоді в селах Іванківського району шляхом створення для них умов для занять хореографією та проведенню культурного дозвілля.

Він був підтриманий ПРООН в Україні та передбачав організацію волонтерського руху з числа випускників-студійців, які мали навчити танцю дітей в сільських школах, проведення майстер-класів керівником  студії «Л-Стиль» Людмилою Мойсеєнко, придбання танцювального взуття, ремонт студії  та заключний момент – конкурс новостворених, під час реалізації проекту, танцювальних колективів «Відроджуйся, моє Полісся».

Спосіб приготування

Не передати захоплення молодими хореографами. У визначені дні, більшість в суботу та неділю, вони, крізь морози та замети, дощі та холод добралися до свої х вихованців, аби передати їм ази науки танцю.

Робота в межах проекту тривала протягом навчального року. Нарешті довгоочікуваний конкурс відбувся. Більше як 100 учасників виборювали першість. Світилися гордістю за «вихованців» очі волонтерів, таких же за віком, як і конкурсанти. Було все: свято, глядацьке голосування, призи, сльози радості та розчарування.

Та найприємніше було те, що з закінченням проекту, заняття відновилися знову. Іншими словами: за фінішем – нові старти.

Коментарі від дегустаторів

Михайло Недашківський, приватний підприємець:  "Якби на власні очі не побачив виступи сільських колективів під час конкурсу «Відроджуйся, моє Полісся» ніколи б не повірив, що наші діти (в тому числі і моя дочка Аліна) здатні на таке. Їхня постановка, хореографія школярів, в тому числі і  с.Феневичі, де працювала моя дочка разом з Максимом Мойсеєнко, заслуговують на увагу. Недарма глядачі віддали їм першість".

Ніна Українська, хореограф, в минулому артистка ансамблю П.Вірського, член журі танцювального конкурсу «Відроджуйся, моє Полісся»: "Я захоплена проектом, а ще більше тим, що він знайшов своє продовження. Вже два роки школярі сіл Іванківського району беруть участь в районному конкурсі «Відроджуйся, моє Полісся». На зміну волонтерам випускникам студії приходять нові. Але всі вони запальні, закохані в танець. І як складно не буває – погода, транспорт, вони душею вболівають за своїх підопічних. Нехай  географія танцюючих сіл стане  масштабнішою, майстерність досконалішою, конкурс традиційним".

Контакти

  • Бабич Галина
  • Іванківська районна громадська організація «Центр розвитку громади»
  • [email protected]
  • тел./факс 0(45-91)5-27-19

Коментарі

Оксана Котова   4124 дні тому   #  

Молодці!!!Мені дуже сподобався Ваш рецепт успіху! Оптимізму та натхнення Вам, для нових ідей!

  •   Пiдписатися на новi
Сумщенко Ірина   4122 дні тому   #  

Хочеться сказати вам- КРУТО!!ЗДОРОВО!!!Ви- КРАЩІ!!!!

  •   Пiдписатися на новi
Bолодимир Любивий   4067 днів тому   #  

Від танців до активного громадського впливу танцювальним активом!

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.