bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Рецепт прозорого збору коштів «Осінній тиждень добра»
28.11.2012

Історія страви

Історія благодійності бере початок від часів усвідомлення відповідальності кожного за світ, у якому ми живемо. Люди роблять добрі справи не лише поодинці, часто вони згуртовуються, об’єднуючи зусилля родичів, друзів, знайомих та незнайомих. Прикладом цього є численні благодійні заходи, що організовуються заради надання допомоги тим, хто її найбільше потребує.

Уже п’ять років поспіль восени у Миколаєві небайдужі кухарі міста збираються на приготування страви «Осінній тиждень добра». У процесі беруть участь тисячі мешканців міста, разом вирішуючи конкретну соціальну проблему. Кухарі готують «Осінній тиждень добра» заради популяризації волонтерства та щоб показати, як поетапно має організовуватись прозора благодійна акція.

Інгредієнти

Для приготування страви потрібні:

  • Кухарі-організатори. Зазвичай оргкомітет акції складають представники громадських організацій, які хочуть долучитися до акції.
  • Волонтери. Це члени громадських організацій, учні шкіл, студенти вузів та інші небайдужі громадяни. Протягом тижня вони ходять зі скриньками для пожертв вулицями міста і пропонують людям зробити внесок на користь тих, хто потребує допомоги.
  • Медіа-супровід. Інформацію про акцію оргкомітет розповсюджує через ЗМІ, мережу учнівського та студентського самоврядувань, соціальні мережі.
  • Ресурсне забезпечення. Акція не потребує значного обсягу ресурсів: основне — це скриньки, поліграфічна продукція, заохочувальні подарунки для волонтерів.  Все це надають партнери акції — громадські організації та бізнес-структури.
  • Отримувач допомоги. Протягом 5 років благодійна акція допомагала лікарням міста Миколаєва та Миколаївської області. Оргкомітет обирає заклад та обладнання, на купівлю якого збиратимуться кошти.

Спосіб приготування:

Для приготування страви ми знаходимо отримувача допомоги — лікувальний заклад міста чи області, який найбільше її потребує. Далі ми змішуємо усі інгредієнти і заряджаємо кухарів-організаторів  відповідальністю, волонтерів — енергією й оптимізмом, медіа — інформацією про акцію, ресурси — готовністю до застосування.

Отримавши суміш усіх інгредієнтів, розповідаємо про старт акції міській громаді на прес-конференції.  І — до діла. Завдяки збору коштів 200-300 волонтерами у скриньки для пожертв збираємо суму, потрібну для закупівлі обладнання. Півсправи зроблено! До речі, родзинкою страви є конкурс «Краща скринька», що проводиться серед волонтерів: людина, чия скринька назбирала найбільше коштів протягом «тижня добра» стає переможцем конкурсу та отримує цінний приз від партнерів акції. Прикрашають страву окремі заходи протягом «Тижня добра» — благодійні концерти, ярмарки, лотереї тощо. Саме вони додають акції святковості, привертають увагу до вирішення соціальної проблеми через мистецтво, творчість та позитив — те, що захоплює майже кожного миколаївця.

Через 1-2 дні після завершення акції здійснюється підрахунок зібраних коштів. На цьому етапі надважливими компонентами є прозорість та відкритість. Сюди запрошуються учасники «Осіннього тижня добра», ЗМІ, волонтери. На усі зібрані кошти організатори купують потрібне медичне обладнання. Є? Страва майже готова. Подаємо її на підсумковій прес-конференції «Осіннього тижня добра»: передаємо обладнання головному лікарю, вручаємо подяки волонтерам та організаторам акції, приз — переможцю конкурсу «Краща скринька».

УВАГА! Страву обов’язково потрібно просочити соусом Добра, приправити Любов’ю, Щирістю та Побажаннями Щасливого і Здорового Життя усім навколо.

Коментарі дегустаторів

Cтудентка МНУ ім. В.Сухомлинського Тетяна Канина: Діти та їх батьки, учасники акції, усі, хто не байдужий і вміє співчувати отримують неймовірне задоволення від куштування страви. Вона стає справжніми ліками для хворих дітей, тепло сердець багаточисельних учасників завжди її підігріває, а кухарі приправляють щирістю і турботою. Страва містить у собі вітаміни, що мотивують учасників робити світ кращим, об’єднуючись навколо вирішення соціальних проблем. Рецепт її приготування використовують як вдалий приклад, що завдяки своїй прозорості та системності якісно популяризує волонтерство серед мешканців міста.

Волонтерство — це гарна можливість для самореалізації. Залучаючись до подібних акцій, людина проявляє свої кращі якості, такі як співчуття, альтруїзм, любов, співпереживання, і це дає можливість всім нам залишатися людьми в світі жорстокості та байдужості.

 

Автор: Катерина Деменнікова

Редагування: Дарина Стремецька

 

Контакти

  • Катерина Деменнікова
  • [email protected]
  • 050 394 06 89
  • 093 078 82 87
  • www.facebook.com/katedemennikova

Коментарі

Настя Назаренко   4162 дні тому   #  

О, це чудовий рецепт!
Приємно читати, що цю "страву", готують регулярно.
Молодці, чим більше добра, тим краще Земля і Країна!

  •   Пiдписатися на новi
Інна Юріна   4162 дні тому   #  

Молодці дівчата )) Благодійність та волонтерство, добі справи нам потрібні ) Пошагова інструкція +гарний настрій+ результат незабареться. Наснаги та натхнення)

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.