bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Рецепт успіху: Сад Родових дерев у Запоріжжі
14.11.2012

Перш, ніж розпочати свою історію успіху, хочу сказати, що мене ніколи в житті не хвилювали такі речі, які, думаю, є важливими для більшості людей успіх та благополуччя. З самого початку я обрала робити життя, а не гроші.

Спочатку виникла мрія, а назва проекту прийшла із Всесвіту. Щоб мрія здійснилася, слід зробити перший крок для її втілення у життя, а потім «підключається» увесь Всесвіт і все виходить так, як ти мріяв.

Історія страви, яку я приготувала цього року

Мій проект має назву «Родове дерево». Назва пов'язана з давньою слов'янською традицією. У наших предків священними були дуб, який співвідносився зі Світовим деревом та чоловічим началом, та береза, що співвідносилась із жіночим началом. Тому при народженні хлопчика садили дуб, а дівчинки – березу чи сосну. Мені захотілося, щоби в кожної родини була можливість садити власні родові дерева. Адже, висаджуючи родові дерева на своїй власній землі, люди долучаться до «зеленого» руху з озеленення нашої Землі, а потім будуть висаджувати дерева й поза межами своїх садиб. Об’єднані дії людей сприятливо вплинуть на формування колективної позитивної екологічної свідомості населення всієї Землі. Нашими думками, які слід підкріпити діями, ми можемо врятувати Землю. Для цього я вирішила привести свої думки у дію!

Інгредієнти та спосіб втілення у життя

Я помріяла закласти розсадник для вирощування саджанців дерев, щоб забезпечити всі родини, які захочуть посадити своє Дерево Роду, безкоштовним посадковим матеріалом. Спочатку я поділилася своїм бажанням з друзями, яким ця ідея дуже сподобалася. Школярі, з якими я працюю, допомагали збирати жолуді, мої однодумці, з яким ми будуємо екопоселення, допомогли їх висадити.

І навесні наступного року ми мали власний посадковий матеріал – понад 1 тисячу сіянців! Моя подруга порадила мені надіслати свій проект для участі у конкурсі «Земля Жінок», що я і зробила. Результат – І премія в Україні та вручення міжнародного гран-прі у Парижі на подальший розвиток проекту.

Коли я повернулася додому, в мене виникло бажання закласти Сад Родових дерев в Запоріжжі, де більшість мешканців не має власної землі для посадки дерев. Я бачила його як громадський парк, куди будуть приходити родини для спілкування зі своїм власним деревом Роду, обговорення своїх мрій, планів. До мене «притягнулися» люди, разом з якими ми розробили проект цього Саду.

Потім я звернулася до директора Національного заповідника «Хортиця» Максима Остапенка, який прийняв рішення виділити 2 га землі для втілення цього проекту в життя та надав всіляку допомогу під час самих робіт. Через соціальну мережу я запросила до посадки родових дерев своїх друзів. У газеті розмістили замітку із запрошенням до участі у закладці Саду Родових дерев. Я навіть не замислювалась над тим, чи відгукнуться люди. Я це знала. Прийшло майже 700 осіб, які висадили понад 1,5 тисячі дерев. Я була така щаслива!

Післямова

Я майже ніколи не даю людям поради, проте, можливо, комусь те, що я хочу сказати (не порадити), стане у нагоді чи допоможе у вирішенні життєвих ситуацій. Я від всього серця тоді буду рада цьому. Тому що, насправді, всі ми, люди, є одним цілим, при тому, що кожна людина є унікальною.

Я не люблю слово "боротьба". Не вважаю, що з кимось/чимось потрібно боротися. Слід співпрацювати. Хороші стосунки з іншими - це вже напівперемога. Коли Ви починаєте робити кроки на шляху здійснення своєї мрії, робіть це з любов’ю, тому що тільки за цієї умови спрацьовують закони Всесвіту і до Вас починають «притягуватися» люди, складатися сприятливі для Вашої справи ситуації та інше.

Думайте завжди позитивно – думка є чистою енергією. Об’єднані думки набувають небувалої сили!

Пам'ятайте, якщо Ви щось робите, робіть це добре. Тоді успіх Вашим починанням гарантовано.

Мрійте, дійте та досягайте успіху!

Контакти

Коментарі

Катерина Деменнікова   4183 дні тому   #  

Ви круті! Дякую за такий душевний рецепт:)
Мені близькі Ваші думки!
Треба зробити цей проект всеукраїнським:)
Скажіть, будь ласка, а коли реалізовуваться цей проект?
І Ви представляєте якусь громадську організацію?

  •   Пiдписатися на новi
Світлана Корзун   4182 дні тому   #  

Дякую, Катерино! Справа в тому, що цю думку (про всеукраїнський масштаб) я вже "запустила" і навіть назву пропоную "Зелена стрічка". Вам подобається, що скажете? Цей проект довготривалий, підключайтеся у будь-який час. У нашій степовій зоні висаджуємо дерева переважно восени - з кінця жовтня і до тих пір, поки земля не замерзне (минулого року і в грудні садили:) Представляю запорізьку обласну Асоціацію громадських організацій "Інститут екології і краєзнавства "Запорозький край".

  •   Пiдписатися на новi
Білик Олеся   4173 дні тому   #  

Дуже цікава ідея,буду рада приєднатись.
http://vk.com/richalesia

  •   Пiдписатися на новi
Михайло Шмігельський    3994 дні тому   #  

https://www.youtube.com/watch?v=M6UDuJoSCWY садити дерева приємніше.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.