bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Групи самодопомоги починають працювати на Вінниччині
25.10.2012

«Хочеш змінити світ - почни з себе!», - Під таким гаслом проходила перша сесія Всеукраїнської школи самодопомоги, організаторами якої були Ресурсний центр ГУРТ та БРГО «За життя без шкідливих звичок». Завдяки цій школі члени Вінницької обласної правозахисної організації «Джерело надії» мали чудову нагоду дізнатися про самодопомогу, отримати методику проведення груп самодопомоги (ГСД) та їх ефективний вплив на особистісний розвиток людини.

самодопомога

Самодопомога – це можливість справлятися зі своїми проблемами та знаходити їх вирішення, проявляючи активність у рамках особистих можливостей.

Навчання у школі самодопомоги проходить в три етапи (сесії). На першій сесії відбулось знайомство з терміном  «самодопомога», було  отримано загальні рекомендації по створенню та проведенню груп самодопомоги (ГСД).

ГСД – це добровільні об’єднання людей, які готові допомогти собі та іншим у вирішенні психологічних та соціальних проблем, змінити своє життя на краще. Учасниками ГСД можуть бути люди будь-якого віку (починаючи з підліткового), статі та соціального положення.

У рамках Школи учасники мали змогу на практиці оволодіти методикою проведення та принципами роботи  груп самодопомоги.

Особливе враження на всіх учасників справив тренінговий курс психолога Раїси Кузьменко, який був спрямований на надання знань і навичок щодо можливостей позитивного мислення та його вплив на якість життя кожної окремо взятої особистості.

Крім інформаційних блоків, було проведено багато рухливих та групових вправ, перегляд відео-сюжетів та кінофільмів. Все це дало змогу краще пізнати силу позитивного мислення.

самодопомога

Отримані знання відкрили можливості для розвитку нового напрямку в діяльності ВОПО «Джерело надії». Дуже важливим є те, що наша організація отримані знання одразу перетворює в дію. І вже з жовтня 2012 року ми використовуємо цю методику в своїй роботі на теренах Вінниччини.

«Оскільки зараз вже ведеться активна робота з підлітками по програмі особистісного розвитку «Вперед і вгору!», то наступне заняття планується провести саме у форматі груп самодопомоги. Організація «Джерело надії» також має намір провести заходи за цією методикою з особами, постраждалими від торгівлі людьми, а також з членами їх родин.  Ми вже маємо достатню базу даних для створення таких груп», - вважає Марія Добровольська, психолог ВОПО «Джерело надії».

«Важко оцінити ту велику справу, якою  займається БРГО «За життя без шкідливих звичок». Це допомога  у поверненні душ, що заблукали, до життя: до себе, до сім’ї, до суспільства. І тому я вдячна долі, що потрапила на цей чудовий проект «Всеукраїнська школа самодопомоги», чудовий за змістом, теплою комфортною атмосферою, професіоналізмом та щирістю тренерів. Завдяки пройденому навчанню (1 сесія), отримуєш прекрасний інструментарій для роботи з багатьма цільовими групами в ГСД та знання, з якими хочеться рухатись по шляху вдосконалення, доброти і любові» - зазначила психолог ВОПО «Джерело надії» Вікторія Засімова.

З нетерпінням чекаємо на нові знання та позитивні емоції на  2-й сесії Всеукраїнської школи самодопомоги.

Контакти

Коментарі

Анна Чайковська   4207 днів тому   #  

Вітаю з почином організацію ВОПО «Джерело надії». Щасти вам, Боже! Успіхів і процвітання та поширення цієї гарної праці. Однак, ради справедливості мушу сказати що ГСД - групи самодопомоги вже давно працюють на Вінниччині. Ми навіть хочемо запропонувати РЦ ГУРТ десь весною провести конференцію на Вінниччині. А так як ініціатива наказуема, ВОО ССУ бере на себе організацію і інші ньюанси даного заходу. Як раз підіб'ємо підсумки школи, обміняємось досвідом.Запросимо старих дорогих друзів. :)

  •   Пiдписатися на новi
Богдан Маслич   4206 днів тому   #  

Пропонуйте, пані Анно, будемо планувати :)

  •   Пiдписатися на новi
Олександр Старовойтенко   4206 днів тому   #  

Дуже дякую і радію, що все розпочате ГУРТом багато років назад, а саме рух самодопомоги не згасає, а прибічників стає все більше. Я вірю що ЛЮБОВ переможе. І коли добрі люд и ГУРТуватимуться навколо добра, зміни в суспільстві обов"язково відбудуться на краще. Ентузіазм (с Богом в душі (грец.))з любов"ю на добро перехідний. Тому чим більше людей буде заражено цим рухом тим буде краще спільноті.
Дякую за гарну статтю!!!
Дякую за гарний відгук пані Анно!!!

  •   Пiдписатися на новi
Анна Чайковська   4205 днів тому   #  

З моїм еврейским щастям, як каже Жванецький, пропав коментар.Таки треба вчити матеріальну частину. :(
Спроба № 2. Пропозицію ГУРТу стосовно проведення Конференції надішлю в робочому порядку після 11 листопада. Спільно (ГУРТ, і ми з Олександром) визначимося відносно того кого з гостей (тих що в темі) запросити для участі і обміну досвідом.Деталі по емейлу.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.