bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Інтегрований зал здоров’я: від ідеї до результату
24.10.2012

Ідея була дуже проста - привернути увагу до молоді, а особливо до молоді з особливими потребами. Ідея створення інтегрованого спортивно-оздоровчого залу для спільного використання фізично здорової молоді та молоді з особливими потребами могло б стати грунтом для актуалізації проблеми молоді та сприяло б інтеграції людей з особливими потребами в громаду.

Шукаємо з ким будемо варити і їсти

Для того щоб реалізувати свою ідею, запросили до співпраці всіх. кого знали. Хтось відгукнувся, а хтось - мав на увазі.  Ті, хто відгуунувся увійшли до Ради проекту: представники міської влади, місцевих медіа, громадських організацій (УМХ, Асоціації інвалідів та ін.).

Рецепт

На етапі підготовки було вирішено, що найкращим методом збурення громади є громадські слухання, а лідерів громадських організацій – проведення з ними круглого столу. Публічні обговорення дали результат.

Меморандум, який прийняли на громадських слуханнях про співпрацю підписують представники ріхних громадських, владних, освітніх  інституцій. Потім цей меморандум стане основою для договорів про спіпрацю.

А у відповідь на звернення до депутатів з пропозиціями про прийняття програми по роботі з інвалідами, вони приймають таку програму.

Спеції: співпраця в різних напрямах

Організація також вирішила знайти додаткову підтримку, яка "додала" б серйозності в виконання проекту та додаткової ваги для місцевої громади та влади. Такою стала ІСАР “Єднання. Вони зробили свій вклад.

Паралельно - Інформаційна кампанія залучення громади до створення “Залу здоров’я” шляхом власного вкладу.

Підписано договір про співпрацю між головним лікарем Центральної міської лікарні Лафінчуком М.Г. та головою організації “Молодь Стрийщини” Мельник І.Є. Підписанню якого сприяли завідувач відділом охорони здоров’я та заступник міського голови.  Договір, до речі, діє і до тепер.

Кожний мав можливість підтримати ідею у свій спосіб. Так Михайло Вишньовський (на той час заступник голови райадміністрації) провів тренінг “Успішний особистий менеджемент” для молоді міста. 

У різний спосіб підтримали ідею і громадські організації. Так Товариство Просвіта – збір цеглинок, надання приміщеня Народного Дому для Круглого Столу та Громадських слухань.  СРО “Союз українок” збирали “цеглинки” в рамках проекту. Поважні пані і собі замаються і активно рекламують це в рамках презентації університету третьго віку (але це інша історія і не наша). 

Громадська організація “Фізкультурно – оздоровчий клуб Плай” та Моршинська Асоціація інвалідів брали участь у круглому столі і реалізували мультиплікацію проекту (січень - квітень 2005 р.) в м. Моршині та створили інтегрований зал здоровя” на базі ФОК “Плай”.

Стрийська міська асоціація поділилася ідеєю з асоціацією з м.Пустомит і там, організували такий зал здоров’я. У Краматорську Організація "ОСА - 200" також створила такий зал.

Отже, крім програм міської ради і обговорень було створено “Зал Здоров’я” на базі кабінету ЛФК поліклінічного відділення Центральної міської лікарні, який діє і до сьогодні.  Громада міста користується ним щоденно і навіть якщо б вже не було нашої організації, він все одно буде працювати.

Коментарі від дегустаторів:

Андрій Смірнов і Ірина Підкорчак: "Ми познайомилися в “Залі Здоровя”, тепер ми одружені, в нас гарна сім’я. Радіємо, що для нас “зал здоров’я” - це приємні спогади".

Коментар від Шеф кухаря Михайла Шмігельського: Радію, що ідея матеріалізувалась і працює. Намагаюсь, щоб всі ідеї були в партнерстві. Адже тоді є відчуття, що це потрібно не тільки тобі, і що твоя ідея вже не настільки безглузда.

Контакти

Коментарі

Михайло Шмігельський    3938 днів тому   #  

http://pluy.io.ua/s71957/pro_nash_klub організація Плай мультиплікувала проект Зал Здоров'я в м. Моршин

  •   Пiдписатися на новi
Михайло Шмігельський    3856 днів тому   #  

http://telelan.com.ua/videonews/1719-13-10-05 продовжуємо. набираємо групи з молоді включаючи молодь яка стоїть на обліку в міліції та сиріт

  •   Пiдписатися на новi
Михайло Шмігельський    3853 дні тому   #  

http://fortuna-gazeta.com.ua/index.php?option=com_content&task=view&id=2167&Itemid=4 зал живе і допомагає йти по життю

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.