bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Розвиток громадянського суспільства - Білоцерківська ініціатива для України
12.12.2012

Запрошуємо включитись у процес виконання Указу Президента про розвиток громадянського суспільства. З одного боку, прагнучи до позитивних змін, які реально можна здійснити, користуючись прогресивними нормами, задекларованими в Указі.

З іншого - щоб запобігти штампуванню традиційних для сучасного чиновництва планів ні про що, які ніяк не можна проконтролювати і можна не виконувати, бо вони ні про що.

А головне - на наше глибоке переконання, запровадження створених нами разом місцевих механізмів спричинить разючі зміни у дуже короткий строк. І не лише у Білій Церкві, а й у всій країні.

Ми опублікували проект місцевої програми розвитку громадянського суспільства і соціального партнерства для конструктивної критики, обговорення, внесення змін та доповнень. На це ми дуже розраховуємо. Більше того, оголошуємо всеукраїнську толоку і пропонуємо стати співавтором Програми, адже не принципово, де саме вперше програма буде схвалена і почне працювати на благо людей.

Ряд цікавих ідей, запропонованих колегами в інших регіонах, вже включено в проект програми і ми обіцяємо не займатися плагіатом, а вказувати авторство ідей і пропозицій, проектів положень тощо. Країна має знати своїх героїв.

Якщо ця програма відбудеться в будь-якій громаді України, за принципом доміно це спричинить разючі зміни взагалі в Україні як нова модель підходів і механізмів діяльності місцевого самоврядування. А там і до нової системи управління рукою подати, і “держава для людей” визріє. Для тих 46 мільйонів українців, які мріють про щасливе життя. Ми вже наголошували, що трансформація України в процвітаючу європейську державу почнуться саме з громади. І не маємо підстав міняти свою думку.

Наполегливо запрошуємо колег з інших регіонів України долучитися з ідеями, критикою, поправками і добрими порадами. Створена нами спільно програма стане нашим спільним надбанням. І повторюємо: немає різниці, де саме вперше така програма почне працювати. Важливо, щоб якомога ширше такі програми поширилися в Україні. Тоді можна буде говорити про незворотність реальних змін на краще як у регіонах, так і, власне, в державі.

Контакти

Коментарі

Валерій Панько   4176 днів тому   #  

"Хліба й сала він узяв та забув лопату...!" Побачити проект програми можна на сайті нашої організації www.cif.org.ua

  •   Пiдписатися на новi
Валерій Панько   4112 днів тому   #  

Долучитися до роботи стало простіше: ключові документи ми вивели в google.docs і тепер можна вносити правки (створювати проекти документів) прямо он-лайн.
Всім, хто вирішив долучитися, гарантуємо зменшення вільного часу, відсутність персональних медалей і класний драйв, коли програма запрацює не лише у Білій Церкві...

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.