bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Безкоштовний тренінг для спеціалістів допомагаючих професій
06.05.2021

Набір учасників на тренінг в рамках проєкту «Об’єднання задля допомоги хелперам» триває.  Програма реалізується спільно з Благодійною організацією «Світло надії» за фінансової підтримки Human Rights House Foundation.

Цей проєкт продовжує тему, розпочату Центром АХАЛАР три роки тому, а саме – підтримка людей допомагаючих професій, особливо тих, хто працює з уцілілими після насильства. У 2020 році ми навчали хелперів методикам роботи з уцілілими. У цьому проєкті ми маємо намір сфокусувати свою увагу на декількох цілях:

  1. Навчити хелперів технікам безпеки;
  2. Ознайомити з методами профілактики стресових ситуацій;
  3. Ознайомити з методами відновлення і зміцнення їх психічного і фізичного здоров’я;
  4. Залучити учасників до роботи на безпечному супервізійному майданчику, щоб вони могли пропрацювати та розібрати власні кейси або власні переживання у супроводі фахівців;
  5. Збільшити ефективність використання отриманих знань і методик через коучингову роботу.

Активісти, журналісти, лікарі, безробітні, студенти та ін. За своїм бажанням або з волі випадку стають захисниками прав і свобод, а часто заодно і хелперами. Але спеціального навчання «професії хелперства» в Україні немає. Відповідно про техніку безпеки більшість з них теж не знають до тих пір, поки не починаються проблеми.

Ці люди розрізнені і не завжди знають куди звертатися за професійною допомогою у важких ситуаціях і для того, щоб підвищити свої компетенції. Відомо, що багато хто з них (волонтери, хелпери), завдяки власному травматичному досвіду, мають більш високий дар емпатії і можуть надати хорошу допомогу. Але це також джерело втоми, можливість ретравматичного стресу.

Щоб розібратися з різними ситуаціями, потрібна підтримка колег і підвищення рівня знань в сфері самозахисту.

Програма передбачає практичну роботу в групі, в малих групах і парах, індивідуальні консультації, що перетинаються викладом теоретичного матеріалу.

Ми будемо інтегровано використовувати практики глибинної екології, психології процесу, арттерапії, бодітерапіі, Майндфулнес і ін.

ЗАХОДИ, ЩО ЗАПЛАНОВАНІ У ПРОЄКТІ:

  • 24- годинний тренінг «Все, що потрібно знати хелперу, щоб бути в ресурсі» для 28 учасників, що буде проведений 27, 28, 30 травня та 1 червня;
  • 12 годин супервізії для розбору кейсів учасників;
  • 28 годин коучингу для створення особистого плану використання матеріалу.

Участь у проєкті безкоштовна. Усі зустрічі заплановані до проведення онлайн у платформі Zoom.

ХТО МОЖЕ СТАТИ УЧАСНИКОМ ПРОЄКТУ:

Представники допомагаючи професій з різних груп місцевих громад з невеликих міст та місцевостей, що працюють з жінками, які перенесли насильство:

  • неурядовий сектор – активісти, лідери та волонтери, громадські працівники, правозахисники, помічники;
  • державні структури – соціальні працівники, лікарі, психологи, педагоги, юристи, журналісти, які часто виявляються в ролі помічників.

Зареєструватись до участі можна тут: bit.ly/3t0G8OH

Анкети приймаємо до 20 травня. Про відбір буде оголошено 25 травня електронною поштою.

Контакти

Коментарі

Валентина Перерва   1078 днів тому   #  

Добрий день.
Я Валентина Перерва, коуч АСС ICF із досвідом роботи 3 роки та 350+ годин індивідуального та командного коучингу. Хотіла б співпрацювати із об'єднанням "Гурт" як коуч. Як це можна зробити.
Буду вдячна за відповідь.
Із повагою, Валентина Перерва

  •   Пiдписатися на новi
Трохименко Юрій   1078 днів тому   #  

Доброго дня! Ви залишили коментар до статті. Щоб ваше повідомлення побачили у редакції ресурсу Гурт, напишіть їм на електронну адресу.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.