bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Інтеграція молоді в сучасний соціум
13.08.2020

З 17.08.2020 у м. Вінниця починає функціонувати проєкт по підготовці молоді до вступу у доросле життя, який не тільки дасть хороші навички та звички для подальшого життя, а й змусить молоде покоління переосмислити свій спосіб життя та, можливо, відкрити нові горизонти для розвитку і самовдосконалення.

Метою проєкту є підготовка молоді до проблем дорослого життя та навчання ефективним засобам їх вирішення. Дані заходи розраховані на учнів 9-11 класів.

«Повинно було б бути два види виховання. Одне б навчало, як заробляти на життя, друге — як жити», — зазначає  І. Труслов. Ми погоджуємося з думкою автора, бо виховання  молоді  старими методами  сьогодні  є  неефективним.

Можемо  констатувати  такі  негативні  тенденції,  як  недостатня підготовка  підлітків  до майбутнього  життя,  зниження  авторитету  батьків  серед дітей  підліткового  віку  та  збільшення  ролі  неорганізованого спонтанного дозвілля  дітей.  Що  у  свою  чергу  призводить  до  таких проблем як  підліткова злочинність,  адиктивна поведінка,  раннє  статеве життя  підлітків, відсутність  стійких  соціальних  інтересів,  низький  рівень  розвитку  навчальної  мотивації, становлення цінностей і смислів особистості та  духовної  сфери  особистості,  знецінення  сімейних  цінностей, людського здоров’я та життя.

Тому  нині  особливого  значення  набуває  неформальна  освіта,  що  передбачає здійснення заходів, спрямованих на набуття молодими людьми знань, навичок та інших компетентностей поза системою освіти. Таким чином, однією з проблем, які вирішує наш проект  є  організація  змістовного  дозвілля підлітків  через   їх залучення  до інтерактивного,  групового навчання  та  спілкування поза  своїми  навчальними закладами  шляхом  участі у  розвивальних тренінгових  заняттях  та проведенні   масових молодіжних  соціальних  заходах, проектів.

Тренінги є безкоштовними і потребують від учасників лише активної участі та гарного настрою.

Проєкт створено учнями Вінницького технічного ліцею за підтримки Вінницької міської ради, Департаменту освіти Вінницької міської ради та компанії LORASHEN.

Тренінги відбудуться на базі Вінницького обласного молодіжного центру “Квадрат” за адресою: м. Вінниця, вул. Театральна, буд. 15.

Заняття проходять з 13:00 до 17:00, весь час тренінгу є обов’язковими для відвідування. Участь у програмі є безкоштовною для 20 відібраних учасників. Організатори не відшкодовують вартість проїзду. Запрошуються учні 9-11 класів закладів загальної середньої освіти Вінницької ОТГ.

Усі учасники отримують по закінченні тренінгу сертифікат.

Для участі у програмі необхідно заповнити гугл-форму за посиланням до 31 серпня 2020 року:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfDLX1ZKLbBet4UT-m2Zy78Y6WuxiEaIY0klp6e7PG—AmaAg/viewform?usp=sf_link.

Контакти

Коментарі

Вадим Щорс   1347 днів тому   #  

Активна силка реєстрації :
https://forms.gle/4GWguZTwvF4A91g97

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.