bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Тренінги для тренерок з театру для адвокації прав жінок
22.10.2018

ГО «Театр для діалогу» запрошує громадських діячок на тренінги по роботі з театром для адвокації прав жінок. Дедлайн - 28 жовтня 2018 р.

Участь у тренінгах безкоштовна. Для участі потрібно заповнити реєстраційну анкету до 28 жовтня(включно): https://goo.gl/82Xwu9


Протягом кількох років ГО “Театр для діалогу” використовує театральні інструменти в роботі зі спільнотами (форум-театр, веселка бажань, законодавчий театр) і методики емансипативної освіти для дорослих для побудови солідарності між жінками та адвокації їх прав у громадах та на національному рівні. Ми хочемо ділитись та примножувати цей досвід, тому запрошуємо зацікавлених активісток на тренінги для фасилітаторок. В листопаді ми проведемо два тренінги різного рівня інтенсивності. Обирайте для себе той, який більше вам підходить, або реєструйтеся на обидва!  


Як працювати з темою захисту прав жінок через театр” (10-13 листопада) 

На тренінгу ви зможете практично зрозуміти основні методики роботи Театру Пригноблених (форум-театр, веселка бажань, театр образів), отримати методичну практичну базу для роботи з театральними практиками – побудова логістики й структури майстерні, робота з груповою динамікою в процесі фасилітації, переплетення особистих історій і законодавчих приписів. На тренінгу також йтиметься про ґендерно чутливу фасилітацію: введення в тему ґендерної рівності; робота з Конвенцією про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок (CEDAW) та інтеграція її елементів у театральні вистави на основі реального життєвого досвіду жінок. 

Цей тренінг буде цікавий тим, хто вже має попередній тренерський досвід, і хоче поглибити свої знання роботи з театром зі спільнотами та емансипативною педагогікою, а також тим, хто працює у сфері правозахисту та/або ґендерної рівності та шукає креативні методи роботи з темою. Попередній досвід участі в форматах форум-театру є бажаним, але необов’язковим. Ми будемо раді бачити на тренінгу жінок, небінарних людей, трансгендерних людей, людей з інвалідністю, лесбійок, людей різного віку, етнічного походження, політичних поглядів. Ми також готові забезпечити можливість перебування на тренінгу мамам з дітьми. 



***
Тренінг “Низова просвіта і адвокація прав жінок через театр
Робота з методикою законодавчого театру» (14-18 листопада)


У фокусі цього тренінгу – аналіз методик законодавчого театру й адвокації в роботі з темами захисту прав жінок. Програма також включає знайомство з основами форум-театру, групової динаміки, побудови та організації тренінгу, але під час цього 5-денного заходу ми більше уваги приділимо роботі з театром, як інструментом низового діалогу з владою і громадою для адвокації конкретних потреб. 

Також поговоримо про такі теми: введення в тему ґендерної рівності; підходи до ґендерно-чутливої фасилітації; розуміння процесів (етапів) адвокації; законодавчий театр як спосіб низового формування політик; ознайомлення з процедурами прийняття рішень на національному, обласному та локальному рівнях; визначення цільових груп для адвокації (відповідно до обраної теми) та формування цільової аудиторії; знайомство з законодавчою базою документів та інтеграція їх в театр (виставу); формування рекомендацій до органів влади різних рівнів. 

На цю майстерню запрошуємо фасилітаторів із попереднім тренерсьским досвідом та, особливо, досвідом роботи в форматі форум-театру, а також тих, хто працює у сфері неформальної освіти про права людини, правозахисті, займається адвокацією та/або побудовою активістських спільнот для відстоювання прав певних груп (в першу чергу прав жінок, але необов’язково). 

Участь у тренінгах безкоштовна. Для участі потрібно заповнити реєстраційну анкету до 28 жовтня(включно): https://goo.gl/82Xwu9
Про участь у тренінгу відібраних учасниць (-ків) повідомлять окремим листом не пізніше 29-го жовтня.

Проживання й харчування забезпечується організаторами майстерні. Внеском з боку учасників (та підтвердженням свого наміру участі) вважатимемо можливість самостійно оплатити собі проїзд. Тренінги відбудуться в “Хаті-Майстерні” в селі Бабин Івано-Франківської області.

Тренінги реалізуються ГО “Театр для діалогу” в рамках проектів ООН Жінки CEDAW в Дії та проекту “Гендерна рівність у центрі реформ, миру та безпеки” за підтримки Урядів Швеції та Канади. ООН Жінки є структурою Організації Об’єднаних Націй, яка зосереджує свої зусилля на досягненні ґендерної рівності та розширенні прав та можливостей жінок. 

Театр Для Діалогу працює з жінками по всій Україні вже три роки, за цей час нам вдалося представити досвід українських жінок, які відчули на собі збройний конфлікт, не тільки народним депутаткам та Міністрові з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, але також виконавчій директорці глобального офісу ООН Жінки Фумзіле Мламбо-Нгкуці під час її унікального візиту до України. 
Більше про заходи та діяльність організації ви знайдете на сайті - http://tdd.org.ua/ та сторінці у Facebook.    

Контакти

Коментарі

Олійник Єлизавета   2000 днів тому   #  

зміни щодо компенсації проїзних квитків!
Проїзд, проживання й харчування забезпечується організаторами тренінгів. Результати відбору будуть відомі впродовж 30 жовтня. Просимо відповідально ставитися до участі в тренінгах. Відібраних учасниць (-ків) тренінгів просимо надіслати організаторам перед початком події свої проїзні квитки на підтвердження участі в тренінгах.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.