bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відкрито набір на тренінг для тренерів МРІ «Академія лідерів громад»
09.02.2017

Міжнародний республіканський інститут в Україні (МРІ) запрошує лідерів громадських організацій та активних громадян з міст Дніпро, Хмельницький, Маріуполь і Миколаїв до співпраці з метою організації та проведення програмних заходів за участі громадян у кожному з цих міст впродовж 2017 року. Дедлайн - 19 лютого 2017 р.

Базове навчання відібраних активістів громадянського суспільства спрямоване на підготовку відповідальних місцевих лідерів, які в подальшому надаватимуть допомогу МРІ у проведенні «Академії громадянина».  У рамках «Академії громадянина» відбудеться чотири сесії навчальних семінарів за участі 20 мешканців кожного з цих міст з питань розвитку демократії, належного врядування та громадянської активності.

Залучаючи активістів місцевого громадянського суспільства до співпраці в питанні надання допомоги в рамках «Академії громадянина», МРІ ставить перед собою завдання щодо посилення місцевих громадських організацій шляхом надання їм знань, матеріалів та ресурсів з тим, щоб можна було і в майбутньому проводити такі навчальні програми для членів громад.

У ході базової підготовки місцевих лідерів будуть визначені очікування для їх партнерства з МРІ, що включатиме загальний огляд організації та планування в рамках програми «Академія громадянина». Місцеві лідери допомагатимуть МРІ в розробці навчального плану для проведення відповідної «Академії громадянина», пам’ятаючи, що програма підготовки громадян має враховувати конкретні питання, що представляють інтерес і потреби міста. Місцеві активісти сприятимуть поширенню інформації про «Академію громадянина» в своєму місті та надаватимуть допомогу в пошуку кандидатів, а також допоможуть відібрати 20 громадян до участі в Академії. Навчання на початковому етапі передбачає практичні завдання для учасників щодо технік та методики проведення тренінгів, підготовки презентацій та публічних виступів; обмін досвідом між активістами з чотирьох міст України; численні зустрічі з лідерами думок, політиками та державними службовцями. Крім того, лідери громадянського суспільства вчитимуться, як забезпечити широку участь різноманітних і марґіналізованих груп людей, а також враховувати принципи МРІ щодо організації програми «Академія громадянина».

Ті місцеві лідери громадянського суспільства, які завершать початкову підготовку і які успішно співпрацюватимуть з МРІ в рамках програми «Академія громадянина» в своєму місті, будуть рекомендовані до участі у програмах стажування за кордоном під егідою МРІ і можуть бути обрані в якості постійних тренерів програм МРІ в майбутньому.

Всі зацікавлені кандидати зобов’язані відвідати навчальні заняття в Києві, а також завершити співпрацю з МРІ шляхом надання допомоги в організації та проведенні чотирьох сесій «Академії громадянина» в своєму місті в 2017 році.

Навчальні семінари для майбутніх лідерів місцевого громадянського суспільства будуть проходити у м. Київ:

  • І сесія - 3-5 березня 2017 р. (п’ятниця, субота, неділя);
  • ІІ сесія - 11-12 березня 2017 р. (субота, неділя).

До участі в конкурсі запрошуються активні громадські лідери з Дніпра, Миколаєва, Маріуполя та Хмельницького. Лише п’ять активістів з кожного міста будуть відібрані для участі в підготовці лідерів громадянського суспільства.

Усі витрати, пов’язані з навчанням, проживанням, харчуванням та проїздом на всіх етапах програми, оплачуються МРІ в Україні.

Для участі у конкурсі необхідно заповнити Aплікаційну форму за посиланням https://goo.gl/9KSMaV до 19 лютого 2017 року включно.

Про результати відбору учасників буде повідомлено до  24 лютого 2017 року. МРІ в Україні залишає за собою право не пояснювати причину відмови участі в програмі.

Міжнародний республіканський інститут (МРІ) є неприбутковою, неурядовою організацією, що працює над утвердженням свободи та демократії в усьому світі, допомагаючи політичним партіям діяти більш конкретно та відповідально, підтримуючи участь громадян у розробці державної політики, та сприяючи збільшенню ролі соціально марґіналізованих верств населення, включно з жінками та молоддю, у політичному процесі.

З 1994 року МРІ розпочав співпрацю з Україною для просування належного врядування, зміцнення державних і цивільних інститутів та об’єднання зусиль у країні на етапі перехідної демократії. Завдяки довготерміновій та сталій роботі в Україні, МРІ створив потужну мережу українських експертів, громадських організацій та зацікавлених сторін, з якими співпрацює з метою надання конкретної допомоги відповідно до місцевих умов та мінливого політичного середовища.

Контакти

  • Міжнародний республіканський інститут в Україні
  • [email protected]
  • +38 (044) 289 77 40

Коментарі

Олександр Малицький   2615 днів тому   #  

Чи є вікові обмеження для участі в проекті потенційних тренерів?
З повагою, гол. молодіжної екологічної організації "Зелений рух" (Миколаїв) Олександр Малицький, 093-5549446

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.