bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Безкоштовний курс зі зниження стресу на основі практик усвідомленості (Київ)
27.10.2016

Центр психічного здоров’я та травматерапії «Інтеграція» (м.Київ) запрошує представників громадських організацій та соцслужб, що надають допомогу учасникам, ветеранам АТО, та переселенцям на безкоштовний курс по зниженню стресу на основі практик усвідомленості (Mindfulness). 

Дане навчання буде проводитися в м. Києві кожної середи в 19.00 з 09 листопада по 14 грудня 2016 р..

Практики усвідомленості (Mindfulness) − це безоціночне, відсторонене, неупереджене, кожномоментне усвідомлення процесів, що протікають в психіці. Усвідомлюються і спостерігаються фізичні відчуття, процеси сприйняття, емоційні відповіді, думки, робота уяви і т.д. Всі ці феномени усвідомлюються без роздуми про них, без порівнянь, без оцінок. По суті усвідомленість - це форма природного спостереження за подіями внутрішнього світу, які зазвичай протікають несвідомо. 

Даний підхід на основі буддиських медитацій був розроблений на початку 1970-х років вченим Дж. Кабат-Зінном для пересічної сучасної людини, без акценту на будь-яких релігійних догматах.

Відомо, що фахівці, які допомагають іншим, дуже сильно схильні до впливу різних стресогенних факторів і вигорянню. Для підвищення рівня стійкості до стресу (Ressilence) необхідно задіяння різних ресурсів, в тому числі і внутрішніх.
Згідно зарубіжних досліджень практики усвідомленості вже довели свою ефективність в профілактиці емоційного вигоряння, підвищення стійкості до стресу та покращення якості життя.

Для використання даного підходу не потрібно спеціальних умов і вимог, деякі техніки можна використовувати в своєму повсякденному житті (вдома, на роботі, в транспорті 
і т.д.). 

Коротке відео про одну з практик усвідомленості (з субтитрами): https://goo.gl/RUW7hF

Для чого і кому міг би бути корисний даний курс?

  • Якщо Ви волонтер, соцпрацівник, який надає допомогу учасникам, ветеранам АТО або ВПО;
  • Якщо Ви хотіли б спробувати навчитися медитувати в світському ключі;
  • Якщо Ви відчуваєте повсякденний хронічний стрес (важка життєва ситуація, інформаційне перевантаження і т.п.);
  • Якщо ви хотіли б поліпшити навички концентрації, стати більш емоційно врівноваженим, поліпшити свою здатність справлятися з труднощами і стресами повсякденності.

Структура курсу:

Курс складається з щотижневих занять по 1,5−2 години. Також ми чекаємо, що Ви відведете до 20 хвилин щодня на тренування навичок вдома. Заняття проходять в групі до 12 осіб.

Ведучий курсу: Столярчук Олександр − психолог-консультант центру психічного здоров’я та травматерапії «Інтеграція», член Української асоціації когнітивно-поведінкової терапії.

Для участі в конкурсному відборі прохання заповнити анкету за наступним посиланням.

Контакти

  • Центр психічного здоров’я та травматерапії «Інтеграція»
  • [email protected]
  • https://goo.gl/fF5gx1
  • www.integration.kiev.ua

Коментарі

Леонід Підчибій   2731 день тому   #  

118. Низка чинників психологічної реабілітації комбатантів і учасників АТО
http://zemlj.blogspot.com/2016/10/118.html#more

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.