bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Семінари «Національні меншини та етно-політичні питання: Білорусь – Молдова – Україна»
11.05.2016

Європейський центр з питань меншин (м. Фленсбург, Німеччина) продовжує проведення циклу семінарів у рамках Програми Східного партнерства «Національні меншини та етно-політичні питання: Білорусь – Молдова – Україна» та оголошує набір учасників на другу частину лекцій  за Програмою 2016 року -  відкритим.

Друга частина Програми в Україні розпочнеться із основного семінару на тему «Національні меншини, включаючи уразливі групи: позитивні заходи, підтримка та захист» який пройде у м. Київ., 23-24 травня 2016 року та продовжиться у регіонах 27 травня у м. Чернівці та 30 травня у м. Львів, відповідно.

До участі у семінарах запрошуються представники державних органів та співробітники інших офіційних структур, які опікуються питаннями етнічної політики та забезпеченням прав людини, представники етно-культурних та правозахисних організацій громадянського суспільства, включаючи академічних експертів та журналістів.

Тематику семінарів присвячено питанням підтримки уразливих груп, включаючи питання рівності та державної підтримки.

Під час проведення семінару у м. Київ до обговорення плануються наступні теми:

  • «Політика позитивних дій та спеціальні заходи підтримки щодо етнічних меншин: як виглядає державна допомога вразливим групам у Європі»;
  • «Забезпечення рівності та державна підтримка ромського населення в Європейському Союзі та в сусідніх країнах: завдання і результати».

До участі у Програмі у якості лекторів, запрошено відомих європейських експертів у цій сфері, а саме:

Д-ра. Балаша Візі,  доцента Національного Університету Державної Служби, Інституту з питань меншин, Угорської академії наук, Будапешт, Угорщина, та пана Альберта Юліуса Ростаса з Центрального Європейского універсітету, Будапешт, Угорщина

Нагадуємо, що метою Програми є обговорення європейського досвіду захисту етнічних меншин та забезпечення рівності за етнічною ознакою, налагодження співпраці між органами державної влади, представниками громадянського суспільства та академічними колами в Білорусі, Молдові та Україні з метою обміну найбільш результативними практиками застосування національного антидискримінаційного законодавства і забезпечення участі національних меншин у громадському житті через консультативні механізми в конкретних умовах країн Східного партнерства, пошук найбільш оптимальних шляхів адаптації європейських стандартів до конкретних умов країн Східного партнерства.

Цикли семінарів підпорядковуються двом основним темам: «Рівність (у тому числі захист від дискримінації) за етнічною ознакою» та «Участь меншин у суспільному житті, включаючи взаємодію з державними органами в різних формах».

У ході семінарів планується обговорити можливості застосування різних механізмів, що забезпечують участь національних меншин в житті суспільства та їх конструктивну взаємодію з органами державної влади та місцевого самоврядування, а також отримані в трьох країнах результати. 

Для реєстрації на семінари необхідно пройти попередню реєстрацію за наступними посиланнями:

Київ реєстрація до  23-24 травня 2016 р.

Чернівц реєстрація  до 27 травня 2016 р.

Львів реєстрація до 30 травня 2016 р.

Попередня програма семінарів доступна за посиланням: http://www.ex.ua/513267634202

Контакти

Коментарі

Олена Барчук   2918 днів тому   #  

За посиланням http://www.ex.ua/783098828506 інформації немає

  •   Пiдписатися на новi
Нана Мекхаль   2918 днів тому   #  

Дякую за коментар, спробуйте, будь-ласка, за цим посиланням http://www.ex.ua/513267634202

  •   Пiдписатися на новi
Нана Мекхаль   2918 днів тому   #  

Дякую за коментар, спробуйте, будь-ласка, за цим посиланням http://www.ex.ua/513267634202

  •   Пiдписатися на новi
Нана Мекхаль   2918 днів тому   #  

Зверніть, будь- ласка увагу на нове посилання для реєстрації на семінар http://goo.gl/forms/AOYq1L2m88

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.