bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

ІІ Школа антитютюнового активіста
25.10.2012

Проект «Київ без тютюнового диму» запрошує Вас взяти участь у другій «Школі антитютюнового активіста», що відбудеться 24-25 листопада 2012 року неподалік Києва.

До участі запрошуються молоді люди із активною громадянською позицією і готові на практиці відстоювати право на життя в країні, вільній від тютюну.

Ця Школа підвищить рівень обізнаності учасників щодо проблеми тютюнокуріння, а також допоможе здобути практичні навики, що стануть корисними для подальшої громадської діяльності учасників. Плануються як теоретичні, так і практичні заняття.

Навчання включатиме такі теми:

  • основні тактики і стратегії контролю над тютюном
  • законодавство у сфері контролю над тютюном
  • міжнародний та український досвід боротьби з тютюнокурінням
  • практичні вправи з підготовки громадських акцій
  • захист прав некурця: написання скарг, інформаційних запитів, звернень
  • ефективне використання соціальних медіа в антитютюновій боротьбі
  • інші практичні способи впливу на владу

Школа проводиться у тісній співпраці із нашим постійним партнером, регіональним центром громадського представництва “Життя”.

Тренерами Школи виступлять представники громадських організацій, що борються за зменшення рівня тютюнокуріння в Україні – проекту «Київ без тютюнового диму», центру «Життя», Коаліції «За вільну від тютюнового диму Україну», провідні фахівці з адвокасі, юристи, журналісти, медіаексперти.

Учасниками «Школи антитютюнового активіста» стануть 20 молодих людей із Києва чи околиць, які не курять, із ґрунтовною мотивацією і готовністю після завершення навчання брати активну участь в заходах, присвячених боротьбі з тютюном.

Організатори Школи забезпечують учасникам проживання, трансфер від Києва до місця проведення і назад, навчальні матеріали. Участь у школі є безкоштовною. По завершенні Школи учасники отримають сертифікати.

Для участі у відборі учасників надішліть, будь ласка, до 16 листопада 2012 року включно заповнену анкету учасника (додається) електронною поштою на адресу [email protected]. Про отримання анкети Вас буде повідомлено. Можливе додаткове телефонне інтерв’ю. Охочих взяти участь у навчанні просимо надсилати анкети якнайшвидше, оскільки відбір буде відбуватись в міру надходження анкет. 

Школа відбудеться 24-25 листопада 2012 року. Про точне місце та час проведення буде повідомлено відібраних учасників.

«Київ без тютюнового диму» - проект громадської організації «Інститут Медіа Права», що бореться за зменшення поширеності тютюнокуріння в Україні і виступає за повне звільнення громадських місць, зокрема, закладів харчування, від тютюнового диму. Проект є учасником Коаліції «За вільну від тютюнового диму Україну».

Серед ініціатив, втілених у життя «Києвом без тютюнового диму» у 2010-2012 рр, -  моніторинг 100 кафе, барів і ресторанів Києва щодо стану виконання чинного антитютюнового законодавства; моніторинг якості повітря у 40 кафе, барах і ресторанах Києва; моніторинг 20 нічних клубів Києва щодо стану виконання антитютюнового законодавства;  моніторинг  торгових точок Києва щодо заборони реклами сигарет; створення онлайн-карти і мобільного додатку кафе некурящих кафе і ресторанів Києва та України; моніторинг стадіонів напередодні Євро-2012; участь у розробці законопроектів №5164 про повну заборону реклами тютюну і №9474 про повну заборону куріння у громадських місцях та ін. Важливим результатом спільної з Коаліцією роботи стали два прийняті закони про повну заборону реклами тютюну і заборону куріння у ресторанах. 

Контакти

Коментарі

Анна Чайковська   4190 днів тому   #  

А чому тільки молоді? Що за дискримінація?! Може я також хочу. Далі буде...

  •   Пiдписатися на новi
Олена Дуб   4190 днів тому   #  

а також мешканці Києва чи околиць)

  •   Пiдписатися на новi
Андрій Книжний   4178 днів тому   #  

а ви не переймайтеся умовами й подавайте анкети, побачимося на школі ;)

  •   Пiдписатися на новi
Олена Дуб   4178 днів тому   #  

Андрію, тож надсилайте і Ви анкету)

  •   Пiдписатися на новi
Анна Чайковська   4178 днів тому   #  

Андрію, просто я мешкаю поруч з університетом територія якого оголошена зоною вільною від паління. Тепер всі студенти курять і викидають окурки в нас під вікнами. Нагліші взимку заходять до під'їзду. (Домофон є). От і потрібно навчитись що з тим робити. Оголошення "Зона вільна від студентів" не допомагає. :)

  •   Пiдписатися на новi
Анна Чайковська   4178 днів тому   #  

Пане Андрію, дякую за підтримку. Читаю анкету: "Про остаточні результати відбору організатори повідомлять кандидатам найпізніше 22 березня 2012 року. ". Березень 2012 вже минув. Це помилка чи жарт?

  •   Пiдписатися на новi
Андрій Книжний   4172 дні тому   #  

Пані Анно, скоріше жарт оба очєп’ятка й напевно мається на увазі 22-е листопада =)

У нас вожаті й діти в таборі палять як паровози, отож і з цим треба боротися ефективно. Сподіваюся організатори підкажуть методи.

  •   Пiдписатися на новi
Олена Дуб   4172 дні тому   #  

очепятка, друзі, очепятка)))
ПЕРЕПРОШУЮ ДИКО!))

повідомлено буде якомога швидше відібраних учасників)

і дуже дякую, що звернули увагу!!

  •   Пiдписатися на новi
Андрій Книжний   4172 дні тому   #  

Пані, Олено, надіслав вже. Чекаю на позитивну відповідь!)

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.