bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Навчальна програма “Розвиток потенціалу бізнес асоціацій в Україні”
13.09.2012

Центр міжнародного приватного підприємництва (CIPE) зміцнює демократію в усьому світі через розвиток приватного підприємництва та ринкові реформи. CIPE - один з чотирьох головних інститутів Національного фонду розвитку демократії (США) і некомерційний філіал Торгової палати США. Більше 25 років CIPE працює з лідерами ділового співтовариства, політиками і журналістами, створюючи інститути громадянського суспільства, життєво необхідні для існування демократичного суспільства.

Основні напрямки діяльності CIPE - це боротьба з корупцією, підтримка підприємницьких об’єднань, представництво і захист інтересів членів бізнес асоціацій, покращення стандартів корпоративного управління та демократичного управління, надання права доступу до інформації, протидія тіньовому сектору, та програми для жінок і молоді.

Нова програма із акцентом на представництво інтересів малого та середнього бізнесу та коаліційні ініціативи, націлена на розвиток потенціалу та інституційне посилення українських бізнес асоціацій, які підвищать свій вплив на просування економічних та демократичних реформ в країні.

Активний навчальний план базується на авторитетній програмі, розробленій Торговою палатою США, та використовується вже майже століття. У кінцевому рахунку, отримавши нові навички і знання, слухачі:

  • Краще представляють інтереси своїх членів в процесі економічних і демократичних реформ;
  • Більш ефективно управляють своєю організацією за рахунок використання сучасного бюджетування та стратегій планування;
  • Активізують членів за допомогою надання їм спільної мети, підкріпленої динамічним керівництвом та комунікативними навичками;
  • Краще розуміють питання української правового середовища для некомерційних організацій, створення і збереження членства та запуску кампаній з адвокасі;
  • Розбивають юридичні перепони та бюрократичні бар’єри, що заважають членам організації за допомогою кампаній з адвокаті;
  • Поєднують зусилля з іншими організаціями для формування потужних регіональних та національних коаліцій.

Компоненти програми:

  • Для групи з 30 відібраних учасників буде проведено три навчальні модулі по 4 робочі дні кожен (понеділок-четвер) з інтервалом в 2 місяці. Перший модуль заплановано провести у грудні 2012р. Другий та третій модулі відбудуться відповідно в лютому та квітні 2013р. Сертифікати про закінчення програми видаються учаснику тільки за умов участі у всіх трьох модулях та виконання обов’язкових проектів та завдань.
  • Учасники залишаються пов’язаними один з одним і з CIPE, утворюючи віртуальну мережу он-лайн підтримки та підвищення кваліфікації.

 Критерії відбору учасників:

  1. Висока мотивація лідера та організації - апліканта працювати в напрямку просування  та захисту інтересів малого та середнього бізнесу в Україні;
  2. Потенціал організації до активної участі в коаліційних ініціативах: участь в бізнес-коаліції, досвід довготривалих партнерських спільних ініціатив та досягнень в діалозі із владою в інтересах розвитку підприємництва, розуміння перспектив спільних зусиль підприємницьких об’єднань.
  3. Продемонстрований потенціал  до подальшого розвитку організації: лідерська позиція, слідування принципам самоврядування, фінансова та політична незалежність, активне проведення кампаній по захисту та просуванню інтересів членів (адвокасі), професійний менеджмент.
  4. Намір учасників працювати разом, щоб виробити спільну відповідь на пропоновані реформи за допомогою спільних компаній адвокасі.
  5. Згода та готовність апліката на проведення 12 робочих днів в спільній активній роботі на модулях програми (пропуск занять та заміна учасників на програмі навіть представниками однієї організації не допускається).
  6. Виконання під час навчання обов’язкових проектних завдань.
  7. Здатність впровадити та застосувати отримані на програмі навички та знання для вдосконалення бізнес процесів організації, підвищення її інституційної спроможності, ініціювання та реалізації коаліційних ініціатив.

Для участі в програмі можуть подаватись особи, які займають керівні посади в своїй громадській організації та мають вплив на формування стратегічних напрямків розвитку організації.

На конкурс необхідно подати наступні документи:

  • Заповнена анкета претендента (додається).
  • Рекомендаційний лис;
    • від організації - апліканта на претендента програми, якщо він або вона не є першою особою організації (виконавчий директор, керівник регіонального осередку, керівник напрямку тощо);
    • від партнерської організації на претендента програми, якщо він або вона є першою особою організації (президент, голова правління);
  • Резюме/міні-біо претендента (не більш як на сторінку);
  • Електронне фото.

Вартість навчання відібраних за конкурсом учасників в трьох модулях програми повністю покривається організаторами - Представництвом CIPE в Україні та партнерськими донорськими організаціями.

Для учасників фінансуються наступні витрати: матеріали, проживання, харчування. Транспортні витрати учасників програма не покриває.

Додатково, 4 організації, що відповідатимуть встановленим критеріям конкурсу, але через обмеження фінансованих організаторами 30 місць, не увійдуть в групу, зможуть отримати Ваучер (грант) для покриття вартості участі в програмі через систему ваучерів, яку адмініструє ІСАР «Єднання» в рамках програми з підтримки організаційної спроможності ОГС, що впроваджується у межах проекту “Об’єднуємося заради реформ”.

Організації, що бажають пройти навчання, повністю відповідають кваліфікаційним вимогам та можуть самостійно компенсувати прямі витрати організаторів в розмірі 16800 грн. (за одного учасника в трьох модулях) можуть бути включені в групу поза конкурсом.

Документи для конкурсного відбору необхідно надіслати докінця робочого дня 24 вересня 2012 року на адресу СІРЕ-Україна: [email protected] із темою листа «Анкета (назва Вашої організації)».

Контакти

  • Наталія Баландіна
  • Центр міжнародного приватного підприємництва
  • [email protected]

Коментарі

Василь Остапчук   4227 днів тому   #  

Що за таємнича організація СІРЕ-Україна що даже свого сайту не має?

  •   Пiдписатися на новi
Дмитро Найдін   4227 днів тому   #  

Що за таємничий коментатор, що навіть профіля не має?

  •   Пiдписатися на новi
Люба Мочарська   4226 днів тому   #  

Для тих, хто не знайшов сайту:
http://www.cipe-eurasia.org/pages/ukraine.htm

успіхів!

  •   Пiдписатися на новi
Василь Остапчук   4226 днів тому   #  

Люба, на часі створення спілки підприємців.
Як можна почати взаїмовігідно співпрацювати?

  •   Пiдписатися на новi
Люба Мочарська   4223 дні тому   #  

До співпраці ми завжди відкриті. Питання тільки з ким? Тому пропоную спочатку познайомитися. Я представляю організацію ППВ Мережі Знань, http://ppv.net.ua/.
А яку організацію представляєте Ви?
Дякую за відповідь

  •   Пiдписатися на новi
Василь Остапчук   4223 дні тому   #  

Сайт подивився і мені кажеться що може бути співпраця. Тому що я співпрацюю з декількома винахідниками і маю декілька венчурних проектів.
До створення дієвої громадської організації підходжу.
Координую і стараюсь розвити на всю Україну діючий кластер "Інтелект економіки".
Більше про мою діяльність на моєму особистому сайті :
http://of-partner.at.ua/
Там є ссилки на сайти проектів які складають кластер "Інтелект економіки" а також сайт "Громадського Електронного Уряду.
На сайті описано алгоритм становлення "Інтелект економіки".

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.