bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Освітня програма «Форми участі громадян у процесах прийняття рішень»
10.08.2012

Східноєвропейський демократичний центр (м. Варшава, Польща) та Молодіжна організація «Нова генерація» (м. Херсон) запрошують до участі у освітній програмі «Форми участі громадян у процесах прийняття рішень». Навчання передбачено для діячів/ок місцевих громадських організацій з Вінницької, Одеської, Миколаївської, Херсонської областей та з АР Крим, які хочуть вести діяльність на користь своєї громади та поглибити свої знання з різних форм місцевої демократії.

В рамках освітньої програми учасники та учасниці ознайомляться з нормативно-правовою базою участі громадян у процесах формування політики, основними формами, інструментами та методами місцевої демократії (наприклад, громадські слухання, громадська експертиза, публічні консультації тощо). Зможуть на практиці використати набуті знання та взяти участь у формуванні політики у своїй громаді.

Метою освітньої програми є надання представникам/цям місцевих громадських організацій теоретичні знання та практичні навички, які дозволять їм ефективно брати участь у процесах прийняття рішень та формуванні політики на місцевому рівні.

Освітня програма складається з 4 основних частин:

  1. Перша освітня сесія (вересень 2012 р.)
  2. Робота над індивідуальним завданням (жовтень 2012 р.)
  3. Друга освітня сесія (листопад 2012 р.)
  4. Участь у конкурсі мікрогрантів (оголошення конкурсу: грудень 2012р., реалізація проектів січень-березень 2013 р.).

Учасники працюватимуть у 2 групах. Перша навчальна сесія відбудеться: з 27 до 28-го вересня 2012 року – для 1 групи учасників; з 29 до 30-го вересня 2012 року – для 2 групи учасників.

Після першої навчальної сесії учасники та учасниці будуть працювати над практичним індивідуальними завданням. На другій навчальній сесії (листопад 2012 р.) окрім поглиблення тематики участі громадян у процесах прийняття рішень, окремі тематичні блоки будуть присвячені роботі над практичним завданням. Набуті навички учасники та учасниці зможуть використати під час підготовки проектної заявки на участь у конкурсі мікрогрантів, який буде оголошений у грудні 2012.

Умовою прийняття на курс є зобов’язання взяти участь у повному обсязі. Організатори забезпечують учасникам та учасницям відшкодування коштів за проїзд, проживання та харчування, забезпечують навчальними матеріалами.

Бажаючих взяти участь у тренінгу просимо заповнити анкету і відіслати її на адресу: [email protected] до 9 вересня 2012.

Пріоритет надаватиметься учасникам з сільських населених пунктів і районних центрів.

Більше інформації можна отримати від Наталі Кертичак, координатора проекту в Польщі: [email protected], та від Наталі Чермошенцевої, координатора проекту в Україні: [email protected], тел. (0552) 42 03 22.

Освітня програма проводиться в рамках проекту «Школа локальної активності у Південній Україні», реалізованого Східноєвропейським демократичним центром у співпраці з Молодіжною організацією «Нова генерація». Проект фінансується з коштів програму Підтримка демократії в рамках програми польського співробітництва для розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща у 2012 році а також з коштів Національного Фонду в підтримку демократії (США).

Контакти

Коментарі

Наталя Чермошенцева   4265 днів тому   #  

Шановні колеги, набір до другої групи продовжено до 17 вересня!
з повагою,
Чермошенцева Наталя

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.