bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Тренінг для журналістів на тему висвітлення діяльності національних меншин та біженців
27.06.2012

Міжнародна громадська організація «Інтерньюз-Україна» запрошує журналістів з усіх областей України взяти участь у тренінгу «Національні меншини та біженці в українських медіа – подолання стереотипів та посилення толерантності», який відбудеться в Києві 13-14 липня та 20-21 липня 2012 року.

На цьому тренінгу Ви зможете дізнатися про:

  • Становище національних меншин та біженців в Україні, ситуацію з дотриманням їхніх прав;
  • Толерантність і ксенофобію, їхні прояви в Україні;
  • Рівень толерантності до «чужинців» в українських медіа;
  • Стереотипи щодо національних та етнічних меншин в суспільстві й медіа;
  • Як уникнути так званої «мови ворожнечі» (“hate speech”) в журналістських матеріалах.

Вас чекає насичена програма від досвідчених тренерів. 50 % тренінгу складатимуть практичні завдання, мозкові штурми, дискусії та цікаві приклади, завдяки яким Ви зможете знайти відповіді на запитання

  • Які є поширені помилки журналістів та типові «страшилки» при висвітленні інших національностей в медіа та як їх уникнути при підготовці матеріалу?  
  • Де шукати та як використовувати об’єктивні дані про національні та етнічні меншини й біженців (правозахисні організації, Інтернет-ресурси тощо)?
  • Як журналістика може ефективно протистояти ксенофобії та сприяти збільшенню толерантності?
  • Як журналісту не стати іграшкою в руках політиків-маніпуляторів?

Детальніше про тренерів:

Максим Буткевич – правозахисник, співкоординатор Проекту «Без кордонів» ГО «Центр Соціальна Дія», що моніторить ситуацію з правами людини у Центральній Азії та інших регіонах, право на притулок та права біженців в Україні, протидію ксенофобії та расизму. Член Громадської Ради при МВС (2008-2010), член Національного комітету «Amnesty International-Ukraine» (2007-2008). Учасник/тренер Національної освітньої програми «Розуміємо права людини».

Ірина Федорович – правозахисник, координатор проектів Проекту «Без кордонів» ГО «Центр Соціальна Дія». У 2005-2008 роках – прес-секретар «Amnesty International –Ukraine».

В’ячеслав Лихачов – політолог, викладач, спеціаліст з націонал-радикалізму, ксенофобії, міжнаціональних стосунків. Автор понад 60 наукових праць та 300 статтей в українській пресі.

Місце проведення: офіс МГО «Інтерньюз-Україна», вул. Ризька 15, м. Київ

Час проведення: з 10.00 до 18.00 протягом 2 днів

Умови участі: До участі у тренінгу запрошуються журналісти або редактори загальногонаціонального або регіонального видання. Бажано мати досвід у висвітленні тем, що стосуються теми тренінгів (національні меншини, біженці, ксенофобія, толерантність, расизм), або інтерес до цієї тематики.

Для участі у тренінгу необхідно до 18:00 5 липня надіслати ОНЛАЙН-ЗАЯВКУ, яку також можна заповнити на сайті www.internews.ua, або зареєструватися за телефоном (044) 458-44-40, 501-92-03, моб. тел. 063-433-90-44 (Вікторія Козир). В анкеті просимо вказати одну з двох запропонованих дат тренінгу, яка Вам найбільше підходить.

Підтвердження участі відібрані учасники отримають 6 липня. Організатор залишає за собою право не пояснювати і не оголошувати причини відмови в участі.

Участь у тренінгах є безкоштовною. Учасникам забезпечують: - відшкодування дорожніх витрати за наявності оригіналів квитків; - харчування (кава-паузи та обід); - проживання в двомісних номерах готелю.

Тренінги відбуваються в рамках проекту «Сприяння суспільної толерантності до національних меншин та біженців в Україні через збільшення масштабу та якості їх висвітлення в українських медіа» за підтримки Фонду розвитку українських ЗМІ Посольства США в Україні.

Контакти

Коментарі

Анна Чайковська   4308 днів тому   #  

О! це тренінг для мене. Я представляю найбільшу нацменшину в Україні - українців. :)

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.