bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Greencubator розпочинає серію тренінгів “Відновлювана енергетика власноруч”
24.02.2012

Ви вже наслухались балачок про те, що відновлювана енергетика – це занадто дорого, вкупі з обіцянками чиновників космічно підвищити їхню частку в енергобалансі України? Ми ж орієнтуємося на факти: відновлювані джерела були задовго до атомної енергетики, ДніпроГЕСу і ТЕЦ. Тому команда Greencubator-а започатковує тренінгову програму, що покликана дати можливість людям скористатися найстарішими на планеті джерелами енергії (сонцем, біомасою, в перспективі вітром), виготовивши обладнання для цього власноруч.

Ми запрошуємо на тренінги “Відновлювана енергетика власноруч” всіх тих, хто вміє працювати руками і не хоче чекати “магічної технології, яка може все – і недорого”, а готовий будувати енергетичне майбутнє власноруч. Для цього Greencubator зібрав команду трененрів, які ділитимуться своїми зннями і досвідом створення енергетичних рішень своїми руками, в першу чергу про:

  • виготовлення простих геліоколекторів з доступних матеріалів
  • вирощування енергетичних культур
  • отримання біогазу з відходів тваринництва
  • проектування та виготовлення двигунів Стірлінга

Проект “Відновлювана енергетика власноруч” має на меті дати якомога ширшому колу бажаючих практичні, застосовні знання з використання відновлюваних джерел енергії. Адже саме відсутність цих знань і нав’язані стереотипи є однією із основних перешкод для активного використання відновлюваних джерел енергії в українських господарствах.

Ідея проекту проста - є чимало технологій відновлюваної енергетики, які можна використовувати вже зараз і які може зробити той, хто дружить із дреллю, болгаркою та іншими інструментами. Ми не стверджуємо, що це зробити дуже легко, проте - цілком можливо.

Часто звучать думки про те, що потрібно бути дуже багатим, щоб дозволити собі використання відновлюваної енергетики. Ми переконані в протилежному: застосування в господарстві відновлюваних джерел дозволить стати заможними багатьом господарствам. Та й промислові виробники рішень для відновлюваної енергетики теж виграють від цього циклу тренінгів: адже, зрештою, він сприятиме росту ринку, усуненню стереотипів і популяризації “зелених” енергетичних рішень в господарствах.

Наші тренінги будуть максимально практичними і застосовними: після навчання їх учасники зможуть власноруч зробити біогазову установку, геліоколектор, вирощувати такі енергетичні культури як міскантус чи енергетична верба та чимало іншого. І ми сподіваємося, що вони також навчать цьому сусідів та знайомих, щоб забезпечити такий рівень практичності, наші тренери навчатимуть тільки тим технологіям, які вони самі успішно запустили і експлуатують.

Інформацію про програму і технології тренінгів “Відновлювана енергетика власноруч” можна переглянути тут.

Групи на тренінги серії формуються за принципом відкритої дати. Ми не оголошуємо дати заздалегідь, а обираємо її спільно з учасниками як тільки набирається група (10-15 учасників) на той чи інший тренінг. Зареєструватись на тренінги можна заповнивши цю форму.

Робити цю справу нам допомагають хороші друзі і партнери:  Центр прикладної екології.юСпільнота еко-будівників “Толока” * Національний Екологічний Центр України (НЕЦУ) * WWF

Контакти:

Зінченко Андрій, керівник освітніх проектів Української мережі енергетичних іновацій Greencubator, [email protected] +380 67 744 15 80

Контакти

Коментарі

Ольга Рега   4438 днів тому   #  

де саме будуть проходити тренінги??

  •   Пiдписатися на новi
Зінченко Андрій   4435 днів тому   #  

Ольго, тренінги будуть проходити частково у Києві, частково - у інших містах, або навіть селищах міського типу. Наприклад, в Києві ми не можемо продемонструвати плантацію енергетичної верби, або поле міскатусу - для цього потрібно їхати туди де вони ростуть.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.