bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відбудеться засідання клубу “Четвертий Понеділок Фандрайзингу”
24.11.2011

28 листопада 2011 у Києві відбудеться засідання клубу "Четвертий Понеділок Фандрайзингу" для всіх, хто прагне змін у залученні коштів. Захід проводять Інститут професійного фандрайзингу та Центр філантропії за підтримки Програми “Об’єднуємося заради реформ” (UNITER) в Україні.

Клуб «4П Фандрайзингу» є добровільним та безкоштовним майданчиком зустрічей зацікавлених представників громадськості для обміну досвідом у залученні ресурсів та посилення спроможності третього сектору.

Мета клубу: поліпшення знань, вмінь та навичок системного фандрайзингу як процесу суспільно корисної діяльності.

Тема засідання: Корпоративна соціальна відповідальність.

Експерт клубу: Сергій Летенко, перший заступник Голови Правління ВБФ «Дитячий світ».

Учасники клубу: представники НУО та всі зацікавлені.

Участь у засіданні Клубу – безкоштовна.

Дата проведення: 28 листопада 2011 року з 16.00 до 19.00 в місті Києві (центральна частина)

Реєстрація відкрита за принципом “first come – first served”.

Для реєстрації вкажіть: Ваше ім’я, прізвище_ Організація __ ЧП запитання до експерта клубу__ Ваш контакт __

Зазначену вище інформацію, будь ласка, надішліть електронним листом або доданим файлом на адресу [email protected].

Точну адресу зустрічі буде надіслано із листом про підтвердження реєстрації.

Контакти

Коментарі

Завійська Мар'яна   4529 днів тому   #  

На жаль, я не зможу взяти участь у зустрічі, але було б цікаво, якби пан Сергій Летенко прокоментував, у чому може проявлятися та де межі корпоративної соціальної відповідальності? Для прикладу: https://gurt.org.ua/news/recent/1500/

  •   Пiдписатися на новi
Куц Світлана   4529 днів тому   #  

Час є добрим лікарем. В нашій країні відбулося багато подій з того часу, коли негідник Надра-банк затримав платежі (2009 рік). Ось сьогодні вже спонсори "жертви" Надра-банку http://www.media-m.org.ua/pro_organyzaciy.html знаходяться під пресом критики (не буду переліковувати всі "продєлкі" КМДА). Життя - воно таке. Питання - в виживанні. ВБФ "Дитячий світ" - вижив, і Сергій Летенко пережив всі складні роки свого співіснування з репутацією банку. В цьому і є цінність зустрічі з ним. Приходьте на клуб.

  •   Пiдписатися на новi
Завійська Мар'яна   4529 днів тому   #  

Дякую за запрошення :)

  •   Пiдписатися на новi
Василина Дибайло   4529 днів тому   #  

Колеги, оскільки зазначена в історії посилання мало відношення до нашого проекту, то дозволю собі прокоментувати. Так, час лікує і якщо фонд працює - значить є люди, які довіряють і допомагають.

Пані Світлано, але прошу не змішувати різних спонсорів Медіа-М. В конкретному випадку, коли були затримані кошти банком це були кошти іншого донора - точніше іншого (не українського) банку, які надали кошти на проект (і при чому не готівкою) а перерахували їх. КМДА ніякого відношення до цього проекту не мало. Тому давайте не будемо жонглювати фактами і притягувати за вуха те, що ніяк не стосувалося цієї ситуації. У цій ситуації банк "Надра" вчинив неетично, не був соціально відповідальним і особисто я ніколи такому банку гроші не довірю. В той час банк значився як засновник "Дитячого світу".

  •   Пiдписатися на новi
Куц Світлана   4529 днів тому   #  

Отож, Василино, таке ж відношення має Летенко та фонд Дитячий світ до тодійшнього конфлікту між банком та Медіа-М, на яке послалась пані вище. Але ключовим етичним питанням фандрайзингу залишається питання: чи відповідає грантоотримувач за дії та репутацію свого донора, і як шукати виходи з етичної дилеми: гроші чи добре ім'я. Тому й запрошую всіх на клуб поспілкуватись з цього приводу. Це абсолютно релевантно (вибачте за відсутність еквіваленту в українській мові і прошу не коментувати моє знання її) в контексті фандрайзингу від бізнесу.

  •   Пiдписатися на новi
Василина Дибайло   4529 днів тому   #  

На той час пан Сергій працював у ПР відділу банку та очолював Фонд. На жаль, точно назв посад на той час не памятаю. Я особисто давно знаю пана Сергія, ще з Пласту, і не маю ніяких особистих претензій. Навпаки, в той час він допомагав вирішити питання, щоб не затягувати.

  •   Пiдписатися на новi
Василина Дибайло   4529 днів тому   #  

Але тут є одна важливе питання для всього сектору благодійних організацій - а саме створення компаніями своїх благодійних фондів, а не підтримка благодійних та соціальних ініціатив на конкурсній основі.

У таких випадках репутація організації залежить від репутації засновника. А на сайті Бф "Дитячий світ" банк "Надра" значиться і далі як Засновник фонду. Для мене особисто репутація банку "Надра" погана не тільки через випадок описаний вище, а ще через те, що я знаю багато сімей (з не дуже великим) доходом, які мали там депозити (також не великі) і ще досі їх забирають. Тому виникає питання - як банк, який не може повернути те, що йому довірили клієнти і що є його первинним бізнесом, може займатися благодійністю?

  •   Пiдписатися на новi
Андрій Чиж   4528 днів тому   #  

Давайте не будемо змішувати різних спонсорів Медіа-М. В січні 2009 року банк Надра заблокував кошти Медіа-М, які були передбачені на ремонт та відкриття кімнати матері та дитини в Обласному будинку дитини в м. Біла Церква. В квітні 2009 кошти були перераховані (Медіа-М виграло суд та втручання "поту-сторонніх" сил після опублікування прес-релізу http://www.media-m.org.ua/news_2009-01-29.html) але ці кошти не мали відношення до співпраці з КМДА (Київська міська державна адміністрація не може фінансувати проекти в Київській обл.).

  •   Пiдписатися на новi
Куц Світлана   4527 днів тому   #  

Я знову всіх запрошую на клуб, де мова буде йти не про "судилище" над Надра-банком, а про те, як, коли та за яких обставин НДО будуть працювати з бізнесом (або не будуть). Дана дискусія буде обмежена фандрайзингом від бізнесу та етичними принципами, якими керуються ті, хто збирає кошти. Сергій Летенко є експертом в даній сфері. Якщо почитати прекрасну статтю про п’ять неправд, яку Василина розмістила на цьому сайті, то можна додати, що соціальних змін в українському середовищі донорів фандрайзери точно не зможуть досягти, якщо будуть критикувати їх, донорів-неофітів (принцип Моськи та слона). В українському бізнесі таки є проблеми репутаційного менеджменту, так само як і в неприбуткових організацій та влади. І критика одних, та "ігноренс" других не сприяє ні росту довіри між ними, ні в суспільстві до них загалом.
Поскриптум: моя сім’я також має депозит в Надра банку, доси не забраний. І Сергій нам нічим не може допомогти. Але істерик з цього приводу не виникає: є кілька варіантів як цей депозит використати. Я б ще згадала наші вклади в радянському ощадбанку, тощо, але я не схильна банально змішувати персональне (ну не пощастило!) з соціальним (всі вони - гади!).

  •   Пiдписатися на новi
Богдан Маслич   4527 днів тому   #  

дуже слушна думка: не змішувати персональне (особисте) з соціальним (суспільним). тому хочу повернутись до питання, озвученого Василиною: для чого "корпоративно відповідальним компаніям" створювати власні структури, які фактично дублюють цілі та функції тих, які давно існують і зарекомендували себе хоча б в сфері захисту прав дітей? деякі скажуть: "професійний бізнес" не хоче підтримувати "благодійне аматорство", тому створює свої "професійні благодійні структури".

  •   Пiдписатися на новi
Богдан Маслич   4527 днів тому   #  

Летенко запросив ГУРТ "співпрацювати" над розробкою та проведенням першого конкурсу "благодійник року", оскільки ГУРТ мав досвід проведення конкурсу Волонтер року. ми підготували пропозицію, в т.ч. фінансову :), та зустрілись в офісі "дитячого світу", де ще носились меблі та сиділа пара-трійка "професійних менеджерів" з виглядом представників канадської оптової компанії. Летенко практично зразу сказав, що "дєнєг нєту", але конкурс хоче. ми сказали, що це буде профанація, і відмовились брати в цьому участь. він (або інші співорганізатори) тоді просто тупо скопіювали все: від положення до анкети учасників з розробленого ГУРТом конкурсу Волонтер року. і провели "конкурс" "благодійник року" навіть за участі пані Ющенко під час групового апогею винагородження завзятих благодійників....

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.