bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Подія з України, номінована ГУРТом, отримала перший приз європейської ініціативи Meet and Code
22.03.2021

Подію з України «Екологічний IT-Квест» визнали найкращою в категорії «Кодуй для планети» серед заходів із 25 країн Європи у межах ініціативи Meet and Code, яку в Україні впроваджує Ресурсний центр ГУРТ.

«Ми вдячні програмі Meet and Code за підтримку та визнання нашої роботи. Спочатку, перемога у конкурсі не була нашою головною метою. Ми просто хотіли реалізувати цю ідею для молоді, зробити щось корисне та цікаве. Але те, що її оцінили не тільки учасники, але й журі, надихає у подвійному розмірі. Це дуже мотивує», - прокоментувала голова правління Громадської організації «Центр євроініціатив» Анна Ковбасюк.

Екологічний ІТ-квест проводився протягом тижня організацією «Центр Євроініціатив». Учасникам буде необхідно послідовно виконати 10 завдань. Завдання стосувались екологічної тематики та, щоб їх виконати, необхідно було опанувати та застосувати навички із кодінгу та дизайну, наприклад, розробити ідею додатку, що допоможе у сортуванні сміття, створити екологічний постер тощо.

«Наша подія - «Екологічний IT-Квест». Ми шукали нову та цікаву форму для поєднання сфер ІТ та довкілля. Проект був покликаний покращити рівень програмування учасників та водночас містив просвітницьку компоненту, тож школярі дізнались більше про екологічних проблем та людський вплив на довкілля. Для нас було важливо, щоб учасники події не тільки покращили свої навички, а й дізналися більше про нові технології та актуальні проблеми довкілля і поширили ідеї екологічної свідомості серед своїх друзів і близьких»,–  додала  Анна Ковбасюк.

Фіналістом конкурсу стала також ще подія з України «Вчимося програмувати, мандруючи!» у категорії «Кодуй для Європи», організована громадською організацією «Івано-Франківський ІТ Кластер».

У рамках Meet and Code Кожна організація, яка отримала грант на проведення події, також мала можливість виграти нагороду в розмірі 2000 євро. Найкращі події були відібрані Ресурсним центром ГУРТ для оцінки міжнародним журі, що складалося з представників бізнесу та неурядового сектору. 

Нагадуємо, що у 2018 році подія з України вже отримувала перший приз.

У жовтні 2021 року ініціатива Meet and Code в Україні відбудеться вже вп’яте. Стежте за оновленнями на порталі, щоб не проґавити можливість долучитися до популяризації програмування та новітніх технологій у своїх громадах.

Ініціатива Meet and Code розроблена Haus des Stiftens gGmb та проводиться за фінансування корпорації SAP, яка надає підтримку та забезпечує ресурсами неприбуткові організації. В Україні Meet and Code реалізується разом із Ресурсним центром ГУРТ, який є партнером Глобальної мережі TechSoup. В Україні TechSoup надає громадським та благодійним організаціям, а також публічним бібліотекам пільгове програмне забезпечення, технічні засоби та пропонує освітні програми.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.