bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

12 можливостей для розвитку активної молоді
04.04.2016

ГУРТ пропонує можливості для розвитку активній та цілеспрямованій молоді. Ви знайдете інформацію про актуальні стипендії за кордоном, навчальні поїздки, конкурси, стажуванння, а також варіанти молодіжного обміну у межах України. 

Навчальний візит до Польщі для журналістів та блогерів

Центр АХАЛАР (Чернігів) разом з колегами з Гельсінського Фонду з Прав Людини (Варшава), ТРК Черноморська та Крим SOS (Київ)  запрошують до участі у навчальному візиті активних блогерів та журналістів з регіональних медіа, які пишуть про актуальні соціально-політичні теми, особливо зацікавлені тематикою Криму та реформуванням України. Програма візиту включає  ознайомлення учасників з польським досвідом в сфері самоуправління (на прикладі децентралізації – більша автономія для локальних громад), функціонування релігійних/етнічних меншин на локальному рівні; презентація учасникам візиту польського досвіду в реформуванні інших державних галузей (правосуддя, силові структури та інше).

Дедлайн: 10 квітня 2016 року

Детальніше – тут.

Всеукраїнський форум студентського самоврядування

ГО «Студентське братство Сумщини» проводить Всеукраїнський форум студентського самоврядування. Мета Форуму: створення сприятливих умов для ефективного обміну досвідом між активним студентством та його спільної роботи в напрямку вирішення актуальних питань у сфері освіти та громадської діяльності. У програмі заходу: симуляційна гра-тренінг, що триватиме 24 години; історії успіху студентських ініціатив; досвідчені спікери поділяться актуальною для студентства інформацією.

Дедлайн: 10 квітня 2016 року

Детальніше – тут.

Форум вільної молоді

У стінах Верховної Ради України ВМГО «Європейська молодь України» збере молодь з різних куточків Україні,  представників Європарламенту, Д66 (парламентської нідерландської партії), дипломатів та експертів. Цьгоріч темою Форуму буде «Сильна Україна — Вільна Європа». Серед тематик, які обговорюватимуться — результати референдуму 6 квітня, ефективність згуртування громадського суспільства України та Нідерландів, його сприйняття в Україні, у Нідерландах та ЄС, його сприйняття у колах бізнесу.

Дедлайн: 12 квітня 2016 року

Детальніше – тут.

Обмінні поїздки для молоді у Дніпропетровськ та Харків

ГО «Молодіжна Альтернатива» проводить конкурсний відбір молодих людей на участь у черговому етапі обмінних поїздок до Дніпропетровська та Харькова. До участі запрошуються молоді люди віком від 20 до 35 років, які проживають у таких містах - Львів, Тернопіль, Чернівці, Івано-Франківск, Ужгород, Луцьк, Рівне, Кам'янець-Подільський. На учасників поїздок чекають триденні воркшопи, екскурсії, зустрічі з політиками, громадськими діячами; можливість реалізації локальних молодіжних ініціатив учасників обмінних поїздок; проведення підсумкової зустрічі в Києві зустрічей у регіонах з презентацією результатів проекту та реалізованих ініціатив; видання інтернет-публікації з описом кращих проектів.

Дедлайн: 14 квітня 2016 року

Детальніше – тут.

Legislative Professional Fellows Program (LFP/PFP)

Програма стажування працівників законодавчої влади, яку фінансує Бюро з питань освіти та культури Державного департаменту США, відкриває свої заявки на осінь 2016 року. Для Вірменії, Азербайджану, Грузії, Молдови та України LFP/PFP має законодавче спрямування і керується Американськими Радами з міжнародної освіти. Молоді професіонали отримають знання щодо американських політичних процесів завдяки короткостроковому стажуванню в місцевих законодавчих органах США, а також в установах державного рівня і некомерційних організаціях, які мають відношення до тематики програми.

Дедлайн: 15 квітня 2016 року

Детальніше - тут.

Конкурс «Пазли миру» від Програми національних обмінів

Програма національних обмінів оголошує конкурс на найкращий відеоролик у тематиці цілісності та єдності України. До участі в конкурсі запрошуються усі бажаючі віком від 18 років, незалежно від освіти, професії та сфери діяльності. Переможець  конкурсу отримає грант у розмірі 7000 грн.  на поїздку в будь-яке місто західної чи східної України, за власним вибором. 

Дедлайн: 15 квітня 2016 року

Детальніше – тут.

Конкурс для талановитих українців від SEED Grant

Програма економічного лідерства SEED Grant фонду Western NISEnterprise Fund (WNISEF) оголошує конкурс презентацій для талановитих молодих професіоналів на тему: «Двигуни майбутнього: які три галузі економіки змінять Україну?». У вигляді короткої презентації (до 10 слайдів) або есе (до однієї тисячі слів) слід назвати конкретні кроки, які потрібно зробити, аби дати новий імпульс вибраним галузям української економіки. Два переможці отримають сертифікат від The Economist на підготовчий курс до тесту GMAT -  необхідної передумови для успішного вступу до топових бізнес-шкіл.

Дедлайн: 18 квітня 2016 року

Детальніше – тут.

Програма «Перший крок до успіху»

Український Жіночий Фонд оголошує конкурс на участь у щорічній програмі «Перший крок до успіху». Мета програми полягає у підтримці молодих жінок і дівчат, які готові допомагати у розвитку своїх громад та України в цілому й вести за собою молодь.

Переможниці цьогорічного конкурсу будуть запрошені на 3-денну зустріч у Київ та матимуть можливість: познайомитись та обмінятися ідеями з переможницями програми попередніх років; взяти участь у тренінгових програмах та майстер-класах від провідних експертів та досвідчених тренерів; взяти участь у грантовій програмі та отримати фінансову й менторську підтримку свого проекту; бути залученими до реалізації спільних проектів та участі у міжнародних ініціативах.

Дедлайн: 20 квітня 2016 року

Детальніше – тут.

Волонтерство у Німеччині

Німецька організація «Kreisjugendring Alb-Donau e.V.» терміново шукає волонтера. Серед вимог - володіння німецькою мовою на рівні B1. Волонтерські обов’язки: викладання дітям німецької та англійської мов, математики тощо; забезпечення дитячого дозвілля.

Дедлайн: 30 травня 2016 року

Детальніше – тут.

Стипендії для навчання в Естонській школі дипломатії

Естонська школа дипломатії (Estonian School of Diplomacy, ESD, Таллін, Естонія) спільно зі Міністерством закордонних справ Естонії запрошують молодих дипломатів та державних службовців до участі в тренінговій програмі з міжнародних відносин та європейської інтеграції (12 вересня 2016 – 31 травня 2017). Курс складається з трьох навчальних модулів: міжнародні відносини, дипломатія та європейські студії. По завершенню курсу стипендіати отримають диплом Естонської школи дипломатії з академічним додатком. Стипендія покриває усі витрати, пов’язані з навчанням.

Дедлайн: 31 травня 2016 року

Детальніше – тут.

Стажування на підприємствах Німеччини

11 квітня Програма стажувань, що фінансується Федеральним міністерством Німеччини з економічної співпраці і розвитку за підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва, відкриває набір учасників. Стипендіати отримують щомісячну фінансову підтримку, і, окрім того, компанії покривають витрати на проживання та медичне страхування для інтернів. Період стажування – 3-5 місяців.

Дедлайн: 6 червня 2016 року

Детальніше – тут.

Стипендії для журналістів на навчання у Гарвардському університеті

Програма Nieman Fellowship орієнтована на журналістів з усього світу, які працюють у засобах масової інформації. Відібрані у рамках конкурсу учасники проводять два повних семестри на заняттях у Гарвардському університеті. 

Дедлайн: 1 грудня 2016 року

Детальніше – тут.

Підготувала Надія Богатир

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.