bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конференція «Молодь руйнує стереотипи» пройшла 5-7 червня у Львові
11.06.2015

Конференція під гучною назвою «Молодь руйнує стереотипи» відбулася 5-7 червня у Львові. Організаторами заходу виступили управління молоді та спорту Львівської облдержадміністрації та Львівська обласна організація Спілки Української Молоді в Україні, партнерами були Український католицький університет й Ресурсний центр ГУРТ.

Молодіжна конференція поєднала більше 30 учасників із Запорізької, Луганської, Донецької, Львівської та Київської областей у загальному прагненні розвінчати міфи та стереотипи відмінностей Сходу та Заходу України.

Перший день – 5 червня – розпочався зустрічами учасників із представниками Львівської облради: головою Львівської обласної державної адміністрації Олегом Синюткою, заступником голови облдержадміністрації Юрієм Підлісним, начальником управління молоді та спорту облдержадміністрації Юрієм Майбородою та заступницею директора департаменту культури, національностей та релігій Мирославою Туркало. Під час розмов із державними службовцями вдалося окреслити та виявити коло основних проблем у галузях освіти, культури та молодіжної діяльності.

Другий, вже суто робочий, день повністю пройшов у стінах Українського католицького університету, де перед учасниками виступив ректор УКУ Тарас Прах та проректор з науково-педагогічної роботи Павло Хобзей. На теми розвитку  сучасної освіти в Україні, проблем у галузі культури та посилення загальної мотивації молоді з учасниками у скайп-бесідах також поговорили аспірант Оксфордського університету Андрій Тимошенко та народний артист України й екс-міністр культури Євген Ніщук. Питання ж духовності з молоддю обговорив Президент УКУ, владика Борис Ґудзяк.

У цей же день учасники розділилися та працювали у трьох групах: "Молодь", "Освіта" та "Культура". Результатом роботи мав стати проект сприяння руйнації стереотипів та вирішення проблем у відповідних трьох напрямах. Модераторами груп були:  Богдан Маслич (керівник Ресурсного центру ГУРТ, напрям «Молодь»); Андрій Ковальський (начальник відділу молодіжної політики управління молоді та спорту ЛОДА, напрям «Освіта»); Андрій Фендик (голова Львівської обласної організації СУМ в Україні, напрям «Культура»).

«Я навчаюсь на факультеті журналістики Запорізького національного університету. Тож для мене проблема руйнівних для нації стереотипів є вкрай важливою. До того ж, вона завжди на часі. Напевно, це і є причиною того, що вирішила взяти участь. Я очікувала чогось на кшталт дебатів. Однак була приємно здивована, коли ознайомилася зі схемою роботи: виявилось, що основним завданням було створення власного проекту та його презентація у Раді. Було цікаво, інформативно та продуктивно. Не менш важливим є той факт, що завдяки конференції в мене з'явилось багато нових корисних контактів і знайомств», - поділилася враженнями по закінченні заходу Євгенія Романова.

У завершальний день учасники конференції презентували розроблені проекти в галузях "Освіта", "Молодь" і "Культура" у малій сесійній залі Львівської міської ради. На представленні робіт був присутній начальник управління внутрішньої політики Львівської міської ради Євген Бойко, який після ознайомлення висловив схвальне враження щодо розроблених пропозицій.

Аліна Дерев’янко

Контакти

Коментарі

Мирослав Ліщинський   3223 дні тому   #  

Скажіть, будь ласка, чи можна отримати напрацювання даної конференції?
Ми також займаємося молодіжною діяльністю і речі які обговорювалися тут є вкрай важлививим, тим самим зможемо отримати відповіді на власні запитання, які часто задаємо..

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.