bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Всесвітній день громадської дії у Дніпропетровську (медіа-звіт)
19.05.2015

У Дніпропетровську регіональним співорганізатором Всесвітнього дня громадської дії, що відбувався 16 травня 2015 року паралельно в 55-ти країнах світу, виступила громадська організація «Центр підтримки громадських і культурних ініціатив «Тамариск». Акція з нагоди Всесвітнього дня громадської дії проводилася на Європейській площі.

Активісти й волонтери запитували людей, чи вільні вони говорити, організовуватися та діяти в Україні. У респондентів була нагода не тільки обрати один із трьох варіантів відповіді («Так», «Ні» або «Не знаю»), але й пояснити свою думку на спеціальних листівках. Фотографії респондентів із хештегами #CivicSpace, #Ukraine та #Dnipropetrovsk з’явилися на сторінках Ресурсного центру ГУРТ у Facebook та Twitter

#CivicSpace #Ukraine #Dnipropetrovsk #ГУРТ

Posted by ГУРТ: Портал суспільно активних громадян on 17 Май 2015 г.

Всього у Дніпропетровську вдалося опитати 143 респонденти. Результати опитування дивітьcя нижче.

Найпоширенішими поясненнями відповідей «Так» були:

  • Я маю власну думку і можу її висловлювати;
  • Я маю на це конституційне право;
  • Я можу займатися обраною діяльністю;
  • Я живу в незалежній та демократичній країні.

Поясненнями відповідей «Ні» були наступні:

  • Я не довіряю та залежу від влади;
  • У країні не дотримуються прав людини.

Причинами відповідей «Не знаю» були: 

  • Я не замислювався над цим;
  • Існують проблеми в уряді та законодавстві.

На підтримку акції з 15:00 до 16:00 проходив концерт української та європейської музики на Арт-Толоці. Організатором концерту виступила громадська організація «Центр творчого розвитку «АМІО».

Довідка

Всесвітній день громадської дії (Global Day of Citizen Action) відбувався одночасно в більше, ніж 55 країнах світу. Його ініціатором вже другий рік поспіль є Всесвітній альянс за громадську участь CIVICUS, в Україні ж акцію реалізовував Ресурсний центр ГУРТ за фінансової підтримки Чорноморського фонду регіонального співробітництва. Акція з нагоди Всесвітнього дня громадської дії в Україні охопила 10 обласних центрів: Вінниця, Дніпропетровськ, Запоріжжя, Івано-Франківськ, Кіровоград, Київ, Одеса, Полтава, Черкаси, Суми. 

Контакти

Коментарі

Євгенія Науменко   3248 днів тому   #  

Цікаво, наскільки правдивими були респонденти перед опитувачами...бо легко все-таки сказати своїм однодумцям і привітним до тебе людям : "Так, я вільний"...а в окремих ситуаціях, коли на тебе, або твою сім'ю буде здійснюватися тиск (моральний або фізичний навіть)..як ми вчинемо коли на ваги стане життя і здоров'я наше і наших близьких?..

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.